keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Puutarhan syksy

Valon ja varjon leikki on ollut vertaansa vailla viime viikot. Välikausiasuun pukeutuneet puut ja pensaat tuntuvat omaksuneen kaikki keltaisen, punaisen ja oranssin sävyt ja vivahteet. Näkymään olohuoneesta puutarhaan en taida kyllästyä ikinä.


Haravointia on harrastettu koko perheen voimin. Erityisesti esikoinen on saanut osallistua puuhaan. Opettajan neronleimaus oli laittaa oppilaat keräämään luokkaretkirahaa pieniä askareita vastaan. Maksan palkkion enemmän kuin mielelläni. Miten oiva keino opettaa lapsille työn merkitys. 


Kukinta hiipuu hiljalleen. Jokin tässä rappioromantiikassa silti viehättää. Perennat ja kesäkukat saavat kuivua paikoilleen. Ne kuuluvat ehdottomasti talviseen puutarhaan.


Viimeiset kukkasipulit on saatettu maahan ja pian myös viimeisetkin lehdet haravoitu. Syyskosteus innostaa rikat villiintymään. Reippaana olen käynyt myös istutukset läpi.


Kuvan tunnelmaan on kiva lopettaa postaus. Tästä ei oi olla tykkäämättä!

SHARE:

22 kommenttia

 1. Ihanan valon olet kuviisi saanut tallennettua! Kiva kun saat haravointiapua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on kyllä hellinyt koko syksyn. Aika taianomaista. Ja tuntuu, että on voinut kuvata paljon eikä vain yhtenä poikkeuksellisena päivänä :D

   Poista
 2. Mukavia syyspuuhia lasten kanssa, itsekin pyrin aina ottamaan lapset mukaan puuhasteluun. Ihania tunnelmallisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole halunnut tehdä pihatöistä pakkopullaa. Meillä on omenankeräys ja haravointi ainoat asiat joihin pitää osallistua. Sisällä sitten sitäkin enemmän :D

   Poista
 3. Voi, siellähän on melkein kesäistä! :) Täällä ei ole enää edes lehtiä puissa - saati kukkia, pelkkää harmaata :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on loppusyksyn kukkijoita jokaisessa isossa penkissä. Sädepäivänhattu ehdottomasti paras. Myös tuoksumiekkaliljat ja galdiolukset on täydessä kukassa :)

   Poista
 4. Katsurankos oksa se tuossa viimeisessä kuvassa peilaaa aurinkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On katsura. Eikä ole ihana!? Se muuttuu keltaisen kautta punertavaksi. Tykkään siitä aina, mutta syysväri sillä on erityisen ihana.

   Poista
 5. Voi miten kaunista, meillä katosi kaikki lehdet mun työmatkan aikana. Olin lentää pertsiilleen kun tulin kotiin takaisin. :D :D

  Kiinnostaa kuulla miten toimii tämä luokkaretkirahaston kerääminen näin, mitä jos kaikki eivät osallistu?? Varmaan olette keskustelleet asiasta, jos käytännössä jo kokeilette. Kiinnostaisi tosiaan ehdottaa meidänkin kouluun tämmöistä ideaa, mutta pitäisi olla vastuakset niihin kiperimpiin kysymyksiin. :D :D Olen tätä miettinyt aikaisemmin (vaikka ei niitä omia lapsia olekaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettaja ehdotti, että lapset tekevät hommia kahden euron edestä kuukaudessa ja vievät rahan kouluun. Työ ei saa olla mikään kotiaskare joka pitää tehdä muutenkin vaan nimenomaan ylimääräinen työ. Homma toimii tosi kivasti.

   Ainoa pikkumiinus tässä on se, että työt vaihtelevat tosi paljon. Meidän poika koki hieman epäreiluksi sen, että joku toinen sai kaksi euroa huoneensa siivoamisesta. Meillä kun se pitää tehdä ihan ilmaiseksi. Osa on saanut myös rahan tosi vaivattomista töistä. Meillä poika teki pihahommia tunnin. Juttelemalla siitäkin selvittiin. Musta systeemi on tosi hyvä. Mieluummin tämä kuin iänikuinen keksien pakkomyynti.

   Poista
 6. Kauniita värejä ja tunnelmia! :)

  VastaaPoista
 7. Upeasti olet saanut taltioitua syksyn kauneuden ja tunnelman!
  Mä oon tänä vuonna oikein erityisesti rakastunut syksyiseen puutarhaan. On ollut todella kaunista! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin. Ja kiva kun ei ole ollut litimärkää. Lehtien haravointikin on suht vaivatonta :D

   Poista
 8. kauniit kuvat ja tunnelmat! Minulla on vielä tulppaaneja istuttamatta, mopo karkasi sipulien alemyynnissä, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä upottelin vikat sata multiin. Karmea duuni joka syksy. Sitäkin suurempi palkinto keväällä :D

   Poista
 9. No todella, tuosta tunnelmasta ei voi olla tykkäämättä <3
  Noita kosmoksia täytyy kyllä laittaa omaankin puutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran kun laitat, et ilman voi enää jatkossa olla. Välitön koukutus :D

   Poista
 10. Ihana tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa, ei siitä voi olla tykkäämättä, vaikka syksyntulo surettaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei sureta. Musta siellä on ihan mahtavaa just nyt. Tosin ymmärrän kyllä siihen liittyvän surun :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig