lauantai 2. tammikuuta 2021

Ihana rescue-koira - terveisiä kotihoidosta!

Meille tuli hoitoon rescue-koira Iines. Hellä, lempeä ja ihana Iines. Tämä on näitä koiria joihin kaikki ihastuvat heti - koska ihana-Iines on kaikille niin ihana. Komea puuhkahäntä alkaa vipattaa heti, kun ihmisiä näkyy horisontissa.  

Olen kertonut kotihoitajan hommasta jo aikaisemmin täällä. Eli hoitokoira ei ole meidän, eikä tule tule meille jäämään. Sen sijaan ihana-Iines asuu meillä kotikoiran tavoin samalla, kun se ottaa vastaan adoptiohakemuksia ja potentiaalisia omia ihmisiä yhdistyksen kautta. Sen aikaa meidän perhe rapsuttaa, ulkoiluttaa, ruokkii ja hellii. Ihana-Iines on täällä hyvässä tallessa. 

Tässä koirassa minua liikuttaa eniten se, että Iines täyttää tänä vuonna jo 6-vuotta. On joka kerta yhtä uskomatonta, miten kovia kokenut aikuinen koira voi olla yhä näin luottavainen, reipas ja kiva. Meillä Iines parkkeerasi heti keittiön ja olohuoneen risteykseen, jossa se toimii tullikoirana, ja perii maksut rapsutuksina. Kukaan ei taatusti mene ohi ilman. 

Iineksellä on muutakin kuin tarhataustaa. Se on ollut jonkun kotikoira Venäjällä, missä lemmikin hylkääminen ei ole tavatonta. Iines on sisäsiisti ja se on tottunut lenkkeilemään. Välissä Iines vietti pidemmän tovin koiratarhalla Viipurissa. 

Tiesin jo etukäteen, että ihana-Iines on kova lenkkeilemään. Silti nauratti, kun koira törötti ulko-oven edessä jo alle puoli tuntia saapumisesta. Ei auttanut kuin lähteä. Tämä koira paineleekin melko määrätietoisesti ja aktiivisesti mielellään pidemmän kuin lyhyemmän lenkin. Siksi olisi tärkeää löytää koiralle aktiivinen koti. Voi kun olisi omassa pihassa aidat. Tämä koissuli nauttisi varmasti siitä, että voisi juosta vapaana. Minusta hauskaa kokeilla osaako uusi hoitokoira temppuja. Istu ja maahan -käskyt sujuivat Iinekseltä heti sulavasti namien siivittämänä. 

Iines kyselee lenkillä kovasti muiden koirien perään, mutta siitä huolimatta tämä silmäterä kaipaa kodin, jossa se on ainoa koira. Tämä aikuinen koira ansaitsee hyvän kodin. Iineksessä kun on niin paljon hyvää. Se on koira parhaassa iässä - virtaa riittää, mutta riiviövaihe on selvästi jäänyt jo taakse. Lasten kanssa ihana-Iines tulee toimeen hyvin. Mieluiten kyljellään lapsien rapsutettavana.

Iines on toistaiseksi hieman alipainoinen. Siksikin on hyvä, että se on kotihoidossa, jossa ruokaa riittää ja kupilla ei ole tungosta. Kyllä se varmasti nopeasti tästä vahvistuu. Jos kiinnostuit Iineksestä, löydät sen tiedot täältä.  Kuten kaikkien näiden rescuekoirien kanssa, Viipurin koirien yhdistys tekee päätöksen siitä kenelle Iines luovutetaan, jotta lopputulos on paras mahdollinen: loppuelämän koti. Hakea voi silti rohkeasti. Koiran välittäjä kertoo Iineksestä vielä paljon lisääkin. 


Saan to-del-la paljon kysymyksiä siitä, että pidänkö hoitokoiran itse ja miten voin siitä luopua. Ei, me emme pidä tätäkään koiraa. Ja kyllä, kirpaisee ihan kamalasti luovuttaa se eteenpäin. Mutta näin voin auttaa useampaa. Ja saan tutustua jo kolmanteen rescue-koiraan kotonani. Se on jo tosi paljon se. 

Ihanaa sunnuntaita!

SHARE:

1 kommentti

  1. Sooo cute dog! Beautiful pictures!
    Best wishes for a new year now...
    Love from Titti

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig