lauantai 9. tammikuuta 2021

Tammikuun talvinen puutarha

Talvinen ja luminen puutarha on parasta mitä toivoa saattaa tammikuussa. On ihanaa, kun kaikkialla on valoisampaa. Ulkoileminen houkuttelee ihan eri tavalla, kun maisemat ovat nämä. 

Lauantaina pilkahti myös aurinko, joka aamusta maalasi taivaanrantaa. Oli ihana tarpoa lumessa kameran kanssa. Muutaman epätalven jälkeen arvostan tätä todella. Ja lunta on luvassa vielä lisääkin.

Uusi vuosi alkaa aina tohinalla. Vaikka maisema kerto talvesta, katse on jo vankasti uudessa puutarhakaudessa. Tämä näkyy nopealla tahdilla täyttyvänä kalenterina. Jokainen vuosi on tässä vaiheessa yhtä tuore, innostava ja ihana. 

Luminen puutarha saa minut huokaisemaan toisestakin syystä. Viime talvien vaihtelevat kelit ovat olleet kovia kasveille. Olen menettänyt jokusen kestävän perennan, havun ja pensaan. Lumivaipan alla kasvit ovat paremmassa suojassa.  Myös siementen kylmäkäsittely on paljon helpompaa. 


Kannoin tammikuun alussa suuren eukalyptuksen kasvihuoneen. Se voi mainiosti ulkosalla pikku pakkasista huolimatta. Saa nähdä talvehtiiko se kasvarissa. Ei ota, jos ei annakaan. Aina kannattaa kokeilla. Suuri ruukku lisää onneksi mahdollisuuksia. 


Sieltä täältä hangesta törröttää kuivia perennoja. Nämä ovat kauniita sellaisenaan. Olen napsinut näitä myös kransseihin ja kuivakukka-asetelmin. Kuivat jaloangervot ovat suosikkejani. Ihanaa sunnuntaita!  

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig