torstai 6. elokuuta 2015

KAUKASIANTÖRMÄNKUKKA


Kuvasin alkukesästä kaukasiantörmänkukan karvaisia nuppuja (täällä). Miten voikin olla kukka niin nätti kaikissa vaiheissaan? Tästä on parissa kesässä tullut ehdoton suosikki.


 Hennon varren päässä huojuvat silkkinen kukka ei sateita kavahda ja kukkii pitkään. En tiedä kumpi on kivempi, valkoinen 'Alba' vai liila 'Perfekta'. Kivoja molemmat.


Näissä on jotain samaa keveyttä kuin luonnonkukissa joita rakastan. Parhaat kimputkin syntyvät hentoisista luonnonkukista ja näissä on samaa. Ne ovat ilmavia, mutta eivät tarvitse tukea.


Joko hehkutin näitä tarpeeksi? Hih!

SHARE:

10 kommenttia

 1. Kyllä niitä kannattaa hehkuttaakin. Kaikki kukat jotka ovat pörriäisten suosiossa, ovat sen arvoisia! Itselläni on vain vaalean liilan värisiä, joka taitaa olla niistä tavallisin. Mistähän löytäisi noita valkoisia tai jopa mustia?

  VastaaPoista
 2. Ihan älytöntä, mutta olen ostanut tuota 'Albaa' Honkkarista. Sitä on aina ollut perennahyllyssä pari kappaletta. Nyt niitä taitaa olla yhteensä viisi. Kahtena vuonna olen ostanut. Mustaa en ole siellä myynnissä nähnyt. Mietin myös olisiko tuo helppo siemenestä?

  VastaaPoista
 3. Meinasin aloittaa ihan samoilla sanoilla kuin Tarja.
  Tykkään kovasti noista kaukasiantörmäkukista, mutta meillä niitä ei ole vasta kuin siemenpussin muodossa. Olen haaveillut niistä monta vuotta, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä kylvää niitä. Toivottavasti siemenet vielä itävät. Mulla ei ole siis vielä kokemusta onko siemenestä kylväminen helppoa vai vaikeaa. Täytyykin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koen, että vaihtelee kovasti eri kasvien välillä. Osa tulee helposti, sen kun nakkaa penkkiin ja osan kanssa pitää jotenkin hieroa enemmän. Ovat tarkempien lämpötilan ja muun suhteen. Helppoja ovat esim päivänkakkara, akileija, salkoruusut, sinipallo-ohdake jne. Noin mä olen ainakin kokenut. Antaa tosi paljon puutarhaharrastamiseen kasvattaa jotain itse siemenestä. Sun täytyy kokeilla!

   Poista
 4. Kauniita kukkia tosiaan ja aivan mahtavia valokuvia niistä :) Honkkarista on tullut mun luottokauppa viime vuosien aikana, ihan kummallista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. En näe enää mitään syytä ostaa kalliita taimia, kun honkkarin taimet lähtee mulla varmimmin. Tai tilaan mä VIherpeukaloilta erikoisemmat. Olen aika kauppauskollinen näissä :D

   Poista
 5. Voi hyvä tavaton mitä silmäkarkkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö oo? Voi kun kaikki kukat olisivat näin erityisiä.

   Poista
 6. Ihanat törmäkukat, eihän noista millään voi valita kauniimpaa. Ihana kun kovasti näyttää olevan pörriäisten suosiossa ainakin kuvien perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Ei niitä oikein voi edes kuvata ilman. Koko ajan surraa joku :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig