maanantai 25. heinäkuuta 2016

Suorakylvöillä

Viime vuonna väliin jääneet suorakylvöt harmittivat niin suuresti, että tänä vuonna ryhdistäydyin oikein isommalla kaavalla. Tein perennapenkkiin ison tyhjän kohdan, jossa on kesäkukille paikka. Jatkossa asia ei unohdu ikinä.  


Kerratut ja yksinkertaiset pioniunikot aloittivat juuri kukintansa. Vaikka kukinta on kesäkukalle lyhyt, on pioniunikon kukinta jotain niin sykähdyttävää, että kylvö kannattaa. Kaveriksi kylvin punakosmoskukkaa, joka pitää huolen loppukesän kukinnasta. Punakosmoskukka onnistuu minusta helpommin suorakylvönä kuin esikasvatettuna, vaikka kukinta hieman myöhempi onkin.


Unikoiden terälehdet ovat kuin silkkihuiveja. Kun valo kuultaa niiden läpi olen vakuuttunut, että tässä on kesän kaunein hetki. Hyvä vinkki on kylvää näitä viikon välein kolmen viikon ajan niin saat hieman pidemmän kukinnan.


Todellista unikkorakkautta!
SHARE:

23 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Mä käyn niitä joka päivä kuvaamassa. Alkaa kuvakulmat loppua :D

   Poista
 2. Ihania unikkokuvia :) Minulla on nyt pihalla kahdenlaisia, toisaalla kasvaa äidiltäni saatuja perinteisiä punaisia unikkoja, ja itse kylvin kerrattuja pioniunikkoja viime vuonna huvimajan ympärille. Keräsin pioniunikkojen siemenkotia talteen, mutta itsestään kylväytyneet siementaimet kukkivat nyt. En varmaan kerää ollenkaan siemenkotia pois, ehkä muutamia ylimääräisiä :) Kiva huomata, ettei etelämpänäkään punakosmos vielä kuki, itse kokeilin kasvia nyt ensimmäisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tosiaan kylvytyvät. Tykkään näistä siksikin, että siemenet on niin helppo kerätä talteen.

   Poista
 3. Hienoja kukkia. Suorakylvettävät ovat niin mukavan helppoja kasvattaa verrattuna sisällä esikasvatettaviin kukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa on hohtonsa. Mua kiehtoo sekä haaste että helppous :)

   Poista
 4. Upeita unikoita! Suorakylvökukat täytyisi aina muistaa kylvää ajoissa ja tosiaan pitkällä juoksulla että pakkasiin asti riittäisi iloa! Ne ovat niin helppoja kuten Puutarhamyyrä totesikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on keväällä enemmän puhtia. Nyt en saisi enää mitään aikaiseksi :D

   Poista
 5. Ihania unikkoja! Minulle kävi juuri päinvastoin tänä vuonna, yleensä kylvän erilaisia pioniunikkoja runsaasti ja muitakin kesäkukkia, tänä keväänä unohdin ja että harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulle kävi juurikin noin viime kesänä. Nyt ei jätetä enää väliin. Nämä on niin vaivan väärti ettei tosikaan.

   Poista
 6. Unikot ovat kyllä upeita, niitäkin löytyy jo niin montaa eri sorttia. Perennapenkin uudistuksessa tulen jättämään ison tilan juuri kesäkukille, ne pitävät kukkaloistoa yllä kun kesäperennat lopettavat kukintansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nähnyt perennojen kanssa vaivaa niin, että kukintaa on runsaasti keväästä syksyyn. Se todella kannattaa. Kesäkukat ovat kirsikka kakun päällä :D

   Poista
 7. Ihania! Minulla on mökkipihassa unikkoja joka kesä. Tänä kesänä niitä on erityisen paljon, sillä kylvin niitä kahteen otteeseen. Ihanaa keveää väri-iloa!

  VastaaPoista
 8. Kylvin keväällä yhteen kasvimaalaatikkoon erilaisia unikoita ja kosmosta. Unikot kukkivat jo, kosmokset ovat nupulla. Ihania! Idea kylvöjen jaksottamisesta täytyykin laittaa muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punakosmokset pitävät huolen loppukesästä. Myös daaliat aloittivat jo kukintansa :)

   Poista
 9. Pioniunikot kuuluvat ehdottomasti kesän kylvöksiin. Ovat aikalailla takuuvarmoja. Siementävät kyllä kovasti mutta ovat helppo kitkeä pois väärästä paikasta.

  VastaaPoista
 10. Unikot ovat lemppareita. Ihana sävy noissa sinun unikoissasi.

  VastaaPoista
 11. Hyvä vinkki tuo että kannattaa kylvää viikon välein :). Harmittaa aina kun unikoiden kukinta-aika on niin lyhyt, sehän olisi hyvä ratkaisu siihen.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig