maanantai 9. toukokuuta 2016

Ruukkuraparperi

Ehdin juuri ja juuri siirtää raparperin poikaset ruukkuihin ennen kuin ne olisivat venähtäneet liian pitkiksi tätä hommaa varten. Olen monena vuonna miettinyt ruukkuraparperia parvekkeelle, mutta jotenkin se ajatus on hautaunut aina kevätkiireiden alle. Mutta nyt ehdin. 


Raparperi pitää jakamisesta ja homma on helppoa. Sieltä vaan pistolapion kanssa pala irti. Meidän raparperimme on jo vanha ja kookas, joten sieltä kykeni irttomaan useamman jakotaimen. Käytin taimelle kesäkukkamultaa jossa on kastelukiteitä, koska parvekkeemme on niin paahteinen. Raparperin olisi hyvä antaa kasvaa paikallaan pari vuottaa ennen sadonkorjuuta. Nämä ruukkuraparperit siirrän syksyn tullen kasvimaan kupeeseen juurtumaan.


En ole erityisen villi raparperin rakastaja tai hyödyntäjä keittiössä, mutta pidän sen ulkonäöstä. Muutaman piirakan ja mehun lisäksi olen raparperia en raparperia juuri käytä. Nämä ruukkuraparperit tulevat pelkästään koristekättöön parvekkeelle. 


Mielenkiinnolla seuraan näiden kasvua!
SHARE:

16 kommenttia

 1. Kiva idea! Täälläkin ehtisi hyvin tekemään tuon vielä, on kevät sen verran jäljessä eteläisemmästä suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämän varmaan vielä täälläkin ehtii. Kiirettä saa tosin pitää, kun näissä lämpötiloissa kaikki kasvaa kohisten.

   Poista
 2. Hei mä oon miettinyt samaa, mutta en vain sitten ole saanut aikaiseksi. Raparperi on kaunis joten ihanaa kasvattaa kesäkukkien sijaan ruukuissa raparperia (ainaski osan kesäkukistako korvais tai sitten hommais lisää ruukkuja). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käyttänyt tätä kasvia ruukkuissa joissain pop-up-suunnitelmissa ja se on koristeellinen ja hauska. Se tuntuu myös jotenkin ilahduttavan (varsinkin kaupungissa) ihmisiä, kun se on kaikille niin tuttu.

   Poista
 3. Hauska idea, raparperi täytyy löytyä puutarhastani vaikka en satoa hyödyntäisikään, lehdet ovat mahtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama juttu täällä. Aika laiskasti hyödynnän. Joten tuleepan jotain hyötykäyttöä näin :D

   Poista
 4. Kiva idea, ruukuista tulee varmasti todella kauniit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuvailen sitten miltä näyttävät isona. Aika pieniä jakotaimia otin.

   Poista
 5. :) Kaveri pyysi viime vuonna raparperin juurakkoa, ja vein sen ruukkuun istutettuna "kukkataimena" - malttoi kuulemma istuttaa sen maahan, vaikka oli aikeissa ensin antaa sen kasvaa ruukkukukkana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oiskin ihan mahtava lahja. Tämän pidän mielessä :)

   Poista
 6. Raparperi on hyvin koristeellinen, Italiassa näin sitä aitamaisena koristekasvina. Meillä syötiin tänään raparperikiisseliä ensi kerran tänä vuonna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Miksei meillä ole raparperiaitoja? Mä kyllä olen miettinyt miltä rivi keittiöpuutarhan kyljessä näyttäisi. Päädyin iisoppiin. Ehkä toteutan tämän jossain muualla, jos se kerta on hyväksi haivaittu Italiassakin.

   Poista
 7. Tämä on kyllä hauska idea. Parveke puuttuu, mutta kai se terassikukastakin kävisi. :)

  VastaaPoista
 8. Kuinkakohan kauan noita pistokkaita uskaltaisi ottaa? Tarvitsisin yhden palan töihin... mutta vasta parin viikon päästä. Olen napannut jakotaimia tähän asti ennen juhannusta ja ne ovat juurtuneet melko hyvin, joskus joku on jäänyt juromaan. Mutta tosiaankin kevät tulla humahti ja meilläkin alkaa noilla varsilla olla pituutta parikymmentä senttiä.

  Ruukkutaimi kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig