torstai 12. helmikuuta 2015

ENSIMMÄISET SIRKKALEHDET


Kasvatus on jo hyvässä vaiheessa. Ensimmäiset sirkkalehdet kuuluvat pelargoneille. Nämä itivät nopeasti, ihan parissa päivässä. Purppuravaula antaa vielä odotella itseään.


Olen huomannut, että erityisesti kesäkukkia kasvattamalla säästää pitkän sentin. Osan niistä voi myös talvettaa. Tänä vuonna kokeilen täysin uusia lajeja. Voi olla pelakoiden ostaminen pikku pistokkaina on fiksumpaa, mutta kivaa tämä kokeileminen on. Näiden lisäksi tulossa on lisäksi aikaisin kylvettäviä perennoja. Hyötykasvit saavat vielä odottaa.


Taimien nostelussa on apuna kätevä kehikko, jossa on ritiläpohja. Vinkkinä puutarhamessukävijöille, hollantilaiset kasvimyyjät myyvät näitä edullisesti viimeisen messupäivän lopussa. 

SHARE:

16 kommenttia

 1. Onpas siellä jo taimet hyvän näköisiä, toivotaan, että jaksavat odottaa kevättä ja istutusaikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppukevät on tuskaa kun joka paikka tursuaa taimia. Hommaa helpottavat riittävä ruukkujen ja laskutasojen määrä. Ja heikoimmat tuppaavat kuolemaan. Ne jotka pärjäävät ovatkin sitten tosi hyviä :)

   Poista
 2. Terhakoita taimia sinulla. Ja kyllä, jos kesäkukkia kasvattaa itse ja vielä onnistuu talvettamisessa, niin säästyy monta euroa. Mutta sehän ei tokikaan tarkoita, ettei puutarhalla tulisi keväällä ja alkukesällä rampattua :)

  VastaaPoista
 3. Pelargonit itää niin ihanan nopsaan ja ovat helppoja siemenestä. Latvon niitä taimia kyllä vähäsen sitten kun seuraavan kerran nïtä kasvattelen, olivat aika hujoppeja laiheliineja mulla viime kesänä, vaikka hyvin kukkivatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli yllätys miten nopeasti itävät. Ajattelin myös latvoa etteivät hujoppiudu. Olisi mahtaa saada näistä monivuotisia. Rouvan ylpeyden aihe :D

   Poista
 4. Kesäkukat on tullut kasvatettua itse monena vuonna. Joskus jotain olen ostanut, kun itse kasvattamat kukkivat hieman myöhempään. Todellakin säästää hurjasti, kun itse kasvattelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet varsinkin isommat ovat usein tosi kalliita. Mustasilmäsusannat ja pelakat jos saa talvetettua, niin ne ovat usein valtavia seuraavana vuonna. Paljon parempia kuin taimikaupasta.

   Poista
 5. Ensimmäiset sirkkalehdet tuovat aina upean tunnelman. Itse kasvattamalla säästää, mutta minusta siitä saa niin valtaisaa onnistumisen iloa, että se lienee parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näihin niin paljon paukkuja menee, että kyllä se onnistumisen ilo on se tärkein syy tehdä näin. Sirkkalehdissä, varsinkin kevään ekoissa, on sitä jotain :)

   Poista
 6. Onpa hyvässä kasvussa taimet. Minä talvetin pelargonit kaikki 10 kappaletta kellarissa, eilen nostin sieltä pois hyvin ovat kaikki talvehineet leikkelin ne ja puhdisti laitoin ne ikkunan lähelle valoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kellaria, ainoastaan lämmin autolli. Kasveja olen talvettanut lähinnä sisätiloissa ikkunalaudalla. Osa selviää paremmin, osa huonommin. Kellari olisi kiva!

   Poista
 7. Näyttää niin keväälle:)

  Kirja tuli postissa, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Ihana nähdä vähän jotain kasvavaa. Sen jälkeen kun jouduimme luopumaan viherkasveista on täällä ollut talvisin kamalan väritöntä - vaikka vihreät seinät onkin ;) Olisi kiva itsekin kokeilla, pistäisin myös kesäkukkia (mökin verannan ikkunoille, ah) ja kokeilisin varmaan huvin vuoksi muutakin.

  VastaaPoista
 9. Minulla näyttää pelakuut talvehtivan hyvin tänä vuonna. Tein jo ensimmäisiä kylvöjä, mutta vielä ei näy mitään mullan pinnalla, odottavan aika on pitkä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig