perjantai 27. toukokuuta 2016

Suloinen toukokuu

En muista toista näin suloista toukokuuta, jolloin olisi ollut näin kukkaisaa. Hedelmäpuiden ylenpalttinen kukinta kruunasi lämpimän kevään. Olen hiippaillut illan suussa monena iltana kuvaamaan. Valo on ollut mitä täydelllisin.


Omenapuiden kukinta alkaa hiipua ja tänä viikonloppuna varmaan karisevat loputkin terälehdet. Silti kukinta tuntuu yhä olevan kuin keskivertokeväänä. Ei voi olla kuin kiitollinen.


Perennapenkeissä alkaa olla jo ruuhkaa. Tulppaanit kukkivat yhä, vaikka perennat alkavat olla jo melko rotevia. Kevään viimeinen tulppaani on aina Queen of Night. Kaikessa dramaattisuudessaan se on oiva lopetus tulppaanikaudelle.


Ihanaa viikonloppua!
SHARE:

18 kommenttia

 1. Suloinen kuvaa täydellisesti tätä toukokuuta! <3
  Ja tuo valo, varsinkin iltaisin ja aamuisin on ollut uskomaton. Siksi mäkin harrastan niitä mun terapiakävelyitä ja ahmin kaikkea kaunista.
  Todella kauniit kuvat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yleensä näin imelä, mutta kyllä tuolla aika suloista on :D

   Poista
 2. Toukokuu on tosiaan ollut kuvauksellinen! Minä muistan yhtä kukkaisan kevään parin uoden takaa, kun helle hyppäsi yhtäkkiä Suomeen. Silloin kaikki, siis aivan kaikki krookuksista Queen of Nightiin ja kukkapuihin kukki yhtä aikaa. Teillä mennään tänä vuonna selkeästi meitä edempänä, meillä kukkapuut vatsa aloittelevat. Niistä saa kuvia varmaan ensi viikolla.

  Kaunista kesäkuun odotusta!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, edellä tuli varmaan liioiteltua, sillä onhan luumu jo toki kukkinut, ja kirsikat pudottelevat terälehtiään... mutta muutoin kukinta on parhaimmillaan varmaan nyt viikonloppuna.

   Poista
  2. No totta... Me väännettiin omenapuiden kukkien katveessa 30 asteen helteessä meidän keittiöpuutarhan pohjia. Mitään muuta en muista kuin kipeät lihakset ja loputtoman kuumuuden. Mutta kuvien perusteella kaikki tosiaan oli kukassa akileijoja myöten :D

   Poista
  3. Heh, olipahan ympäristö, jossa tehdä lihastreeniä :)

   Poista
 3. Todella kauniit kuvat. Kuvastavat hyvin kevään kauneutta. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ehkä elämäni ensimmäinen kevät, kun olen voinut nauttia sen jokaisesta mahtavasta hetkestä. Huippuna ollut omenapuiden kukinta. Todellakin upea draamakuningatar, tuo tumman puhuva tulppaanisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen nauttinut täysin siemauksian. Myös piha tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että kyllä tästä valmista tulee jossain vaiheessa. Voi mikä nautinto.

   Poista
 5. Samaa mieltä keväästä. Päärynät, kirsikat, omenat, syreenit, kielot; kaikki samaan huumaavaan ryöppyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei nuori päärynä vielä kuki. Myös kirsikat ovat niin nuoria, että melko laimea kukinta vielä oli. Kriikuna (varjossa) meillä vasta aloittaa :)

   Poista
 6. Onhan upeaa!
  Meillä kukki pilvikirsikka ja nyt jokin toisenlainen vastaava. Sen sijaan omppu ja luumu lähes jättivät välistä :o
  Olen kyllä ihastellut toisten pihoja ja kukkaloistoa, meillä perennat on muistaakseni ajoitettu enemmän keski- ja loppukesään. Täytyykin tehdä reissu taimikaupoille ja korjata tilanne kevään ja alkukesän puolelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on ihan kulkea läpi naapuruston kukkapilven. Omalla puolen kylää kaikilla on vanhat omenapuut pihassaan. Tämä on ollut kuin kermakakku :D

   Poista
 7. Upea valo näissä kuvissa. Tämä toukokuu on ollut yhtä kukkaisjuhlaa. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on ollut käsittämättömän hieno monena iltana toukokuussa. Oli hauska nähdä sua :)

   Poista
 8. Upeita kuvia ja tosi hieno valo tuossa ensimmäisessä kuvassa! Tämä toukokuu on ollut kyllä niin kaunis ja hyvä!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig