sunnuntai 2. elokuuta 2015

IHANA KESÄ

 Toivottavasti kesä ei mennyt ohi sitä odotellessa. Luulen, että viime kesien superhelteet ovat sekoittaneet monen pään luulemaan niitä ihan tavallisiksi kesiksi. Oma mielikuva lapsuuden kesistä oli enemmän ja vähemmän tällainen kuin tämä kesä. Silloin ei kylmä vesi haitannut uimista. Eikä tunnu haittaavaan omiakaan lapsia.


 Omaa kesää paahteen puute on sen sijaan helpottanut. Iso määrä uusia puita, pensaita ja siirrettyjä perennoja ovat kotiutuneet hyvin. Olen melko kiireinen kesäisin työn puolesta ja tunnen aina piston sydämessä, koska en yksinkertaisesti ehdi kastella isoja istutusalueita. Tänä kesänä riitti vähempikin.
Siirtelin perennoja huoletta myös heinäkuussa, koska en ehdi kaikkea kesän alkuun. Se kun on kiireisintä aikaa myös töissä.Myös lapiota on jaksanut heiluttaa, koska keli ulkona on juuri sopiva!
Moni puutarhuri tuntuu nauttivat kesästä, koska puutarha tuottaa aina iloa. Kelillä kuin kelillä. 

No myönnän etten ole ihan yltiöpositiivinen. Kyllä se aurinko olisi kasvimaalle saanut paistaa enemmän.
SHARE:

16 kommenttia

 1. Mä jo meinasin, että jaa ihmeessä jos olet saanut jonkun oikein hyvän lääkityksen, mitä voisi itsekin kokeilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhheee!... Kokeilin asennemuutos muutama vuosi sitten ja se toimii tosi hyvin. Oli ihan ilmainen :)

   Poista
 2. Ihan pikkaasen vaan harmittaa että kesä on ollut tämmöinen, ehkä just kasvimaan sadon takia. Ei me kuitenkaan niin omavaraisia olla ettäkö siihen maa kaatuisi jos omasta maasta ei satoa tule, mutta olisihan se kivaa ollut! :) Olin viime viikon kotoota pois ja kotona oli tapahtunut ihmeitä, esim avomaakurkku on ähkäissyt kasvuun joten kyl täs nyt viel toivoa on. Hihih. Heii, mä kysynkin sulta ku eilen illalla hoksasin et voikohan koriste-aroniaa vielä siirtää? Ne on niin pimeessä nurkassa kasvaneet parisen vuotta ja haluaisin ne paremmalle paikalle että pääsisivät kunnolla kasvuun. :) Kivaa alkanutta viikkoa teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luotan, että satoa vielä tulee. Kun niin ison vaivan näkee, niin olisi kiva, että satoa saisi pidemmällä aika välillä.

   Ja mitä siihen pensaaseen tulee, niin siirrä ihmeessä. Ei se siellä pimeessä viihdy kuitenkaan. Ehtii hyvin juurtua syyssateiden aikaan :)

   Poista
  2. Joo mäki haluun uskoa siihen!! Jos sitten ei omasta maasta niin toisten maasta. :) Perunaa nyt ainaki onneks tulee, vaikka pelto oli melkein hukkua jossain vaiheessa. Hups. Kiva kiitti tiedosta, oisin sen kyllä varmaan tehnytki vaikkei olis saanut. :)

   Poista
 3. En ole ihan varma, onko sellaista kesää ikinä ollutkaan, että kaikki olisivat olleet siihen tyytyväisiä. Viime vuonnahan tässä vaiheessa taisi ainakin täällä Etelä-Suomessa olla kovat helteet, ja voi sitä valituksen määrää mitä jotkut jaksoivat pitää..! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin! Mä nautin auringosta, mutta mulle riittää jo se, että on valoisaa ja vihreää. Jos koko kesän sataisi tauotta, niin silloin voisi munkin hymy hyytyä. Luulen, että valituksen määrä on ollut viime ja tänä kesänä aika sama :D

   Poista
 4. Totta! Ja se on kyllä hyvä muistaa, että elokuu on vielä kesän kuukausi. Ja nytkin siellä paistaa aurinko! Luulen että tänään vien lapset rannalle :)

  VastaaPoista
 5. Tuntuu vähän siltä että kesän lämpö on alkanut painottumaan tänne loppukesän puolelle, alkukesät ovat olleen aika vilpoisia. Olen nauttinut tästä kesästä, vaikka usein on satanutkin, hakkaavaa kaatosadetta ei meille ole osunut, no pionit kyllä olivat tuennasta huolimatta painuksissa koska suuri kukka keräsi vettä niin paljon. Elokuu on vielä kesää ja lämmintä riittää, vaikka helteitä ei tulisikaan. Ja luulen että katteista on ollut kukkamailla ja kasvimaalla paljon hyötyä, se on nyt pitänyt maat kohtuukosteina, ei siis soina ja taas kuumina kesinä estänyt kuivumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Elokuu on yleensä just ihanan lämmin ja sopiva. Mä olen vähän poikki jo puutarhatöiden kanssa. Kävin sentään kitkemässä eilen. Nyt pitäisi vielä hieman jaksaa niin keväällä olisi paljon helpompaa.

   Poista
 6. Kyllähän teille näkyy aurinkokin paistavan. Siellähän kukkii ihanasti jo paljon sellaista, mikä meillä on vasta nuppuvaiheessa.
  Kyllä tämän kesän ilmat on töitä ja omiakin puutarhailuja vaan auttanut. Nurmikonkin olisi voinut hyvin kylvää heinäkuussa. Ja tosiaan elokuuhan on vielä täyttä kesää ja syyskuussakin on monta kertaa kauniita ilmoja.
  Sun istutukset on muuten ihanan kerroksellisia, tosi kauniit näkymät ja fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajasin kuvasta pois naapurin verkkoaidan. Se ei jotenkin istu tuohon. Innolla odotan kärhöjen kasvavan ja peittävän sen. Sitten alan itsekin olla aika tyytyväinen :)

   Poista
 7. On tosiaan tullut ruikutettua kylmyyttä ja sateiden paljoutta, mutta jos taaksepäin katsoo, pihalla on eletty kesäiseen tapaan. Kaikella on aina hyvät ja huonot puolensa ja elämässä voi painottaa näkökantaa sinne positiivisen puolelle. Ei ole tarvinnut kastella ja kaikenlainen istuttaminen on sujunut erinomaisesti. Ja kesäähän on vielä ainakin kolmannes jäljellä. Ehkä käytännössä pidempäänkin riippuen, millainen syksy saapuu. Nautitaan vaan täysillä elokuisistakin puutarhapäivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä tuosta asenteesta. Se on paljon omasta itsestä kiinni miten kivaa on :)

   Poista
 8. Espoossa on lämpötilat olleet koko ajan 20 asteen kieppeillä, joten on ollut ihan hyvä kesäsää. Ainoa, mitä sade haittaa, on kuvaaminen, ei voida kameraa sateeseen kastumaan.

  VastaaPoista
 9. Ihan samoja olen ajatellut tämän kesän säistä! Itsekin istutin kevään aikana peräti kuusi isohkoa puun taimea. Hienosti ovat lähteneet kasvuun ilman kastelukannun apua :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig