maanantai 21. marraskuuta 2016

Kuvia tietokoneelta suoraan Instagramiin

Minulta kysytään ajoittain miten saan kameralla otettuja kuvia laitettua tietokoneelta Instagramiin. Vastaus on Gramblr. Linkistä pääset lataamaan ohjelman tietokoneellesi. Gramblrin avulla et ole enää pelkkien mobiililaitteiden varassa. Itse kaipasin heti Instaan tilin avattuani mahdollisuutta hyödyntää myös kameralla otettuja kuvia. Instatilini ulkoasukin koheni kummasti, kun käytössä oli muutakin kuin kännykän kuvat.NÄIN HOMMA TOIMII

Kirjadu Gramblriin instatunnuksillasi. Lataa koneeltasi valmiiksi pienennetty kuva. Ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia on useita. Itse käytän yleensä PicMonkeyta. Instagramiin kannattaa ladata kuvat mahdollisimman isoina. Suurin sallittu kuvakoko on 1080x1080.

Gramblrin kuvankäsittelymahdollisuudet ovat Instagramia huomattavasti paljon paremmat. Voit laittaa kuviin filttereitä kuten Instassakin. Itse tykkään säätää vain valotusta ja kuvan sävyä. Näihin kahteen ominaisuuteenkin on monta nappulaa joita liikutellaan liukunäppäimillä. Sitten vain painat tallenna. Tässä kohtaa kuva ei vielä sinkoa minnekään, vaikka tallennat sen. Itse ihmettelin, kun mitään Send nappia ei tässä vaiheessa löytynyt ja jännitin milloin kuva lähtee matkaan.

Lopuksi kirjoitat 'Caption' kenttään kuvauksen hästägeineen. Tarjolla on myös melko rajoitetusti erilaisia hymiöitä. Lopuksi painat 'Send' ja tässä vaiheessa kuva menee Instagramiin.Instagram on tosi kiva palvelu, jota käytän vähintään yhtä aktiivisesti kuin blogianikin. Teen sinne myös päivityksen aina uusimmasta postauksesta. Eli voit seurata blogiani myös sitä kautta. Löydät tilini nimellä @katijukarainen

Kerro ihmeessä oliko postauksesta hyötyä? Itse googlainen näitä apupostauksia milloin mistäkin aiheesta.

Reipasta viikonalkua!


SHARE:

29 kommenttia

 1. Kiitos tästä 😊 Erittäin tervetullut tieto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni juttu on yllättävän simppeli. Mutta miten ja mistä se tieto löytyy? Itse pähkäilen blogin ulkoasun muuttamista. Olen kerännyt vinon pinon koodeja. Mutta on se hidasta etsiä niitä :D

   Poista
 2. Kiitos tästä tietopaketista! Olen kauan haikaillut tuota instaa, mutta olen inasen arka tämän koneen kanssa joissakin asioissa. Saatko tuolla kuvankäsittelyohjelmalla vesileimattua kuvasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa. Mä laitoin sillä tekstillä blogin nimen päälle. Nyt en ole enää laittanut, kun en ole halunnut tällä hetkellä. Picmonkeylla saa tehtyä myös kutsuja ja kollaaseeja. Se on superhelppo. Osa toiminnoista on maksullisia, mutta ilmaisillakin pärjää pitkälle. Ja Grambler on helppo kanssa. Jos saat blogiakin pidettyä niin kyllä sä yhden Instan haltuun otat :D

   Poista
 3. Kiitos hyvistä ja selkeistä ohjeista!
  Olen joskus yrittänyt saada netin kautta selville, miten tämä onnistuu, mutta aika surkealla menestyksellä.
  Tällaiset selkeät ohjeet olivat todella tarpeen. Niihin täytyy syventyä oikein ajan kanssa. Varmasti näillä ohjeilla onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama. Apublogit ja apupostaukst ovat ihan parhaita näihin!

   Poista
 4. Kiitos,
  tästä todellakin oli mulle hyötyä!
  Mun intassa kun on tähän asti ollut vain puhelimella otettuja kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään instan helppoudesta mobiililaitteiden kanssa. Mutta kun näinkin on kiva tehdä. Suurimman osan laitan koneelta.

   Poista
 5. Kiitos, tästä oli paljon hyötyä! Juuri tätä asiaa olen pähkäillyt. Itse pari kertaa kokeilin että tallensin blogipostauksesta kuvan suoraan älypuhelimeen ja postasin sen sieltä Instaan mutta se meni aivan ihmeelliseksi pikselimössöksi. Tätä pitää kokeilla kun kännykkäkamerani ei ole paras mahdollinen ja olisi kuva laittaa instaan vähän laadukkaampia kuvia. :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pähkäsin kans. Yksinkertaista, mutta jotenkin järkyttävän vaikeaa. Mä tallennan kuvia blogista ja laitan kännykällä niitä joskus. Ongelma on se, että ne ovat pienempiä kuvia kuin 1080x1080 miksi ne eivät ole niin hyvälaatuisia.

   Poista
 6. Kiitos Kati. Tästä oli paljon hyötyä. Itse en ole instaan liittynyt sen vuoksi ettei kameran kuvia saa sinne!.

  VastaaPoista
 7. Itse olen tehnyt vaikeimman kautta eli siirtänyt ensin kuvat kamerasta koneelle ja sieltä edelleen puhelimeen ja vasta sieltä Instaan :). Eli kyllä kiitos, oli oikein tervetullut ja selkeä vinkki tämä!
  Satunnaisesti kuvaan myös kännykällä, mutta siinä on sen verran surkea kamera, että niitä kuvia ei tee mieli latailla mihinkään näkösälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan hyvä kamera, jolla saa kelpo kuvia jos on valoisaa. Muuten kännykän kameran aika karmea.

   Poista
 8. Ehkä viikko pari sitten huomasin, että Surfacelle oli tullut Instagram ladattavaksi suoraan koneelle. Mikkisoftaa käyttävien kannattaa tsekata, josko se löytyisi appstoresta! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lukijatkin laittaa vinkkejä. Hakusanoilla tänne päätyvät monesti lukevat nekin :)

   Poista
 9. Kiitos vinkistä. Ihania kuvia sinulla onkin vaikka millä mitalla tuolla Instassa. Aloin heti seuraamaan =D.

  VastaaPoista
 10. kiitos vinkistä! Enpä tuota tiennyt

  VastaaPoista
 11. Hyötyä oli!
  Jossain törmäsin myös tuohon gramblriin, mutta postauksesi luettua päätin sitten kokeilla tuota instaa. Mulla on niin surkee kamera tuossa puhelimessa, ettei ole koko instaa viitsinyt edes kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Tätäpä juuri. En minäkään haluaisi instaa kökkökuville, kun yleensä niihin kuitenkin panostan.

   Poista
 12. Itselläni on koneella Picasa, joka keskustelee kännyn Google kuvat -ohjelman kanssa. Sillä saan kameran kuvat halutessani Instaan. :) Olisi kyllä näppärä tuommoinen, että koneelta voisi suoraan ladata. Täytyypä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinoja on monia. Kyllä mäkin muulla tavalla joskus puljaan, mutta musta tää ohjelma on kaikkein paras ja yksinkertaisin.

   Poista
 13. Tuo Ei ilmeisesti toimi ipadilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan tiedä. Mun käsitys on, että tämä ohjelma on nimenomaan tietokoneille. Kyllä se macissa toimii. Kokeile voitko ladata sen. Silälhän se selviää :)

   Poista
 14. Kiitos! Vielä, kun onnistusin tekemään toisen insta-tilin Samos kuville? Joku tökkäisee. Onnistun vielä! 👍🏻 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta Gramblr on just kätevä, että sillä voi hallinnoida pariakin tiliä. Riittää kun on kerran kirjautunut molempiin tileihin niin Gramblr muistaa ne. Sitten vaan vaihdat käyttäjää valikosta. Just kätevää. Nyt vaan luot sen sun Samos-tilin :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig