sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kurkkusatoa

Olen ehdottomasti kurkkuihminen. Tomaattisatoa on mukava kasvatella, mutta omat kurkut ovat kuitenkin se isoin juttu meidän perheelle. Näiden auringonkypsyttämä maku on ihan omaa luokkaansa. Lisäksi lajikevalikoima on ilahduttavan suuri. Omat suosikkini ovat pienikokoiset kurkut kuten 'Baby' ja 'Picolino F1'. Sato on niissä runsas ja pienet kurkut valmistuvat nopeasti.


Olen aiemmin kasvattanut kurkut parvekkeella. Viime kesän tympeästä koleudesta oppineena siirsin kaikki kurkut pieneen kasvarilavaamme. Kurkkujen ja chilien lisäksi sain ängettyä tänne kuusi kurkun tainta. Kypsyminen on ollut tasaisempaa, ja viileät kelit eivät ole haitanneet. 


Myös kukinnan määrä on suurempi. Parvekkeella suojaamisen kanssa saa olla tarkkana. Muuten kukat kylmettyvät ja homma alkaa alusta. Yllätyin sitä, että kasvarilavassa myös kosteus on pysynyt tasaisempana, vaikka lavan sisällä on kuuma. Nähtävästi tuuli kuivattaa kuitenkin enemmän.


Kurkut kasvat GreenCaren Kasvumaa-säkissä. Lisälannoitetta en ole kurkuille antanut. Pussissa riittää potkua koko kesälle ja kasvualusta on luomulaatuista. Lisäksi se sisältää ravinteiden lisäksi grobiootti hyötymikrobeja, jotka takaavat paremman kasvun. Leikkasin pussiin kolme reikää kolmea tainta varten. Pussin pohjalle voi tehdä reikiä, jos haluaa että liika vesi poistuu. Minä en ole kokenut tätä ikinä tarpeelliseksi. Melko reilusti kolmesta reiästä saa vettä lorottaa ja silti saa olla kastelemassa joka toinen päivä.


Postaus tehty yhteistyssä Green Caren kanssa.


SHARE:

20 kommenttia

 1. Oi, sinulla jo kurkkusatoa saatavilla. Meillä sitä saa vielä odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkoi samaan aikaan kypyä myös avomaankurkut mikä oli hienoinen yllätys. Onneksi pidin harsot tosi pitkään.

   Poista
 2. green caren kasvusäkit ovat minustakin tosi hyvät. Minullakin on niissä satoa kasvamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään siitä, että voin itse päättää reikien paikan ja määrän. Uskon myös tuon grobiootin voimaan. Sen huomasi jo taimikasvatuksessa.

   Poista
 3. Komeita kurkkuja sulle tulossa.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
 4. Onnea hyvästä kurkkusadosta! Kasvusäkki on varmasti hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kätevä. Mulla on niitä myös parvekkeella maissin kasvatukseen valjastettuna.

   Poista
 5. Pitää paikkaansa, auringon kypsyttämät kurkut maistuvat melkein makealle. Kasvihuone on parempi paikka kurkulle, juuri lämmön vuoksi. Itsekin olen tykästynyt minikurkkuihin, ne kasvavat niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tullut kurkku niin hyvin partsillakin, että se on tuonut lisätilaa kasvatukseen. Mun kasvarilava on niin pieni :D

   Poista
 6. Itse kasvatetut kurkut, ei paremman makuisia ole. Ensi viikolla saadaan meillä eka oma kurkku ja sitten ei ostetakaan kaupan kurkkuja pariin kuukauteen. Kuusi taimea on meilläkin tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans testaan mikä on sopiva määrä taimia. Olin ajatellut pelkkää kurkkua, mutta eihän sitä sitten malttanut. Tomaattia on 7 tainta kasvarissa ja toinen mokoma partsilla :D

   Poista
 7. Upeita kurkkuja. Tuuli tosiaan taitaa olla pahempi kuivattaja kuin aurinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se yllättää ja moni sitä ei edes tajua. Se on tosi riesa.

   Poista
 8. Omat kurkut on ihan parasta! Minunkin suosikkeja on minikurkut 'Baby' ja uutena tuttavuutena 'Iznik F1' joka on ollut ehkä jopa satoisampi! Picolinokin pitää ensi kesäksi etsiä..
  Tiedätkö kannattaako kurkusta poistaa lehtiä kuten runkotomaateista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En poista kurkusta kuin keltaiseksi menevät, vaurioituneet tai tiellä olevat lehdet. Kurkku ei vaadi sellaista raatelua kuin tomaatti :D

   Poista
  2. :) hyvä tietää, en sitten kurita kurkkujani turhaan!

   Poista
 9. Minulla on vain yksi kurkun taimi minikasvihuoneessa ja kaksi ruukussa pihalla. Muut kurkut söi vihannespunkki. Vielä ei ole näkynyt mitään runsasta kurkkusatoa, mutta katsotaan, vielähän tässä on kesää jäljellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi! Mä kipaisen surutta taimikauppaa, jos omat menee jotenkin mönkään. On hyvä olla joku takaportti :D

   Poista
 10. Kurkut on kyllä ihania. Me maisteltiin eilen ensimmäinen sitruunakurkku. Pieni ja pyöreä, sitruunan värinen ja piikkinen, mutta aivan kurkku! Maistui siis tosi hyvälle kurkulle!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig