perjantai 4. elokuuta 2017

Onks mustikoit?

Niin että mitenkäs teillä? Täällä on ollut todelliset apajat. Marja on suurta ja maistuvaa. Niinpä en ole voinut hillitä itseäni -isäni sanoin- ampaisemasta mustikkaan harva se ilta. Pakkanen pullistelee jo lähes liitoksistaan ja tuoreita marjoja on ollut syödä niin paljon kuin huvittaa.


Luulen, että muiden marjamättäällä väkisin kasvatettujen lasten tavoin ei ole itsestään selvyys, että viihdyn metsässä. Omat muistikuvat keruuretkistä marjahirmujen vanhempien seurana ovat muuta kuin ruusuisia. Mieleen on jäänyt lähinnä satapäinen itikka-armeija, minua pistäneet ampiaiset (5) ja se, että metsässä oltiin ainakin kuusi tuntia putkeen (no ehkä ei todellisuudessa kuitenkaan). Mutta mustikkamaito oli ihanaa jo silloin. Ja niin on nytkin!


Lähden vielä tästä siskon kanssa mustikkaan. Ihan vaan seuraksi. 

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Kaverit ovat jo käyneet mustikassa.Niitä ovat myös löytäneet!Me löydettiin myös hilloja!

  VastaaPoista
 2. Mustikoita on, vähän epätasasesti kypsyneet. Meillä tiälläpäin tehhään mustikoista tuoreena, mustikkamaito ja mustikkahillo, hilloon survotaan mustikoita vähän ja lisätään vehnäjauhoja ja sokerii löysäks puuroks (ei keitetä) se on herkku! Ja tietysti pyhäpäivänä mustikkakukko.

  VastaaPoista
 3. On mustikoita kunhan ehtisi kerätä. Tänään oli vuorossa mansikan pakastus, 2 laatikko löysin piskuiselta toriltamme. Kolmatta ei myynyt kun loppui mansikat kesken. Tykkään mustikoista todella paljon mutta vatsani ei, no, syön sen uhallakin.

  VastaaPoista
 4. Samanlaiset marjastusmuistot minullakin on lapsuudestani. Kumma kyllä nykyään kerään mustikoita ämpäritolkulla ja kaikki kuluvat talven aikana. Eilen pääsin eka kertaa tälle kesälle marjametsään. Vielä oli paljon raakoja, mutta myös kypsiä. Elokuu on ihanaa. Sormet jo syyhyävät seuraavaan kertaan. Tänään en pääse, koska sataa, mutta jospa huomenna:)

  VastaaPoista
 5. Näyttää jonkun verran olevan mustikoita, mitä nyt lenkillä ollessa olen nähnyt.
  Minäkin jouduin lapsena olemaan niin paljon marjametsässä, että nykyään ei ole pahemmin intoa mennä sinne. Ehkä justiinsa voin piirakkamarjat poimia ;)

  VastaaPoista
 6. Viime kesänä tuli poimimiskiintiö täyteen, kun teini poimi myyntiin ja itse keräsin samalla kotiin. En ole tänä kesänä käynyt siis kertaakaan mustikassa enkä taida mennä. Metsässä kyllä muuten -suunnistamassa :D

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig