keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Perusteltuja hankintoja

Pottiarmeija kasvaa kasvamistaan koulintojen ja uusien hankintojen myötä. Hommasin jo hetki sitten muutaman uuden pistokkaan. Myin ajatuksen itselleni sillä, että hankinta on harkittu eikä suin päin kevään huumassa hamstrattu heräteostos. Tämä siitäkin huolimatta, että näin pikkupetuniat vasta kaupan hyllyllä.


Koska nämä petuniat ovat kerrattuja ja liila-valkoisia, eli juuri sopivia parvekelaatikoihin. Lisäksi erikoisemmat petuniat ovat kalliimpia isoina. Nämä laatikontäytteenä parvekkeeni herää henkiin ja kukoistus nousee aivan uusiin sfääreihin. Joten täysin perusteltua.


Verenpisaroiden hankinnassa sen sijaan ei ollut ollut tolkun hiventä. Halusin kokeilla näitä. Sinänsä erikoista, että en edes erityisemmin pidä verenpisaroista. Mutta uppoavathan nämä varjoiselle mökin edustalle. Joten melko hyvin perusteltu hankinta nämäkin.


Verenpisara vaan jatkaa kasvuaan suoraan kohti taivasta. Oma järki sanoisin, että pitäisi nipsaista päästä. Ei näissä ole mitään haaroittumista havaittavissa. Onko täällä paikalla verenpisara-asiantuntija, joka osaa valottaa asiaa? Muussa tapauksessa latvon kyllä nämäkin.


Kyllä on lystikästä tämä jokakeväinen taimihankinta. 

Ihanaa kiirastorstaita!

SHARE:

13 kommenttia

 1. Kyllä minusta nuo ovat täysin perusteltuja hankintoja! :)
  Sinähän suorastaan säästät rahaa kasvattamalla pistokkaista. Puhumattakaan mielenvirkeydestä, joka kasvien hyysäämisestä tulee. Loistavia sijoituksia, sanon minä. :)
  Ihanaa kiirastorstaita!

  VastaaPoista
 2. Hyvät perustelut hankinnoille!
  Tuosta latvomisesta kysyisin, että kun kääpiösamettiruusuni ovat kasvaneet pituutta, niin alaosat ovat aika paljaita. Kuuluuko se asiaan vai pitääkö niitäkin latvoa? Eipä kai, koska silloinhan jäisi jäljelle vaan pelkät varret. Taimet ovat nyt n.5cm pitkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en latvo niitä. Samettiruusuissa on yleensä yksi verso, josta lähte lehtiä. Ja ne on niin matalia muutenkin. En ole varma onko se oikeasti niin, mutta näin minä teen. Kaikki yhtään pöheiköksi muuttuvat ja lamoavat latvon.

   Poista
 3. Minä olen ainakin latvonut verenpisarani vaikka en kyllä tiedä olenko edes tehnyt oikein:D.Ainakin on tuuhentuneet kummasti ja joka kevät teen saman...Joka syksy tuumaan,etten enää hanki pistokkaita,mutta niin vaan joka kevät niitä tarttuu mukaan.Tänä keväänä kokeilenkin uusia pistokkaita:karjalanneitoa,amppelivaulaa ja riippupelargoniaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos blogistania! Täältä tulee aina vastaus johon voi luottaa :D

   Poista
 4. kukat on aina hyvin perusteltuja hankintoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Maailmassa ei ole koskaan liikaa kukkia. Ei ainakaan minun maailmassani :D

   Poista
 5. Hyviä hankintoja - suorastaan välttämättömiä! Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 6. Hahahaa! 😁 ihanaa pääsiäistä sinnekin 😊

  VastaaPoista
 7. Mä perustelin itselleni monta kertaa Tukholman messuilla, miksi mun pitää hankkia kymmenkunta uutta pelakuun tainta! Yksi perustelu oli, että kaikki lajikkeet olivat minulle ennestään tuntemattomia. Toinen perustelu oli, että kun ostaa pelakuut pienenä eikä isoina kukkivina, mahtuu kassiin useampi lajike ja ne on helppo kuljettaa laivassa paluumatkalla kotiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tunnistan tämän. Ulkomailla -jopa naapurissa- joutuu perustelemaan ja käymään kauppaa itsensä kanssa paljon enemmän. Mutta etkö ollutkin ihan todella tyytyväinen jokaiseen pikkuiseen jonka kotiin kannoit. Ja täysin tuntematon lajike on enemmän kuin hyvä peruste :D

   Poista
 8. Kyllä, täysin perusteltua! Tässä ihan villiintyy pelkästä lukemisesta :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig