perjantai 17. huhtikuuta 2015

HAASTAVIA KYSYMYKSIÄ


Olen saanut ihania blogihaasteita Kivipellon Sailalta , Piia Annelilta Aamukastetta Puutarhassa–blogista ja Monalta Lilja&Salvia–blogista. Kaikista tuli hauskoja kysymyksiä, mutta poimin tähän nyt muutaman Monan kysymyksistä. 
1. Puutarhasi lempipaikka ja ongelmakohta

Lempipaikkani on tällä hetkellä kasvimaani. Onko se kaunein kohta, siitä en tiedä. Mikään ei kuitenkaan ole kivempaa kuin kantaa satoa suoraan keittiöön. Varsinkin jos se on itse siemenestä asti kasvatettu. Ongelmakohtani on heti siinä kasvimaan takana. Tuo iso vihreä hirvitys, joka ei asetu mihinkään. Mutta lapsille niin rakas, että pitää sillekin tilaa löytyä :)

2. Puutarhakirja josta erityisesti pidät. 
Kaikki Piet Oudolfin kirjat uppoavat. Mainitsen kuitenkin erikseen tämän huikean opuksen jonka sain lahjaksi mieheltäni. Gardener´s Garden esittelee mielettömiä kohteita ympäri maailman. Teos painaa kuin iso kivenmurikka ja jokainen sivu on elämys. Paras kirja ikinä!

Kuvat: phaidon.com
3. Harrastatko kasvierikoisuuksia?
En erityisesti. Liljoja minulla on useita erilaisia. Se laji taitaakin olla ainoa, jota olen enemmän keräillyt.
4. Viljeletkö hyötykasveja?
 Jo vain. Pieni kasvimaani tuottaa hyvin erityisesti yrttejä, salaatteja, juureksia ja kaaleja. Toivon mukaan se laajenee tänä kesänä. Viljelen myös parvekkeella, jossa kypsyvät kurkut ja tomaatit. 


 5. Minkä kasvin hankit seuraavaksi puutarhaasi?
 Kurtturuusuni hävitys sai ainoastaan kannatusta bloggaajakavereiden keskuudessa. Tilalle suositeltiin jotain viehättävämpää. Ajatuksena on istuttaa tontin laidalle 5 kirsikkapuuta.
Niitä siis seuraavaksi.
Lilja&Salvia-blogin Mona on opiskelukaverini ja kollegani Lepaalta. Moni kyseli vanhassa blogissani valmiita istutussuunnitelmia. En ainakaan tähän hätään ehdi niitä blogiin tehdä, mutta Mona on suunnitellut aivan ihania ruukkuistutuksia uutukaiseen blogiinsa. Käykäähän kurkkaamassa!
 
SHARE:

16 kommenttia

 1. Kasvimaasi näyttää niin runsaalle! Kokeilen tänä kesänä ensimmäistä kertaa kasvulaatikoissa kasvattamista, toivottavasti saan satoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuottaa ihmeen paljon. Pieni ja tehokas. Satsaa kunnon multaan ja kasteluun. Mä kaadoin laarit täyteen suoraan pussista. Oli lannoitus kohdillaan ja ei ollut rikkoja kiusana.

   Poista
 2. Onpas sinulla mahtavaa kasvua hyötykasvimaalla.
  Lasten leikkitelineet ovat oikeastaan aika vähän aikaa pihan kauhistuksina. Pian koittaa aika, jolloin voit heivata tramboliinin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt ihan samaa. En ala maahan kaivamaan tramppaa. Tuskin se kovin monta vuotta tuossa on. Ja kaikille pitää olla tilaa :)

   Poista
 3. Laskettiin kerran mieheni kanssa, että tramppa on meijän pihalla ehkä n. 15 vuotta yhteensä. Pienin on nyt neljä eli ehkä vielä 10 vuotta haluais pomppia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 15 vuotta menee nopeasti :D Mäkin pompin trampalla. Parasta!

   Poista
 4. Upeata saada sinut lukijaksi, ihan ammattilainen! Vaarin torpan mummi täällä toivottaa hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä blogistaniassa olen harrastaja ja bloggaaja muiden joukossa :) Kiva kun tulit lukijaksi :)

   Poista
 5. Kasvimaasi näyttää upean vehmaalta ja tuo kirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi lukemaan väliläl ulkomaisia kirjoja. Tämänkin kirjan puutarhat ovat ällistyttäviä.

   Poista
 6. Ihana kasvimaa Sinulla! Meillä tramppa myytiin, isäntä ajatteli että aikuiset lapset eivät sitä enää tarvi ja rouva saa harrastaa jotain muuta! Kirsikkapuut ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se meilläkin joskus lähtee. Olisin taatusti halunnut itsekin tuollaisen lapsena, joten en aio kieltää lapsiltakaan. Ja eikös kirsikkapuut kuulosta aika paljon viehkommilta? :)

   Poista
 7. Vitsit! Mä hokasin vasta nyt että sä oot mukana Suomen kauneimmissa! Nyt on mentävä heti Katsomoon tuijottelemaan :)
  Nyt seuraa hirviöäidin tunnustus: Meille ei sit koskaan tullut trampoliinia. Uhkavaatimus oli yksinkertainen: Minä tai tramppa! Lasten valinta pelotti hetken :) Ai että kun sormet syhyää! Onneks huomenna on lauantai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Sanna :) Vaikka ollaan tavattu, niin tuskin olsit tunnistanut. Mä oon niin puunattuna siellä telkussa :D Ammattitaitoinen meikkaaja saa ihmeitä aikaan :D

   Poista
 8. Tuo tramppa on muuten niin jännä kapistus, kun siinä viihtyy itsekin. Mutta voiko se näyttää hirveämmälle? Itse pohdin meillä, josko sen olisi upottanut (monttu oli meillä jo valmiina, olis ollut helppo homma), mutta sitten ajattelin, että ne suojaverkot on hyvä olla siitä huolimatta (jotta viereiset kukkapenkit säästyvät) ja nehän se kauhistus on. Joten mitä hyötyä siitä olisi ollut? Trampan jälkeen se monttu olis sit pitänyt täyttää - paitsi jos olis kehitellyt siihen vaikka vesilammen (meillä tilalle tulee patio).

  Mutta tuo kasvimaasi, syystä olet ylpeä!

  Sini K.
  Joka taitaa pinkaista tänäiltana pompputreeneihin.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja ajatuksia trampasta. Kasvimaa onkin ainoa alue jonka olen itselleni suunnitellut. Muu menee aikalailla multaa kaivellessa ja kasveja siirrellessä :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig