keskiviikko 3. tammikuuta 2018

DIY Vaahtokarkit

Tämä vaahtokarkki on kaukana irtomakeishyllyn kuivasta ja jauhoisesta karkista. Kehotan antamaan vaahtokarkille vielä toisen mahdollisuuden. Itsetehty vaahtis on ilmava ja mehukas. Ja tässä tapauksessa myös suklaalla sävytetty. Teko oli helpompaa kuin miltä homma vaikutti ohjeita tutkiessani. 


Teko vaatii raaka-aineiden lisäksi paistomittarin ja noin 25 halkaisijan vuoan. Uunia ei tarvita, ja herkun voi jättää tekeytymään yön yli vaikka seuraavan päivän namipäivää ja juhlia varten. 


RAAKA-AINEET:
tilkka öljyä voiteluun
2rkl maissitärkkelystä 
3 rkl tomusokeria
8 levyä liivatetta
2 valkuaista
2 1/2 dl vettä
5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 palaa tummaa suklaata
tomusokeria vaahtokarkkien kierittelyyn


OHJE

Voitele vuoka öljyllä ja jauhota pohja ja reunat maissitärkkelys + tomusokerisekoituksella. Laita liivatteet turpoamaan jääkylmään veteen. Vaahdota valkuaiset erittäin kuokeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopiva, kun se ei tipu kupista, vaikka käännät sen ylösalaisin.

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä. Kun sokeri on sulanut, ala nostaa lämpöä (sekoittamatta!) 121 asteeseen. Meillä induktioliesi lopetti 90 asteen kohdalla lämmön nostamisen. Se riitti minulla onnistuneeseen lopputulokseen. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten keskiteholla. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet kuumaan vaahtoon. Vatkaa noin 15 minuuttia kunnes vaahto on huoneenlämpöinen. (Minulla vaahto turposi yhä lisää vatkauksen aikana).

Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan vaniljasokeri. Sulata suklaapalat ja sekoita ne toiseen vaahtopuolikkaaseen. Nostele molemmista vaahdoista isoja nokareita vuokaan. Sekoita vaahtonokareita kevyesti veitsellä tai lastalla, jotta pinta marmoroituu. Anna koko komeuden asettua noin 7 tuntia.

Kun vaahtokarkki on valmis kippaa se leivinpaperin päälle, jossa on tomusokeria. Leikkaamista helpottaa, jos sipaiset terävään leikkuuveitseen öljyä. Pyörittele paloja tomusokerissa. Säilytä vaahtokarkkeja ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.


Nam!

Ihanaa keskiviikkoa!
SHARE:

3 kommenttia

  1. Oih!! ...Namskista!!
    Ihana ohje ja kuvat!

    Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa herkulliselta! Pitäis hommata paistomittari, että pääsis kokeilemaan reseptiä..

    VastaaPoista
  3. No eipä ole koskaan tullut mieleenkään, että vaahtiksetkin voisi valmistaa itse...!
    Varmasti maistuvia :)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig