maanantai 11. heinäkuuta 2016

Pensaat - Sadekesän pelastus

Heinäkuun monsuunisateet ovat saaneet puutarhan näyttävään kovin ruskealta. Perennoihin on tullut kumma sävy ja kookkaat kukkivat makaavat rankkasateen jälkeen pitkin pituuttaan tuista huolimatta. Pensaat, rakenteet ja kuorikate ovat tällaisina kesinä melkoinen pelastus.


Keiju- ja keltajapaninangervoa eivät sateet haittaa. Kukinta on aina yhtä runsasta. Myös jaloangervot ovat olleet perennoista kestävimpiä. Kuorikate korostaa kivasti vihreän ja vaaleanpunaisen sävyjä.


Erilaiset hortensiat yhdistettynä purppuraheisiangervoon on ikuinen suosikkini. Purppura on saanut lähes mustan sävyn runsassateisena kesänä. Mikä sen parempaa! 'Annabelle' ja 'Early  Sensation' ovat jo avanneet hortensiakauden. Muut lajikkeet antavat vielä odottaa.


Tällaisina päivinä ei niin harmita tehdä töitä sisällä. 

Mukavaa viikon alkua!

SHARE:

21 kommenttia

 1. Tykkään kaikista puuvartisista kasveista vuosi vuodelta vaan enemmän. Asetin itselleni keväällä oikein ´perennanostokiellon`. En tosin pystynyt pitämään sitä...
  Täällä sateen lisäksi kotilot tuntuvat rouskuttavan melkein kaikki perennat. Pensaat ja havut eivät onneksi kärsi niin kovasti niidenkään tuhoista.
  Ja meillä paistaa täysillä aurinko juuri nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama kielto. Se ei tosin täysin estä, mutta hieman hillitsee. Täälläkin paistelee hetkittäin. Mä tosin möllötän koneessa ja puhelimessa kiinni :D

   Poista
 2. Pensaiden merkitys on varmasti korostunut tänä kesänä monessa puutarhassa. Keiju- ja rinneangervot ovat meillä kukkineet nyt tosi runsaasti.
  Jaloangervoa helppohoitoisempaa kasvia saa hakea, jos vain kasvupaikkavaatimukset ovat kohdillaan. On terve ja kestää sateet ja tuulet. Ja mikä parasta, kukkii kauniisti ja pitkään. Voiko kasvilta enään vaatia enenpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen täysin myyty noille jaloangervoille. Niissä on sellainen moderniote, hyvä värimaailma ja kestävä kuin mikä.

   Poista
 3. Pensaat ovat minunkin hankinta listallani yhä useammin. Kauniit kontrastit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tänä kesänä hommannut vaikka mitä ihania erikoisuuksia. Ruosteenvärinen heisiangervo oli kyllä paras löytö!

   Poista
 4. Pensaat ovat minunkin hankinta listallani yhä useammin. Kauniit kontrastit.

  VastaaPoista
 5. Todellakin upea yhdistelmä nuo hortensiat ja purppuraheisiangervot. Pitääpä laittaa vinkki korvan taakse;)

  VastaaPoista
 6. Kaunista on! Pitääkin etsiä noita aikaisia hortensioita omaankin puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään, kun nämä aloittavat jo heinäkuun alussa. Varsinkin tuo 'Early Sensation' on huippu. Näyttää ihan mustilanhortensialta, on aikainen ja terve.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Oi tosiaan! Mä olen myös onnistuneesti lisännyt niitä ihan ite :D

   Poista
 8. Kauniit värit!

  Minulla ei angervoissa ole vielä yhtäkään kukkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummaa. Mutta niin vain voi lyhyetkin välimatkat vaikuttaa ilmastoon ja paikkaan.

   Poista
 9. Pensaat tuovat ryhtiä istutuksiin. Niitä kannattakin istuttaa perennojen sekaan, ei pelkästään kukkien vuoksi, sillä lehdetkin saattavat olla kauniit. Purppura heisiangervo onkin mahtavan värinen joka tuo kontrastia perennaryhmään. Ja kuka voisikaan vastustaa hortensioita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ketään joka ei pidä hortensioista. Pensaat ovat kivoja perennaryhmissäkin. Mä tykkään erityisesti muotoonleikatuista pensaista perennojen tai heinien kanssa.

   Poista
 10. Minkäniminen on purppuraheisiangervosi ja kuinka korkea/leveä siitä tulee? Diapolo on mielestäni äärimmäisen kaunis, mutta se on täysikasvuisena liian iso haaveisiini.
  Vasta viime kesänä hankin ensimmäiset jaloangervot ja nyt odottelen niiden kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi mun on juurikin Diaboloa. Mulla on niitä monta ja jokainen niistä on noin 1,5 korkea ja metrin leveä levimmillään. Heisiangervo kestää todella hyvin leikkaamista, joten en huolisi koosta. Mulla on myös Little Devil, mutta se on sitten tosi pikkuinen. Myös Donna May on pienempi.

   Jos innostuit värillisistä pensaista niin limen värinen heisiangervo Nugget ja väriään muuttava Jefam. Musta se väri on vähän sellainen kellertävä ruoste. Noi on ihan parhaita. Älä huoli koosta. Leikkaa sellainen kuin haluat :D

   Poista
  2. Aivan, voihan angervoja tosiaan leikata. Jefam vaikuttaa lystikkäältä. Kiitos avusta!

   Poista
 11. Noi hortensiat ja tumma angervo on kyllä todella kauniit yhdessä!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig