keskiviikko 12. elokuuta 2015

ELOKUUN TUNNELMAA


Tunnelma elokuussa on ihan omanlaisensa juuri valon takia. Aurinko paistaa yhä kirkkaasti, mutta matalammalta. Huomaan puuhaavani muitakin juttuja kuin pelkän puutarhan parissa. Ja silloin nousee arvoonsa ne istutukset, jotka näkyvät erityisen hyvin sisälle. 


Lähes kukaton istutus puhkeaa kukkaan elokuun lopulla. Salkoruusut, iiisoppi ja eriväriset kaunopunahatut aukeavat. Surina on tässä penkissä tauoton.

Kaukaa katsottuna tumman salkoruusun kukinnot näyttävät mustilta. Ne ovat juuri niin dramaattiset kuin odotinkin. Musta kaunohattu sen sijaan hämmentää. Olen katsellut noita isoja pampuloita jo kolmisen viikkoa, mutta niissä ei näy vilaustakaan terälehdistä.


Elokuun työt sujuvat nyt rattoisasti sohvalla tai parvekkeella koneen ääressä. Piha lähellä rauhoittaa mieltä ja töitä jaksaa paremmin.

SHARE:

7 kommenttia

 1. Näitä kuvia katsellessa tajusin, että iisopin taimet olen unohtanut istuttaa kokonaan! Taitavat olla yhä varastoittuna takapihan viidakkoon. Pitääpä kipitellä katsomaan kuinka voivat. Hengissä lienevät, mutta kasvu on varmasti ollut tosi surkeaa. No, ensi vuonna sitten vahvistuvat, kun tänä vuonna ensin tulevat pelastetuiksi. :) Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
 2. Selailin eilen siemenluetteloa ja tuo musta kaunohattu osui siellä silmiini. Sen kukinto on tosiaan tuommoinen musta tötteröinen ilman terälehtiä, hauskan näköinen :)
  Ja älyttömän kaunis tuo hakuropaju! Pitää varmaan saada samanlainen..

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ihanat maisemat tehdä töitä! Minulla on työhuoneella jopa kylmä. Tänään kävin pihalla "lämmittelemässä", kun ilmastointi tuntui niin viileältä...

  VastaaPoista
 4. Valo lankeaa kasveihin hienosti. Elokuussa on oma taikansa.

  VastaaPoista
 5. Tuo kaunohattu on kyllä hauska. Voitin keväällä yhdessä arvonnassa mustan salkoruusun siemeniä. Pistin ne niin hyvään talteen, etten ole vieläkään löytänyt.

  VastaaPoista
 6. Tuo tumma salkoruusu on erityisen ihana!

  VastaaPoista
 7. kauniita!

  Minulla päätyivät useampana vuotena salkoruusut jonkun ötökän syömäksi.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig