keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Jouluinen seppele

Kransseja on syntynyt tänä vuonna poikkeuksellisen monta. On ihana kokeilla eri materiaaleja ja kieputella milloin mitäkin kasvimateriaaleja erilaisiin pohjiin. Erityisen viehättynyt olen tuoreisiin materiaaleihin ilman sen kummempia krumeluureja. Näistä tuleekin mieleen enemmänkin seppele. Seppele sopii myös kattauksiin ja pöytäkoristeeksi. Tällaisen voisin tehdä myös jouluksi.


Nyt kun lumet harmikseni sulivat, tuli puutarhakin näkyviin uudella tavalla. Mukaan vain sakset sekä kori ja sitten vain valitsemaan. Erityisen ihastunut olen hopeatäpläpeippiin, jossa on vaaleudessaan jouluisen eukalyptuksen henkeä. Pohjan taivutin pehmeästä ja paksusta rautalangasta, jonka päällystin kukkateipillä. Vihreä teippi on loistava kiinnittämiseen eikä se pistä myöskään silmään kasvien seasta.


En kaipaa kimalletta, rusetteja tai palloja. Vihreä ja tuore on juuri hyvä tällaisenaan. Vanhat messinkiset kynttilänjalat olivat kuin tehty seppeleen kaveriksi.


Tee sinäkin oma joulutunnelman tuoja.

SHARE:

15 kommenttia

 1. Ihana idea!
  Ei olekaan pöllömpää, kun lumet sulivat. Sammaltakin taas saa haettua metsästä ja kranssiainekset löytyvät omasta puutarhasta. :)

  VastaaPoista
 2. Taas niin kiva! En ole onnistunut löytämään kukkateippiä täältä. Tilaatko omasi jostain vai myydäänkö teilläpäin ihan (kukka-) tai jossain askartelukaupassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tällä kertaa ostin Sinellistä. Joskus olen ostanut kukkakaupasta tai messuilta. Luulisi, että askarteluliikkeistä voi tilata.

   Poista
 3. Tuollainen kranssi on kaunis. Ihanaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! tällainen on musta lähinnä juhlapöydän koriste. Ei ole kuin havujen osalta pitkäikäinen. Mutta ei näitä silti kannata jättää tekemättä. Pannankin voi käyttää uudelleen.

   Poista
 4. Hopeatäpläpeipissä näyttää olevan kauniit lehdet. Meille on kuulemma huomenna tulossa lunta, joten täytyy tänään käydä keräämässä loput askartelumatskut :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis! En ole ajatellutkaan hopeatäpläpeippiä koskaan kranssitarpeena. Voisi kyllä ajatella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä suht nopeasti kuihtuvat kasvit voi hyödyntää seppeileisiin. Mä katson, että kranssin pitäisi kestää useampi päivä. Seppeleisiin voi sitoa melkein mitä vaan.

   Poista
  2. Ai mulle kun ne on merkinneet samaa, kranssi ja seppele. Paitsi että kranssi on seinällä ja seppele päässä. :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig