maanantai 5. syyskuuta 2016

Syksyn kauneimmat kesäkukat ja arvonnan voittaja

En ole vielä valmis luovuttamaan kukinnan suhteen. Sitä mukaan kun kärrään ruukkupuutarhan kesän kukkijoita kompostiin ja talvetukseen, huomaan ostavani syksyn kukkijoita samaan tahtiin. Viime vuoden valko-vihreä-hopea linja vaihtui tänä syksynä väri-iloitteluun. Niin kukkien kuin ruukkujen puolesta.


Syksyn inspiraationa toimi tänä vuonna Elhon värikkäät ruukut. En rajoittanut väripalettia ollenkaan vaan yhdistelin rohkeasti liilaa, vaaleanpunaista, valkoista, minttua ja keltaista. Kaikki värikkäät ruukkuni mitä vain löysin. 


Monista syksyn kukkijoista löytyy ihania pehmeitä roosan, marjapuuron ja kerman sävyjä. Jättimäiset krysanteemit löysivät tiensä isoon valkoiseen loft urban-sarjan ruukkuun. Tykkään myös green basics ja b. for soft sarjojen malleista. Näitä on helppo myös yhdistellä keskenään.


Iso vihreä-valkoinen koristekaali oli huippulöytö. Tässä koossa niitä ei aina välttämättä tule vastaan. Kanervoista löytyy nykyään useita eri lajikkeita ja värejä. Hulluhan sitä olisi, jos ei näitä kaikkia kokeilisi. Niin kauniita ne ovat.


Perinteisten syksyn kukkijoiden joukossa on myös  siemenestä itse kasvatettuja kesämalvikkeja. Ne kukkivat pitkälle syksyyn eivätkä heti hätkähdä lampötilan laskusuhdanteesta. Nämä vaaleanpunaist kaunottaret ovat helppoja suorakylvönä. Hieman myöhään kylvetyt kesämalvikit aloittivat kukintansa heinäkuussa. Niiden romanttinen ilme sitoo koko komeuden hienosti yhteen. 


Pieni ruukkupuutarha on asetettu meidän vierasmökin sisäänkäyntiin joka on valoisampi kuin pääsisäänkäyntimme. Meillä on suora näkymä mökkiin olohuoneen ikkunasta. Olen saanut näistä paljon enemmän irti, koska teen töitä olohuoneessa tai mökissä. 


Minivihreiden siemenpaketin arvonnan voitti Miia, joka osallistui arvontaan blogin puolella. Laitan voittajalle sähköpostia henkilökohtaisesti.

SHARE:

22 kommenttia

 1. Ihania syyskukkia ja etenkin tuo koristekaali on mahtava.Olen aina ollut koristekaalien ystävä,mutta viime vuosina en ole niitä ostanut.Nyt on kyllä täksi syksyksi ainakin yksi hankittava;).Kesämalvikki,olenkin miettinyt pääni puhki mitä kukkaa kylvin meille, kun kadotin siemenpussin.Tosi kaunis kasvi ja kiva tietää, että se ei hätkähdä lämpötilan laskua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesämalvikki ei varsinaisesti pidä pakkasesta, mutta se ei ränsisty samaa vauhtia kuin monet muut kesäkukat tässä vaiheessa. Se porskuttaa pitkälle kuten punakosmoskukkakin :)

   Poista
 2. Kyllä on niin ihan väriset ruukut ja kukat. Hyvällä maulla oot taas laittanut<3 Sellaista elhon amppelia olen vähän himoinnut... Täytynee ruveta tossissaan metsästämään. Aurinkoista maanantainta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlaa nimellä b.for soft air. Mun mielestä Bauhausissa on ollut selkeästi laajin valikoima Elhon tuotteita. Mä rakastuihin niihin valkoisiin amppeleihin tänä vuonna. Voisin hyvin laittaa ne sisällekin.

   Poista
  2. sisälle itsekin ajattelin just sitä valkoista tai harmaata;)

   Poista
 3. Ensimmäisenä kun näin nämä kuvat, mietin vaan että ei voi olla totta :) MIten jotkut osaa ja miten toiset taas ei ollenkaan. Ihania kukkasia!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa kertakaikkisen ihanasti sanottu. Tässäkin on rikottu kaikkia väriopin ja sommittelun neuvoja. Silti se voi toimia, kun on joku punainen lanka. Syyskasvit ovat siitä ihania, että monet niistä ovat näyttäviä yksinään. Siitä vain krysanteemi tai kanerva ruukkuun. Sen onneksi osaavat kaikki :)

   Poista
 4. Ihania värejä! Onneksi syksyisin on melko laaja valikoima kukkia myynnissä. Jotenkin en ole vieläkään sisäistänyt syksyn saapuneen ja kanerva-ajan alkaneen. Nuo ruukut ovat kyllä upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jo ihan täyttä hönkää päällä. Syyskuu on niin ihana ja tunnelmallinen. Tässä kohtaa otan kaiken irti syyskukkijoista ja luonnonmateriaaleista tehdyistä kransseista ja asetelmista :)

   Poista
 5. Kommenteissa tulikin vastaus kysymykseeni eli mistä noita tuotteita löytää.
  Ihania istutuksia. Kyllä sinulla on silmää asetelmille ja väriyhdistelmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elhon tuotteita on monessa paikkaa. Myös Nummelan K-Raudassa oli jonkun verran. Mutta Bauhauseissa ole nähnyt näitä pitkät rivit.

   Ja kiitos <3

   Poista
 6. Kausikasvit on siitä ihania, että ne voi olla joka vuosi erilaisia. Jos muu perhe ei pistä vastaan, ne voi kuvastaa just eikä melkein kyseisen vuoden moodia. Räiskyntää! Harmoniaa! Kaunautta! Meillä taidetaan mennä tänä vuonna ihan vaan tasaisella vaaleudella, kertonee siitä, että kaipaan tasaisuutta ja lempeyttä :) Toivottavasti ensi vuonna tiukemmilla väreillä!

  Nää sun kukkasi saavat aikaan kivaa eloa ruudun tälläkin puolella, se on hyvä merkki! Ja kaunis!

  Sini K.
  Kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kesä ja syksykin jotenkin astetta romanttisimmissa kukkakuvioissa. Mistä lie tuulee. Tykkään myös pienistä rakennuksista ja rakenteista. Meidän talo on niin järkyn kokoinen, että sen vieressä ei olisi näyttäviä kuin hongat :D Siksi näitä on ihana järjestellä meidän mökin eteen. Katsotaan milloin räiskynnän vuoro.

   Poista
  2. Ai niin, se talokin siinä vieressä määrittelee jotain. Siksikö minäkin haen isoja linjoja? Massiivinen kivimöhkäle kieltämättä kaipaa jotain vertaistaan rinnalle, varsinkin, kun se honka yltää vasta hädin tuskin yläkerran ikkunan puoliväliin :D

   Poista
  3. Talo on pihan näkyvin elementti. Se on jännä miten se on monelle täysin vieras ajatus. Pienempien rakenteiden ja talojen edessä on helpompi ottaa tilaa. Kivi- ja tiilitalot muutenkin tavallaan syövät parrasvaloja kaikelta siinä vieressä. Siksi niiden elementtien pitää olla vielä tarkemmin valittu. Kaikki kulmikas, suoralinjainen, selkeämutoinen, yksivärinen ja korkea toimii. Kivitaloissakin on hyvät puolensa. Ajattele nyt vaikka riviä pylvästervaleppaa. Kyllä ois komea. Eikä ollenkaan hyvännäköinen rintamamiestalon vieressä :D

   Poista
 7. Kauniit. Tykkään väreistä. Vielä en ole hankkinut yhtään syyskukkaa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No epäilemättä hankit. Kukaan ei ole niin kukkaisa kuin sä :D

   Poista
 8. Ihania nuo liilat ruukut, mun lempparivärini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kuin karkki. Viime kesän viileä vaaleanpunainen oli yhtä onnistunut. En yleensä koe tämän värisiin ruukkuihin vetoa, mutta nämä pastellit olivat ihan täydelliset!

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig