maanantai 11. huhtikuuta 2016

Laakeripuiden kevät ja mullanvaihto

Olen kertonut aiemmin talvettavani laakeripuita. Niitä on yhteensä kolme kappaletta ja ne viettävät talvensa meidän pihamökissämme. Valoisa paikka ikkunalla ja kymmenen asteen lämpötila ovat hyvinvoinnin salaisuus. Vettä lorautin kerran tai kahdesti kuussa. Miten nyt satuin muistamaan. 

GreenCaren vinkkien mukaan huhtikuun ensimmäiset viikot ovat parasta mullanvaihtoaikaa. Kuun alkuun minäkin projektin ajoitin. Valitsin näille viime kesänä reilunkokoiset ruukut, jotta niitä ei tarvitse pariin ensimmäiseen vuoteen vaihtaa. Annoin laakeripuiden olla paikallaan. Kaivoin sen verran vanhaa multaa pois minkä juuristoa häiritsemättä helposti sain. Tilalle lisäsin GreenCaren Puutarhan KESÄ kesäkukkamultaa, mitä laakeripuilla oli jo viime vuonnakin. Kuumalla parvekkeella mullan kastelukiteet tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Hyötymikrobit puolestaan lisäävät puiden vastustuskykyä ja hyvinvointia. Mullanvaihdon yhteydessä on hyvä saksia laakeripuun kuivat oksat pois, joita kertyy latvuston sisälle. Näppäränä keräsin lehdet talteen ja kiikutin keittiöön. 


Kyllä tuli siistit.  Tule jo kesä ja parvekekausi!

*Postaus tehty yhteistyössä GreenCaren kanssa*

SHARE:

18 kommenttia

 1. Tuo laakeripuu on ollut jo jonkin aikaa haavelistalla. Tämä postaus sinetöi asian. Se on saatava!
  Ihanat kuvat ja mustat ruukut sopivat loistavasti laakeripuulle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ihanat! Ja satoa saa ympäri vuoden :D Tämä tod näk talvehtii ihan sisätiloissakin. Paljon paremmassa kunnossa nämä kuitenkin on kuin esim kalamondiini, joka pudotti melkein kaikki lehdet. Se kun oli ihan lämpimässä talossa.

   Poista
 2. Voi hitsi, mulla on laakerinlehti. Se on ihana ja olen saanut sen jotakuin pidettyä elossa sisällä ihan hyvin ruukkukasvin tyyliin. Nyt vaan on kastelu unohtunut kun olin töissä melko tiiviisti viime viikon ja viikonlopun... Eli se on selkeästi kuivahkolehtinen. Luuletko että se siitä tokeentuu? Voisiko sen muuten leikata tuollaiseen puun malliin?

  Oli ihan huippukiva tavata ja toivottavasti tavataan pian uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä mullakin kuivahtivat, mutta kastelin ensin ja katsoin mitkä lehdistä heräsivät eloon. Kuivat leikkasin pois. Kastele ensin ja vaihda multa. Leikkaa selvästi kuivimmat, mutta melko hellällä kädellä. En heittäisi missään nimessä pois ennen kesää. En tiedä onko nämä puut vartettu pienen puun malliseksi. Kukkaa onko siellä sisällä tuollainen jämäkämpi varsi. Jos on, niin uskaltaisin leikata alimpia oksia pois.

   Oli tosi kiva tavata! Messut ovat ihania, kun niissä törmää bloggaajiin niin paljon :)

   Poista
 3. Meiltä ei taida vastaavaa talvetustilaa löytyä. :/ Ja niin olin toivonut, että saisin joskus oman laakeripuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanelia ja kardemummaa-blogin Marialla laakeri talvehti hienosti myös huoneenlämmössä. Mullakin kalamondiini talvehti sisällä. Pudotti lehtiä, mutta nyt jo innolla pukkaa uutta. Ei kun kokoilemaan :)

   Poista
  2. Toivoa siis on! Nyt pitää vain metsästää jostain ihan ikioma laakeripuu! :D Onko sinulla muuten kokemusta oliivista tai sitruunasta? Miten ne viihtyvät sisätiloissa vuoden ympäri? Jaksan aina haaveilla noista Välimeren kasveista kodissa. :) Mahtavaahan olisi, jos omassa pihassa kasvaisi sitruuna ja oliivi, mutta koska se ei liene mahdollista ja muuttakaan en aio (ainakaan vielä)niin jospa nuo viihtyisivät sisällä ja kasvaisivatkin eivätkä vain kituuttaisi.

   Poista
  3. Kyllä oliviin ja sitruunan voi talvettaa sisätiloissa kuten laakerinkin. Saattaa tiputtaa lehtiä enemmän kuin valoisassa viileässä. Mulla talvehti juuri kalamondiini sisällä lämpimässä. Ja se on sitrus. Pudotti lehtiä aika lailla, mutta maaliskuussa alkoi pukata uutta. Mä hankin varmaan viikunan tai oliivin tai sitruuna tänä keväänä :)

   Poista
  4. Voi olla, että joudun minäkin ostoksille tässä kevään aikana tai sitten lykkään vielä vuodella. :) Katsotaan miten käy. Iso kiitos vinkeistä. <3

   Poista
 4. No onpas hyvänvoipaisia puita talven jälkeen. Mökkisi on täydellinen talvehtimispaikka. Vielä täytyy odottaa, ennen kuin nuo ihanuudet uskaltaa pihalle laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa ihmettelin. Varmasti ois menneet sisälläkin, mutta ei ne tässä kunnossa olisivat olleet. Ja tyypit on yhä mökissä. Vien vasta, kun on taatusti turvallista :D

   Poista
 5. Kauniit!

  Meillä on niin tavattoman kuiva ja lämmin ilma talvella sisällä keskuslämmityksen vuoksi, että kaikki viileämpää talvea vaativat kasvit nuupahtavat täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten aiemmista kommenteista (ja instan kommenteista) näkee, niin laakereita näyttää porukka talvettavan sisälläkin. Musta nämä eivät säikähdä kovin helposti kuivaa. Jos pikkupuun sisällä talvettaisin, niin se olisi tämä.

   Poista
 6. Sinullakin on oma lauri silva, aion tehdä omalle laakerilleni kasvihuoneessa mullanvaihdon ja kunnon purkituksen. Niitä on nyt ruukussa neljä, puusi näyttävät niin kauniilta! Laakerini kasvaa keittiön ikkunalla talvet ja voi hyvin :D

  VastaaPoista
 7. Minun nuori laakerini kuoli viime talvena, tai oikeastaan tapoin sen. Siihen ilmestyi jokin todella kummallinen eläin, joka näkyi vain luupilla katsoen. Yritin ensin häätää sitä, mutta lopulta vein laakerin kylmälle kuistille, sillä pelkäsin, että taimikasvatuksen alkaessa koteloituneet olennot hyökkäävät taimieni kimppuun. Muuten laakeri olisi kyllä menestynyt sisälläkin kuten oliivipuunikin.

  VastaaPoista
 8. Uuh, tykkään sun stailauksesta! Ja siitä, että puusi ovat talvesta selvinneet. Se on aina niiin siistiä, kun kevään korvalla voi todeta, että "me selvittiin, hyvä te". Talvettelen omia kasvejani pimeässä kellarissa, ja pääsääntöisesti on mennyt todella hyvin. Laakeria minulla ei jostain syystä ole koskaan (?!?!) ollut, mutta nyt sellainen on jo tälle vuotta hankittuna. Ja kellariin talveksi :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig