torstai 24. elokuuta 2017

Parveke parhaimmillaan

Parveke on muuttunut elokuussa runsaaksi ja täydellisen kukkaisaksi. Liikkuminen on paikoitellen ahdasta, koska on tärkeämpää suojella pelargonin pitkää kukintoa kuin kävellä mukavasti. Uusia kimppuja riittää niin sisälle kuin parvekkeellekin. 


Tummanharmaat elhon parvekelaatikot pursuavat vihdoin yli äyräidensä. Mustat petuniat ja tummaakin tummempi koristebataatti on ollut se tämän vuoden juttu. Satsaan jokaiseen 90 senttiä pitkään laatikkoon 2 kalliimpaa kesäkukkaan ja lopputila täytetään edullisilla euron petunioilla. Tänä vuonna löytyi lähinnä noita suurikukkaisia. Jos tarjolla on pienikukkaisia lajikkeita, tähtään yleensä niihin. Onneksi tätä puolta on hoitanut pistokkaista kasvatetut pienet ja moniväriset lajikkeet, joita riitti onneksi lähes joka laatikkoon. 


Köynnöksistä kasvatin valkokukkaista mustasilmäsusannaa, kelloköynnöstä ja erilaisia päivänsiniä. Kesä oli kyllä turhan vilakka köynnöksille, mutta onneksi muutama kasvoi reheväksi. Kellokukka oli ainoa joka ei ole ollut moksiskaan keleistä. 


Pelargonihyllyllä alkaa olla ruuhkaa, kun joka vuosi on ostettava muutama erikoisempi pelakka talvehtineiden kaveriksi. Nyt setti alkaa kyllä aika kivasti kasassa, jos nämä ihanuudet saa vain talvehimaan kunnolla.


Viileä keli ei haittaa tässä miljöössä, kun jalassa on villasukat ja päällä paksu neule. Kahvi tai tee kupissa onneksi lämmittää.


Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

29 kommenttia

 1. Ihan mieletön, tykkää ja todellakin ei haittaa vaikka olisi ahdasta mutta kukintoa pitää varoa. Se toinen täällä asuva voi olla erimieltä. Pelakoita ei voi olla liikaa. Tässä juuri mietin makuuhuoneeseen tilaa talveksi 😊 Ihanaa viikonloppua sinulle Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset viihtyvät tuolla välipalalla ja mä käyn siellä kahvilla. Ei onneksi kukaan ole valittanut kukkien määrästä. Mä talvetan kaiken mahdollisen meidän vierasmökissä. Onneksi on tilaa. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kyllä parveke on myös mukava olla puutarhan lisäksi. Sinun on upea kukkamerineen.!Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä tosi kiva lisä ja parvekkeella on aina siistiä lisäksi :) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ihanan rehevää <3 Pelargoniat vasta pääsivät mulla kukkaan joku aika sitten ja hirveästi on vielä nuppuja. Vielä on ongelmana keksiä niille talvehtimispaikka. Saattaa olla, että kannan ne ex-naapurille jälleen hoitoon :)

  Kivaa viikonloppua Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pelakat ovat olleet ihan järkyttävän myöhässä meilläkin. Onneksi sentään ehtivät. Ihanaa viikonloppua Tuija :)

   Poista
 4. Aivan ihanaa on parvekkeellasi. Omaa pihaa ja terassia kun näin loppukesästä katselen, niin tuntuu että tuli laitettua ihan liian kirjavaa värimaailmaa. Jospa ensi kesänä muistaisi tämän ja hankkisi hiukan enemmän saman sävyisiä kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitan joka vuosi vaaleanpunaisen ja liilan eri sävyjä. Kestää revitellä useita eri sävyjä ja joka vuosi tästä saa erinäköisen. Välillä on tummempaa ja välillä vaaleampaa. Parasta kesäkukissa on kuitenkin se, että joka vuosi voi laittaa ihan erinäköisen setin :)

   Poista
 5. Onpa todella kauniit parvekeistutukset! Just munkin silmääni sopivat sävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä nyt taitaa muutenkin olla aika sama maku puutarhan suhteen :)

   Poista
 6. Oi miten ihanan runsasta kukintaa parvekkeelasi. Hienoja värejä olet laittanut. - Blogissani on kahden puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana elokuinen parveke. Aurinkoista loppukesää!

  VastaaPoista
 8. Voih, kyllä on kaunista ja rehevää! Mahtavat pelargonit! Niiden kukintaa on sitten odotettu, toivottavasti riittää vielä lämpöä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan. Meni niin kovin myöhäiseksi, että aloin jo epäillä kukkivatko ollenkaan tänä vuonna.

   Poista
 9. Ihana kesähuone ja tila kokonaisuudessaan tuo teidän parvekkeenne. Suomen kesässä katetulle tilalle on aina käyttöä. Kukatkin säilyvät kauniimpina, kun sade ei pääse niitä riepottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle on ollut pari kesää paljon käyttöä. Taivasalla olleet ruukkuistutukset ovat hieman toisen näköisiä.

   Poista
 10. Wonderful captures from your veranda. And I really admire the beautiful Dahlias in your other post.
  Have a nice weekend.
  Jannicke

  VastaaPoista
 11. Ihan kateeksi käy noin runsaat parvekekukat. Mulla oli tänä kesänä yksi laatikko ja siinä kukkii itsestään käyväytyneet orvokit, persiljan ja minibasilikan loput tökkäsin niiden seuraan loppukesästä. Ehkä ensi keväänä innokkaammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä tulee edullisemmin kasaan joka vuosi kuin miltä lopputulos näyttää. Talvetana kaikki runsautta tuovat pienet puut, hyödynnän viherkasveja sisältä, esikasvatan köynnökset ja osan kasvatan pistokkaista. Tuossa on myös iso rivi talvetettuja pelakoita. Ainoastaan laatikoihin ostan petunioita :)

   Poista
 12. Aivan ihana parveke! Ja kyllä kesäkukat säilyy paremmin katon alla.
  Tuo valkoinen musta silmä on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä aikoinaan talvetin niitä monta vuotta ja sitten vähän kyllästyin hommaan. Nuo tulee aika helposti siemenestä.

   Poista
 13. Ihanaa kukintaa ja näin kesän kallistuttua syksyyn tuntuu välillä niin haikealta ja haluaisi vain pitää kiinni kauniista kukkaloistosta.
  Kukkia ei voi koskaan olla liikaa.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig