keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Voihan askartelut!

Kerroin jo aiemmin, että kävin viime viikonloppuna Kädentaitomessuilla. Mukaan tarttui vaikka mitä ihanaa. Ei liene yllätys, että meneillään on monta pikkuprojektia. Koti on muuttunut paikaksi, jossa takan päällinen on varattu kuivattamoksi, työhuone on täynnä yksittäisiä projekteja ja keittiön pöytään mahtuu syömään vain satunnaisesti. En malta tehdä vain yhtä juttua kerrallaan.


Yksi simppeli juttu oli metallinen tähtikehys. Jo messuilla hoksasin tämän monikäyttöisyyden. Sidoin siihen rautalangalla ohuesti kuusen havuja kiinni. Näen jo mielessäni miten hyvin tämä toimii myös oliivin tai eukalyptuksen oksilla. Tällaiset kierrätettävät askartelumateriaalit jotka pysyvät hyvänä vuodesta toiseen ovat ihan parhaita. Tähti on kaunis myös sellaisenaan. Siinä on myös koukku, josta sen voi ripustaa roikkumaan.


Toinen tilaa vievä projekti ovat olleet mun uudet kuvausvalot. Tilasin sellaiset harrastelijan kevyet studiovalot työprojektia varten. Säädin kameraa ja siirtelin valoja, kun harjoittelin niiden käyttöä. Nämäkin kuvat on otettu aamuhämärän aikaan ilman salamaa hyvin pimeässä työhuoneessa. Olen tosi iloinen mun uusista leluista. Joulu tuli jo hyvissä ajoin! Myös videokuvaamista kotona harrastava tytär innostui valoista. Kelpaa 8-vuotiaan kuvata jalustan kanssa, kun studio on valmiina hänen touhujaan varten. Miten mahtavaa, että näistä hyötyy koko perhe. En itse osaa editoida, joten pitää pyytää lapsi kuvaamaan musta joku askarteluvideo. Kyllä tuli muinainen olo, kun katsoo miten näppärästi lapsi ottaa haltuun kaiken maailman ohjelmat ja kuvaujargonin.


t. dinosaurus
SHARE:

27 kommenttia

 1. Voi miten kivalta kuulostaa kaikki!

  Ja eilen muunsin kylppärin sun inspiroimana havupallotyöpajaksi :). Yllättävän paljon oksia kuluu yhteen palloon (eli en ymmärtänyt pölliä niitä lähikuusikosta tarpeeksi..), mutta tuli kyllä tosi kiva!
  Ja toi tähti näyttää kanssa siltä, että tekee mieli kokeilla. Oliko se siis tollanen valmis tähtipohja vai vääntelitkö itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli metallista hitsattu kehikko. Olen vastaavia siroja kehikoita vääntänyt sellaista paksusta ja melko pehmeästä rautalangasta. Sellaisen voi myös päällystää kukkateipillä ennen kasvien sitomista.

   Mä mietinkin, että miten ilmaisen sen havupallon kohdalla, että havua kuluu paljon. Se on kuitenkin hyvin suhteellienn käsite. Me tehtiin kerralla kaksi ja meillä oli tosi iso kopallinen valmiiksi pätkittyä pikkuhavua.

   Poista
  2. Juu, ei siinä mitään, mutta en älynnyt tosiaan kähveltää riittävän montaa oksaa heti :). Nyt olen viisaampi. ja tarvii vaihtaa kuusta, kun teen seuraavan pallon, etten liikaa verota sitä yhtä ja samaa. (Ja ettei tulisi omantunnon kanssa ongelmia, valkkasin sellaset kaikkein surkeimman näköiset oksat, jotka oikeastaan vaan rumensi sitä kuusta.. Sen takia niistä meni aika paljon hukkaan, kun oli sitä kelvollista vihreää osuutta niin vähän).

   Poista
 2. Just niin ihanan simppeli koriste, mitä juuri nyt kaipaan. Täytyypä tuollainen tähtikehikko jostain etsiä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans aika simppelistä ja kevyestä. Ei ole ollenkaan pahaksi, jos se on tällainen mitä kestää katsoa myös joulun jälkeen.

   Poista
 3. Nyt alkoi naurattamaan, hyväntahtoisesti...niin se vain on että joulu kutsuu ja vie mennessään! Kauhulla odottelen ensi viikonlopun Tampereen käsityömessypläjäystä, mitä kaikkea sieltä tuleekaan mukaan, yritän olla maltillinen kuitenkin. Ihania nuo pienet vaasit ja niissä piristävät kukat, tänä vuonna ajattelin tehdä kuistille isomman kukkajutun ja joulupöytään koota noista pienistä vaaseista jutun, saan usein kommentteja että joulupöydässä on 'liikaa' kukkia. Tuo metallikehikko on myös tosi hauska ja lisäplussaa monikäyttöisyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä heittäydyin joulun vietäväksi ihan täysillä. Tämä odotteluaika on just parasta. Ja on vieläpä aikaa tehdä, kokeilla ja askarrella. Ei ollenkaan huono vuodenaika tämä :D

   Poista
 4. Voi että, kun on upea tähti, tykkään juuri tuollaisesta simppelistä ja yksinkertaisesta. Tuohon voisi kieputella vähän kaikenlaista. Minäkin tarvitsisin oman askarteluhuoneen, jossa voisin rauhassa touhuta, eikä aina tarvitsisi siivota jälkiään. Meilläkin on innokas videokuvaaja kotona, enkä voi käsittää miten hän on oppinutkaan käyttämään laitteita niin näppärästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta toi työhuone on vähän vaarallinen, kun se jää niin levälleen. Meillä on iso talo ja yritän saada suht nopsaan jäljet siivottua. Mutta tähän aikaan vuodesta projektia vaan pukkaa koko ajan :D

   Poista
 5. Ihana toi tähti! Mä tykkään tänä jouluna erityisesti kaikista havujutuista. Ja just hyvä meininki, et kaikenlaista on koko ajan meneillään. :)
  Putslaakikoti on merkki elämättömästä elämästä.
  Ihana, et meillä on lapsia, jotka pitävät meitä ajantasalla ja opettavat uusia juttuja. Lapsilla on jo ala-asteella opetettu kaikkea editoimista ym. joten niille sellaiset on ihan itsestäänselvyyksiä. Oliko mun ala-aste aikana edes videokameroita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli silloin videokamerat jo! Ne vaan oli sellaisia pahvilaatikon kokoisia :D Ei meillä tosin ollut :D

   Poista
 6. Tuo tähtikehys on ihana ja kiva. Voi tosiaankin kierrättää vuodesta toiseen. Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 7. I like the star...
  Have a nice evening!
  Titti

  VastaaPoista
 8. Tuollaista tähteä olen etsinyt, toivottavasti löytyy Tampereen messuilta. Tosi kaunis havujen kanssa. Ja hyviä kuvia tulee uusilla vehkeillä. Mäkin tilasin just uuden jalustan itselleni joululahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli Peltolan puutarhan osaltolta. On ne ainakin joskus Tampereen messuilla. Nää valot on ihan luksusta!

   Poista
 9. Voi kuinka kaunista. Itselläni on vanhasta piikkilanka-aidasta tehty sydän, jota käytän samoihin juttuihin. Versot ja havut teeman mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen pyöreämpiä muotoja taivutellut itse. Tämä tähti on kyllä tosi kiva. Ja meinasin vielä jättää ostamatta...

   Poista
 10. Omat studiovalot kuulostaa tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että meneekö turhan hifistelyksi.... Mutta kun sain valot kasaan en todellakaan ole katunut hankintaa :)

   Poista
 11. Hih, dinosaurusolo on tullut tutuksi täälläkin;)
  Ja ihana muuten tuo tähti havuilla, ja varmasti ilmankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jotenkin mystisesti muuttunut tosi muinaiseksi ihan parissa vuodessa ;D

   Poista
 12. Studiovalot! Pitäisiköhän vinkata pukille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosi simppelit jotka vaan napsautetaan päälle. Ei siis mitkään salamaan synkatut :) Ostin Verkkokauppa.comista.

   Poista
 13. Hei dino :) Mutta ajatellaan näin, että onhan se sairaan siistiä, että itsekin voi kehittyä uusissa jutuissa koko ajan :)

  VastaaPoista
 14. Lapset on kyllä aivan uskomattomia omaksumaan teknisten vempeleiden saloja!
  Tosi kiva tuo tähti, kierrätettävyys on iso plussa! Mistähän tommosen saisin, vai pitäsköhän koittaa vääntää ite henkarista :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig