sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Villipelargonin talvi

Pihalla on niin sulaa, että huhtikuun kunniaksi uskallan jo sanoa, että eiköhän se talvi ole jo taputeltu. Olen hieman toppuutellut itseäni pihahommien kanssa, jotta esikasvatus ja mullanvaihto tulee hoidettua kunnolla. Pelargonit on vihdoin siistitty ja uusi kesäkukkamulta sekä valo saa ne huimaan kasvuun. Myös krantummat villipelargonit näyttävät selvinneen talvesta. 


Yritin ottaa pisimmistä versoista myös pistokkaita. Saa nähdä kuin käy. Villipelargonin ilmavaan habitukseen kuuluu se, että versot nousevat suoraan tyvestä. Siksi pistokkaiden otto on hieman haastavaa. Joskus australianvillipelargoni kasvattaa versoon haarautuvat poikasen. Nämä napsin talteen ja laitoin vesilasiin juurtumaan. 


Pakollinen kierros on pihalla kuitenkin tehtävä. Pullistelevat silmut ja sula maa lupaavat hyvää tulevalle kuukaudelle.

Ihanaa sunnuntaita!

SHARE:

14 kommenttia

 1. Voi, mikä auringonpaiste ja kevät näissä sun kuvissa!
  Mä kävin viimein eilen hakemassa ne kolme talvettamaani pelakuuta varastosta, ja nyt olisi aika kaivella muistista ja netistä ohjeita...Viime kerrasta on aikaa. Multa ilmeisesti kannattaisi vaihtaa ja ottaa pistokkaita? Ihmeen hyvin näyttävät selvinneen talvesta.

  Hauska tuo villipelargonia! Mulla ei ole mitään hajua, että mitä pelkuita olen talven yli säilönyt, joten täytyy varmaan etsiä viime kesän kuvat, jotta saisin edes kukkien värit selville.;D

  Ihanaa sunnuntaita!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihda ihmeessä mullat ja ota pistokkaita. Kivaa hommma ja ilmaisia taimia :)

   Poista
 2. Mahtavaa, että sun villipelargonit selvisivät!
  Mä saan muut pelakuut hyvin talvehtimaan, mutta noiden villien kanssa mulla taitaa jo toistamiseen käydä huonosti. Silti aion hankkia sellaiset täksikin kesäksi. Ne on vaan niin ihania! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin pelkään, että vieläkö ne voi kyykätä vaikka hyvältä ne näyttää. Mä hankin kans lisää. Ehdottomasti kauneimpia!

   Poista
 3. Hienoa, siitä se kasvu lähtee. Minulla ei tainnut villipelargoni selvitä mutta toinen (lajiketta en tiedä) voi hyvin ja sekin ilahduttaa. Pitää ehkä vielä tarkkailla tuota ensimmäistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toinen villi on joku hybridi, jonka lajiketta en tiedä. Paljon lamoavampi, mutta hauska sekin.

   Poista
 4. Hieno pelakka! Mistäs noita villejä saa? Olen nyttemmin hurahtanut pelargonioihin ja heti kiinnostuin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ostanut aina omat pikkutataimet messuilta. Esim. Pukin puutarha myy. Mä luulen, että nyt kun tämä on noussut isompaan suosioon niin varmaan alkaa saada taimimyymälöistäkin.

   Poista
 5. Peruspelargoniat näyttävät minullakin talvehtineen hyvin, pistokkaatkin ovat jotenkuten jo juurtuneet. Riippapelakuita säästelin muutaman ja nekin ovat vielä hengissä, olen vaan miettinyt, kuinka paljon niitä voi leikata, kun kuitenkin venyttävät varsiaan. Noita villejä en ole nähnyt ehkäpä koskaan...
  Ihanaa, pääset jo kevätkierrokselle, mikähän arktinen alue minun pihani onkaan, kun ei lumi ota sulaakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai onnistuit? Voi mahtavaa, tämä luo mullekin uskoa onnistumisen. Mä ihmettelin samaa yhden riipan kanssa. Se on jotenkin tosi räsysen näköinen. Mä kyllä saksin sitä, että sain sieltä pehkon uumenista kuivat pois.

   Poista
 6. Hehee meillä tuli just eilen lisää lunta ihan kivasti ja vielä on ainakin parina päivänä luvassa lisää,että on kyllä ihana katsella keväisiä kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuli torstaina kunnon lumivaippa, mutta oli jo viikonloppuna onneksi sulanut kokonaan pois. Saisi tulla kevät nyt kunnolla jo :)

   Poista
 7. On se niin iloiseksi tekevä juttu kun saa jonkun tuollaien vihertämään talven jälkeen. Mun on myös ruvennut vihertämään, vaikka aluksi luulin, että se on menetetty yksilö:)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig