tiistai 8. marraskuuta 2016

Uusia kerroksia

Vapaa-aika on ollut viime aikoina yhtä raahaamista ja tavarain siirtelyä. Lattiat-valkoiseksi-projektin edetessä mööpeli jos toinenkin on saanut siirtyä. Ja niin se vain homma etenee. Kolmannesta huoneesta tuli myös seiniä ja listoja myöten paperin valkoinen. Voiko olla ihanampaa?


Talomme oli 10 vuotta sitten muuttovaiheessa täysin remppakypsää kamaa. Kaikki pinnat menivät silloin uusiksi. Lattiamateriaalia valitessa mietimme, että jos sen haluaa vaikka valkoiseksi maalata joskus hamassa tulevaisuudessa... Vaikka kymmenen vuoden päästä.... Kun ollaan tosi vanhoja.


Kukaan ei ollut kertonut, että aikuisena aika kuluu käsittämättömän nopeasti. 40 tuntui siintävän jossain todella kaukana. Sitä oli ollut niin vähän aikaa aikuinen, että tämä mystinen ajan nopeutuminen oli täysin vierasta kamaa. Pikkulapsiperheessä pinnat ovat myös huomattavasti kovemmalla koetuksella, kuin parikymppisenä, jolloin koti oli se paikka josta pyörähdettiin hakemaan treenikamat tai bilevaatteet illan rientoihin.


Joten niin sitä vaan taas suditaan uusia maalikerroksia. Kuvittelin sen uutuutta remontin jälkeen hohtavan kodin olevan jollain tapaa ikuinen. Ja voihan se ollakin. Uudessa asussa tällä kertaa vain. Valo tuntuu löytävän jokaiseen valkoisen huoneen nurkkaan, joten en valita työn määrästä. Värit ovat kirkkaampia ja remonttimestari onnellinen.


Remonttikulkue jatkaa kohti viimeistä makuuhuonetta. Keittiötä ja olohuonetta en suostu edes ajattelemaan tässä vaiheessa.

Tsuippa duippa vaan kaikille!

SHARE:

14 kommenttia

 1. Tsuippa duippa! Vitsit että huvitti ja osui tuo aikuisena ajan kuluminen nopeasti. Heh, siitä kai tietää olevansa vanha... ;) Puhtaat maalikerrokset näyttävät ihanalta ja kiva nähdä pieni kurkistus teiltä sisältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tunnistaa sen. Se on niin kummallinen juttu. Ala-aste kuitenkin aikoinaan kesti noin sata vuotta :D

   Olen hippasen arka kuvaamaan sisältä. Ehkä mä rohkaistun :D

   Poista
 2. Arvaa, me olimme aivan samoissa puuhissa, just tasan vuosi sitten. Ja vetelimme alakerran seinät juuri tuolla paperin valkoisella. :)
  Tää on varmasti meille puutarhahulluille just oikea ajankohta. Ei ole vielä joulu eikä kevään kylvöpuuhatkaan käsillä.
  Ihanan ja raikkaan näköistä! Itse koin tuossa remontoimisessa juuri tavaroiden siirtelyn rankimmaksi. Mutta jälkeenpäin tuntui hyvältä, kun huone kerrallaan oli käynyt kaikki tavarat läpi.
  Ja tuohon ajankulumisen ihmettelyyn voin myös täysin yhtyä. En ymmärrä, mihin nämä viikot, saati sitten vuodet hurahtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen onneksi jo maalannut ison osan seinistä vuosi-kaksi sitten. On tässä kyllä homma poikineen. Ilolla jätän taakseni seinien kolhut ja piirtojäljet :D

   Poista
 3. Aivan ihanan näköistä jälkeä siellä on syntynyt. Tulethan meille mökille tekemään saman homman. Lattioiden lisäksi voit maalata seinät ja katot myöskin.
  Vai te nelikymppiset muka vanhoja! Silloin kun minä koulua kävin, ei kukaan ollut vielä kuullutkaan ala-ja yläasteesta. Silloin oli kansa-ja oppikoulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä en onnistunut ilmaisemaan itseäni niin onnistuneesti. Peilasin nuoren aikuisen omaelämänkerrallista muistia ja perspektiiviä elämästä. Kun elämä tuntuu iäisyydeltä ja lähitulevaisuuskin on hamaa tulevaisuutta. En edes ole vielä nelikymppinen :D

   Poista
 4. Meillä on sisäremppapuuhat vasta aluillaan. Hienon näköinen tuo valkoinen lattia! Itse en kestäisi valkeaa lattiaa, menisi neuroottiseksi siivoamiseksi kun joka ikinen pölyhiukkanen pistäis silmään ikävästi :/ ..edelliseen kotiin laitoimme kuultovalkean lattian ja se olikin ihanan valoisa, mutta opin läksyni ja tässä kodissa onkin sitten tumma lattia :D
  Minä katselen kymmenvuotiasta esikoistamme miettien, että missä hän lieneekään kymmenen vuoden päästä. Eihän hänen vauva-ajastaan ole kuin muutama vuosi.. Kohtahan se kymmenen vuotta onkin sit taas hujahtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tumma parketti ja myös siinä näkyy herkästi pöly. En ole kovin herkkä stressaamaan siitä. Meillä kuitenkin imuroidaan :D

   Poista
 5. Voi, tahtoisin itsekin olla remontissamme jo siinä vaiheessa, että pääsisin lattioita maalaamaan...! <3 Meillä suunnitelmissa vaaleanharmaa lankkulattia, vanhassa kodissani oli valkoinen laminaatti - olenkin tässä pyörinyt näiden kahden lattiavärin välillä, ja vaaleanharmaaseen lattiaan päätymässä kodin muuten niin valkoisten pintojen vastapainoksi. Ja tosiaan, voihan sen sitten 10 vuoden päästä vaikka maalata uudelleen - sitten kun olemme vanhoja! ;)

  P.s. Blogissani on sinulle haaste! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanharmaa lankkulattia on kaunis. Mun vanhemmilla on sellainen ja tykkään tosi paljon. Meillä on kaikki isot tilat maalattu kaoliininharmaalla, joten valkoinen lattia tuntui paremmalta idealta sen pariksi :)

   Poista
 6. Me uusimme tänne muuttaessa kaikki vähänkin kulahtaneet pinnat. Nyt siitä on hurahtanut 15-vuotta, ja uusimista kaipaisi kaikki... Onneksi sentään kylppäri remontoitiin täysin pari vuotta sitten. Nyt tarvitaan sitä "pientä" pintaremonttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin ne vuodet oikein valuu :D Näköjään kannattaa koko ajan rempata vähän niin ei tarvitse kaikkea kerralla laittaa :D

   Poista
 7. Ai vitsit, noi lattiat on kyllä niin upeat! Kannatti roudata tavaraa eestaas :) Ja tykkään näistä kuvistakin tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totesin saman. Kyllä kannattaa vaikka himpun työlästä tämä on kaiken tavaran ja normaalin elämisen keskellä. Se hyvä puoli siinä kyllä on, että teen hommaa tosi siististi, kun en halua pölyä joka paikkaan.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig