torstai 1. syyskuuta 2016

Kotinurkissa

Koti näyttäytyy aina ihan uudessa valossa ajan taittuessa syyskuun puolelle. Sitä katselee omia tuttuja nurkkiaan kuin kauan kadoksissa ollutta tuttua ja rakasta ystäväänsä. Niin ulkosalla ja työreissuissa viime kuukaudet ovat vierähtäneet. 


Siivoaminen on mukavaa, sohvalla istuminen on turhankin mukavaa ja ajatukset alkavat kiertyä kotinurkkiin. Minnekään ei oikeastaan tee mieli lähteä. Siinä on hyvät ja huonot puolensa. Jos jotain mielii kotona aikaiseksi saada, on sen aika nyt. Syksyllä ja talvella tartunkin yleensä maalitelaan, siivoan kaappien perimmätkin nurkat ja rymsteeraan huonekaluja.


Ainoa huono puoli on liikunnan väheneminen. Pihahommissa sekin tulee kaupanpäällisenä. Ihmettelen joskus itsekin miten aktiiviliikkuja olen ollut suurimman osan elämästä. Minne ihmeessä katosi syksyn into tarttua uusiin liikunnan tuuliin? Olen myös melko huono tekemään mitään äkkinäisiä lupauksia ja päätöksiä. Nyt tosin tuntuu siltä, että niitä kannattaisi vakavasti harkita.


Jos sitä liikkuisi edes puoli tuntia päivässä. Hiukan jopa nolottaa kertoa, että matkaa punttisalille ei ole kuin kolmekymmentä askelta. Sen verran matkaa on alakertaan. Talven tullessa se on kyllä pelastus. Täältä pimeän ja peltojen keskeltä ei huvita raahautua matkan päälle. Nyt vaan pitäisi saada aivotkin käännettyä syksylle. 


Onneksi on haravointi. Sen verran asiaa ehtii vielä harkita.

SHARE:

9 kommenttia

 1. Kauniit ruukut!

  Minulla on suunnitelmissa hautautua loppuvuodeksi kotiin tenttikirjojen pariin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla onkin mitä mielenkiintoisin aine nyt opiskella. Ei huono suunnitelma ollenkaan :)

   Poista
 2. Ihania nuo pienet lasimaljakot - mäkin haluun maljakollaasin! Miksei meillä vaan voi olla tilaa kaikelle vastaantulevalle kauniille?!? ;)

  Tätä sun juttua lukiessa tuli Heikkisen Kukkatarha mieleen (mistähän syystä ;) ), joten taidanpa pistäytyä viikonloppuna ihastelemassa syyskauden kukkasia. :)

  Värikästä syksyä!
  Mirkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso talo useine nurkkineen voi olla melkoinen ansa. Tänne kun mahtuu ihan jokainen vastaantuleva maljakko :D

   Pari noista lasimaljakoista on Riihimäenlasin (niillä on ihania vanhoja!), osa on vanhoja pulloja ja pari on Tukholmasta sellaista superihanasta sisustusliikkestä jonka nimeä en muita. Mä ostan näitä aina kun vastaan tulee. Noi tanskalaiset pikkuruukut ovat Ruotsista Zetasista. Mene sinne käymään. Mieluiten ison matkalaukun kanssa :D

   Poista
 3. Mulla käy taas aina niin et liikkuminen jää keväällä pelkän hyötyliikunnan varaan ja syksyllä alkaa taas uudella innolla. Meillä on kolmatta vuotta höntsäkoris, sitä on vedetty jo muutama viikko. Samoin salille (työpaikan alakerrassa) olen palannut ja alkanut lenkkeillä. Jotenkin tuntuu, että on taas kesän jälkeen ruodussa. Mut aloitus on kyllä aina hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvässä vauhdissahan sä olet. Mä en edes ehdi kesällä urheilla muuta. Mutta toisaalta ei tarvitsekaan. Kyllä tää tästä taas. Pitää kaivaa kamppeet naftaliinista ja ottaa itseään niskasta kiinni :D

   Poista
 4. Mulla käy taas aina niin et liikkuminen jää keväällä pelkän hyötyliikunnan varaan ja syksyllä alkaa taas uudella innolla. Meillä on kolmatta vuotta höntsäkoris, sitä on vedetty jo muutama viikko. Samoin salille (työpaikan alakerrassa) olen palannut ja alkanut lenkkeillä. Jotenkin tuntuu, että on taas kesän jälkeen ruodussa. Mut aloitus on kyllä aina hankalaa.

  VastaaPoista
 5. Haravointi on hyvää liikuntaa, suorastaan jo odotan että haravoimaan pääsisi. Se on yksi lempipuuhistani pihassa.

  VastaaPoista
 6. Syksyllä aloitan aina kuntosalilla käynnin mieheni ohella. Nyt on kausilippukin jo ostettuna, joten enään ei voi viivytellä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig