lauantai 6. heinäkuuta 2019

Sadetta ja kukkakimppuja

Sateisempi kesä on tuntunut hyvältä viime kesän superhelteen jälkeen. Niin ihanaa kuin aurinkoiset kelit ovatkin, ei puutarha ollut ikinä ollut niin raaskussa kunnossa kuin vuosi sitten. Olen ilolla ottanut vastaan kasteluavun. Olen tasaisesti käynyt saksimassa kukkia maljakkoon, kun saderintama lähestyy. Ihastelen erityisesti pioneita mieluummin maljakossa kuin katson niiden leviävän nurmikolle saateen piiskaamaana. Joka kesä ihastun johonkin tuttuun kasviin, kun huomaan toimivan sen leikkona. Tänä vuonna olen napsinut varjoliljaa kimppuihin. Yhtä kaunis kimpussa kuin penkissä.


Tummat akileijat kukkivat ennätyspitkään varjoisessa penkissä. Miss M.I Huish-lajike on osottaunut myös oivalliseksi kimppukukaksi. Täydennystä löytyy tienpietareilta, josta poimin vuohenputkia ja hiirenvirnoja. 

Nyt voisin ottaa yhden pari kuivaa päivää väliin, jotta pääsisin mustikkaan.

Ihanaa sunnuntaita!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hyvin alueellisia ovat sateet, sillä meidän puutarhan ovat lähestulkoon kaikki saderintamat kiertäneet. Ja sateen tultua pitkän odotuksen jälkeen on saldona ollut muutama milli. Kastelukannua on siis tullut kannettua uusille istutuksille ja kasvulavoille. Toivottavasti tänään tulisi enemmän kuin nyt mittarin saatu 4mm.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig