keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Eija´s Garden - ihana puutarhakohde

 

eijas-garden-puutarhakohde-100outdoor

Eija's Garden oli juuri niin ihan puutarharetkikohde kuin muistinkin. Puutarha sijaitsee Ahvenkoskella ja Helsingistä sinne hurauttaa noin tunnissa. Puutarhan on sunnitellut Eija Keckman, pihasuunnittelija, ympäristökouluttaja, kirjailija ja puutarha-alan asiantuntija. Ilokseni törmäsin kierroksella Eijaan. Oli ihana vaihtaa kuulumisia.

eijas-garden-100outdoor

puutarhamatkailu-100outdoor

Olen aikoinaan käynyt Eijan puutarhassa Suomen kaunein piha -ohjelman kuvauksissa. Oli ihana palata paikkaan. Mieleeni oli jäänyt monta yksityiskohtaa jo ensimmäiseltä kerralta. Uusintaretki on kolkutellut takaraivossa jo pitkään. Vihdoin hieman väljempi kesä mahdollistaa tällaiset ihanat retkipäivät.

puutarha-käytävä-100outdoor

eijas-garden-100outdoor

Jos haaveilet puutarhasta, on Eija´s Garden loistava retkikohde. Isosta puutarhasta saa valtavasti vinkkejä ja ideoita isoon ja pieneen pihaan. Erityisesti englantilaisen puutarhan ystäville kohde on inspiroiva. Puutarha on täynnä kivoja rakenteellisia ratkaisuja. Uskon, että moni itse puutarhaansa rakentava saa niistä idean jos toisenkin.

eijas-garden-100outdoor

puutarha-mutkittelea-polku-100outdoor

Kivointa puutarhassa ovat sen moninaiset polut ja käytävät, joita on vaikka minkälaisia. On suoria, mutkittelevia ja eri tavalla päällystettyjä. Eri kokoiset kivet ovat läsnä kaikkialla puutarhassa. Polkuja on ihan kulkea ja kurkisteltavaa riittää. On ihanaa, että kaikki ei avaudu kerralla.

https://eijasgarden.fi/

Puutarha auki hyvin, ja aukioloajat näkee Eija's Gardenin verkkosivuilta. Puutarhaan voi yhtä hyvin järjestää ryhmäretken tai mennä poikkeamaan yksin. Minä kävin kaverin kanssa heti paikan auetessa. Oli ihana kiertää, kun oli vielä hiljaista. Kohde sopii myös lapsiperheille. Puutarhassa on iso kala-lampi, kanoja ja aitaus, minne varmaankin muuttaa taas poneja kesäksi. Alueella on iso reilun kokoinen piknik-alue, jossa voi syödä eväitä. 

puutarhapatsas-100outdoor

Säästin oman suosikkikohtani kuvista viimeiseksi. Menkäähän käymään. Lupaan, että tykkäätte 😊
SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi lisää kuvia 😍 Ihana tunnelma 🧡

    VastaaPoista
  2. Kävin viime vuoden elokuussa, pitäsi joskus vissiin tutustua paikkaan myös alkukesällä. Toki matka meiltä rajoittaa tätä:)
    Ja tykkäsin siis todella paljon!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig