torstai 25. heinäkuuta 2019

Punaskomoskukkien niitty

Punakosmoskukat ovat parhaimmillaan suloisena värisekoituksena, laajana kasvustona. Omani kasvavat joka vuosi samassa paikassa. Vähemmän helteinen kesä on ollut kukille mieleen ja ne kukkivat nyt runsaammin kuin koskaan aikaisemmin.


Lämpöisemmissä maissa suuret kosmosniityt eivät ole harvinaisuus. Olisi ihanaa nähdä näitä meilläkin suurina kasvustoina maiseman hoidossa. Oma pikku niittyni on vain kolmen neliön kokoinen.


Istutus on syntynyt suorakylvönä. Ei esikasvastusta eikä hoitoa. En ole kastellut näitä kertaakaan. Sitkeästi ne nousevat joka vuosi. Tuntuu, että siemenissä on hieman taikaa. Ehkä niissä onkin, sillä siemenet on saatu lahjana. Tarinan siemenistä voit lukea täältä


Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Vain kolme neliötä ?! En ole saanut Kosmos kukkia kukkaan asti kuin satunnaisesti eli ovat kyllä taikasiemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanavalinta siksi, että kutsuin istutusta pikkuniityksi. Niityksi pieni, kosmosistutukseksi suuri. En voi ottaa tästä kovinkaan suurta kunniaa. Sain aikoinaan lahjaksi näitä supersiemeniä blogini lukijalta. Nämä kosmokset tuntuvat elävän pyhällä hengellä. Näillä voisi varmaan tehdä oikean niityn, kun vain keräisi siemeniä riittävästi.

   Poista
 2. Kylläpä on kaunis punakosmosniitty! Omat suorakylvökokeiluni kosmoskukkien kanssa eivät ole kyllä koskaan onnistuneet noin hyvin. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kaunista. Minullakin kasvaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa cosmoksia, en ymmärrä miksi vasta nyt😬

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig