torstai 20. joulukuuta 2018

Hyasintti - joulun tuoja

Hyasintti lienee joulutähden rinnalla suosituin joulukukkamme. Vasta lähivuosina hyasintin käyttö leikkona on yleistynyt myös Suomessa. Komea kukkavana sopii maljakkoon sellaisenaan tai kimpun osaksi. Niin tai näin, kukka on kestävä myös maljakossa. Loistava vaihtoehto joulupöydän kattaukseen.


Se mikä itseäni on aina hämmästyttänyt hyasintissa eniten, on se, että kasvi oli ensimmäinen joulukukka joka rantautui Suomeen 1800-luvun loppupuoliskolla. Silloin sinertävä ihanuus ihmetytti helsinkiläisen kukkakaupan ikkunassa, jota ihasteltiin sankoin joukoin. Tuntuu jopa hieman edistykselliseltä, että juuri eksoottisen tuoksuinen hyasintti saapui meille ensimmäisenä samoihin aikoihin joulupuiden kanssa.


Tuoksut olivat tärkeä osa joulun tunnelmaa. Tuoksuvia ja helposti hyödettäviä kasveja suosittiin joulun aikaan. Monelle joulu ei tule ilman hyasinttia. 1890-luvulla sen rinnalla suosittiin kieloa ja syreeniä. Miten ihana ajatus olisikaan kerätä omalta pihalta lepoon asettuneita kielon silmuja ja hyötää ne jouluksi.


Mitä teillä suositaan joulupöydän kimpussa tai asetelmassa?

Ihanaa viikonloppua! Joulu taitaa olla täällä. 
SHARE:

6 kommenttia

 1. Iki-ihana hyasintti lumoaa edelleen!
  Meidän juhlapöytää koristaa tänä vuonna sypressit, eukalyptukset, pinjankävyt, valkeat Phalaenopsiksen kellot sekä valkeat ja punaiset ruusut Ilexin marjojen välissä.

  Herttaista joulun aikaa sinne lumen ihmemaahan! <3

  VastaaPoista
 2. Hyasintti on joulukukista suosikkini ja niitä meillä on tänäkin vuonna asetelmissa. Tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 3. Hyasintti ei kuulu meidän allergiseen ja astmaiseen jouluumme, vaikka hauska kukka onkin. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 4. Rauhallista ja tunnelmallista joulua 🖤 hyasintti on kaunis joulukukka 🖤

  VastaaPoista
 5. Hui, miten hurmaavat kuvat toivat hyvän olon tuulahduksen keskelle lumimyräkkää. Pihalla saa kahlata, kun pihan poikki menee. Tuuli tuiversi puita hurjaan kytiin. Onneksi kaikki pysyivät pystyssä. Talven iloja sinulle! Tuija

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig