torstai 15. lokakuuta 2015

HUONEKALUTEHDAS DIY

 Olen aiemminkin maininnut, että kokeilemme äitini kanssa erilaisia käsitöitä, kun lomailemme vanhempieni luona. Välillä projekteihin pitää valjastaa myös puutyötaitoinen isäni. Näin kävi tälläkin kertaa.

Tyttäreni on intohimoinen MonsterHigh-hamstraaja ja leikinkehittäjä. Leikit paisuvat helposti koko huoneen kokoisiksi ja leikinaikaisia huonekaluja on kehitetty ties mistä. Nyt oli aika saada ne ihan oikeat kalusteet. Toiveissa oli erityisesti keittiö.
  Isäni sirkkelöi tuoleihin viistot selkänojat ja keittiönjalat saivat linjakkaan muodon myös.
Melko skandinaavista muotoilua, eikö?

Monstereille sopiva musta väri on akryylimaalia, joka kuivuu nopeasti. Keittiön kalusteiden lisäksi syntyi saareke, johon voi halutessaan maalata lieden ja uunin. Puuosat ruuvattiin kiinni ja väliin laitettiin puuliimaa.
 

Iso valkoinen matto on riittävän paksu, kun sen ompelee kaksinkertaisesta kankaasta. 7-vuotias osallistui innolla tyynyjen, torkkupeiton ja mattojen ompeluun. Saumurilla näitä syntyy nopeasti.
 

Sohva oli melkoinen ponnistus. Se on puurunkoinen, joka on päällystetty kankaalla ( ja täytetty vanulla).  Paksun kankaan ja vanun läpi sai pistoja, kun puupohjassa oli reiät porattu jo valmiiksi. Kangas on vanha vakosamettinen verhokangas, joka on riittävän jämäkkää huonekalukankaaksi. Kangas on niitattu kiinni pohjaan. Tähän tarvitsen nitojan, jolla voi niitata puuhun.


Yksi harvinaisen onnellinen leikkijä!
SHARE:

4 kommenttia

  1. No on viimeistä huutoa olevat nukkejen huonekalut! Tuo sohva varsinkin näyttää oikein mukavalta :)

    VastaaPoista
  2. Ihan näyttää todella design-kalusteilta! Varmasti leikit sujuu nyt paremmin, vielä kun on itse saanut olla mukana tekemässä ja ompelemassa.

    VastaaPoista
  3. Varsin tyylikkäät - muotoilulahjakas tekijä :)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig