tiistai 26. huhtikuuta 2016

Isoja jo

Varma merkki toukokuun lähestymisestä oon se, että isoja kasvinroikaleita notkuu purkit vääränään joka nurkassa. Hauskin kokemus tälle keväälle on ollut pistokkaiden kasvun seuraaminen. En ole ennen kokeillut niitä tällaisina määrinä. Keittiö ja työhuone täyttyivät petunoiden, verbenoiden ja pelargonien eri lajikkeista. Kerroin pistokaskasvatuksestani jo aiemmin täällä. 
Nyt taimet ovat päässeet jo sellaiseen mittaan, että annan niiden kukkia jo. Tähän mennessä olet sitkeästi latvonut kasveja ja nipistänyt jokaisen alkavan nupun pois jo ennen kukintaa. Niin sydäntäsärkevää kuin se onkin. Palkintona on tuuheampia kasveja. 
Moni tuntui miettivän eri multalaatuja kasvatusvaiheissa sekä lannoittamista. Itse siirsin taimet kesäkukkamultaan suoraan kaupan pikkupoteista. Parin viikon jälkeen aloitin varovaisen lannoitamisen kesäkukkalannoitteella. Nyt annan lannoitetta kasteluveden mukana kerran tai kaksi viikossa. 


Ja kaikki kasvaa kohisten. Mukavaa puuhaa!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Voi miten napakoita taimia�� kiitos multavinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä. Parhaiten oppii kun kerralla kokeilee isosti ja keskittyy. Ei nämä aiemmin siinä sivussa menneet. Nyt on isoja pelakoita :)

   Poista
 2. Komeita taimia. Itse olen liian varovainen lannoituksen kanssa, ettei tulisi annettua yliannostusta. Tänä vuonna kylvin omat pelakat siemenestä, mutta taitavat kukkia vasta ensi vuonna, ovat vielä niin pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tarkempi muiden kasvien kanssa. Kesäkukat tarvitsevat yllättävän paljon. Aloitan varovasti, mutta nostan määriä tasaisesti. Mulla kukkivat itsekylvetyt pelakat viime vuonna loppukesästä. Tosi honteloita ja hentoja, kun en raaskinut latvoa, kun halusin edes yhden kukinnan. Onneksi. Eivät nimittäin talvehtineet.

   Poista
 3. Pistokaslisäys on niin parasta. Kiitos, että muistutit lannoittamisen tärkeydestä. Minulta se meinaa näin keväisin unohtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli ostettuja pistokkaita. Mutta kaikki pistokkaat ovat tärkeitä :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig