keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Tulitikkurasioita ja kynttilöitä

Illat ja aamut ovat jo uskottoman pimeitä. Pikkukylän asukkeina meiltä sammuu katuvalotkin jo suhteellisen aikaisin. Vaikka taajamassa asutaan, on ympärillä lähinnä peltoa ja metsää. Jokainen pihavalo, kynttilä ja ikkunavalo on tervetullut tähän hämärään. Itse nautin tästä kynttilöiden ajanjaksosta. 


Tikkuja kuluu meillä talvisin paljon. Olen ottanut tavaksi piirtää ja päällystää rasioihin omannäköiseni kannet. Akvarellipaperi ja tussi riittävät puuhaan hyvin. Tikkurasioita on eripuolilla taloa tasoilla ja hyllynreunoilla. Lukuisten sähkökatkojen vuoksi kynttilät ovat meillä tunnelman lisäksi välttämättömyys.


Pisin sähkökatko ajoittuu meillä tapaninpäivän myrskyyn jolloin puoli Suomea tuntui olevan pimeänä. Meillä sähköt olivat poissa useamman päivän. Onneksi on iso varaava takka.Olen päällystänyt tikkurasioita kuvioiduilla kartongeilla, vesivärimaalauksilla ja tussipiirroksilla. Parhaita ovat isot tikkurasiat joihin on helppo piirtää.  


Joulun  ja talven lähestyminen muistutti täälläkin, kun ensilumi satoi illalla maahan. Vaikka suurin osa on jo sulanut pois, on valkoista yhä siellä täällä. Jotenkin se tuli niin yllättäen. Pitkiin ja mustiin talviin parina viime vuonna tottuneena tuntui lumi yllätykseltä.


Muistakaa osallistua arvontaan! Pääset sinne tästä. 

Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

12 kommenttia

 1. Kauniit rasiat - paljon kauniimmat kuin ne (monesti) riemunkirjavat alkuperäisversiot! Ja vitsit, että olet taitava piirtäjä. Noita on kiva pitääkin esillä. Meillä täällä lounaisrannikolla ei ole vielä lumesta tietoakaan. Eilen illalla instassa oli kiva ihailla ohuesti valkoisia maisemia. Toivotaan, että sellainen saadaan viimeistään jouluksi tänne meillekin. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en myöskään innostu riemunkirjavista markettirasioista :D Mukavaa loppuviikkoa sinnekin :)

   Poista
 2. Kiva ja mukavan yksinkertainen idea!
  Mutta ei ole vaan tullut kyllä omaan mieleeni ikinä. Kiitos vaan vinkistä!
  Yleensä on ohjeita tikkurasioiden päällystyksestä kankailla ja huovilla. Tämä on paljon kivempi ja tyylikkäämpi versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kietaissut valkoiseen akvarellipaperiin. Sekin on tosi kiva kaikessa yksinkertaisuudessaan :)

   Poista
 3. Ihana idea ja kauniit kuvat! Ja joo päällystetty on monella tavalla ennenkin todella niillä riemunkirjavilla ideoilla, mutta tuo on loistoidea, vaikka lahjaksi... :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja tulitikkurasioita, ihania vaikka kynttilän ohella tuliaisena vietäväksi. Minä tapaan laittaa tulitikkurasioita kivoihin purkkeihin, joita kehtaa pitää näytillä.
  Joku vuosi sitten päädyin takaisin tulitikkuihin, sillä kaasusytyttimet kestävät tosi vähän aikaa ja kyllästyin siihen ylenmääräiseen muoviroskaan, jota niistä syntyi. Omakotitalossa on pimeään aikaan tarpeellista olla tulitikut ja kynttilät lähellä. Viime vuosina meidän kylällä sähkökatkos ovat merkittävästi vähentyneet, mutta yhä niitä etenkin myrskyjen aikaan on. Mainitsemasi tapaninmyrsky vei meiltä sähköt viideksi päiväksi. Silloin ei enää pelkät kynttilät auttaneet, kun mikään ei ilman sähköä toiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole enään sen tapaninpäivän jälkeen sähkökatkot kestäneet muutamaa tuntia pidempään. Yhä niitä silti tasaisin välein on. Me luovutettiin parin päivän kohdalla silloin ja lähdettiin hotelliin :D

   Poista
 5. Oi, aivan ihania! Todella upeat kuvat! Meillä myös kynttilöitä on tähän aikaan joka puolella, ne tuovat jollain tapaa ihanaa lohtua ja lämpöä tähän aikaan valon lisäksi. Kaunista <3

  VastaaPoista
 6. Kynttilöt, takka ja pihavalot ovatkin parasta tässä vuodenajassa. Kauniita tulitikkurasioita. Kaupan vastaavat ovatkin niin rumia. Olen itsekin päällystänyt rasioita.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig