tiistai 27. kesäkuuta 2017

Sateen jälkeen

Juhannus on jo tukevasti takanapäin, mutta Suomen sää on keskellä kesää yhä vain kumman oikukas. Täällä on satanut ja paistanut erikseen ja yhdessä. Päivän kestävä puutarhanhoito on ollut utopiaa ja sadekuuro on yllättänyt monet kerrat keittiöpuutarhaa kastellessa. Silloin olen pähkäillyt, että melkoista hullun hommaa sekä puutarhurilta että luontoäidiltä. 


Kurja on keli on antanut mitä parhaimman tekosyyn touhuta sisällä. Kyytiä ovat saaneet niin pyykkihuolto, vaatehuone ja hopeat (omat ja anopin lainahopeat) joita ei ole ollut aikaa kiillottaa ikinä. 


Saan ulkoilla riittävästi sateessa Nessa the Rescuedogin kanssa, etten sen lisäksi en viitsi enää puutarhaan lähteä. Tämä aamu yllätti vihdoin taivaantäyteisellä auringonpaisteella. Neppuli opettelee olemaan vetämättä remmissä ja pysähdyksen kohdalla on oiva hetki napata luonnonkukka aamun kimppuun. Ei tarvitse surra, vaikka ne karisevat niin vauhdilla. Lenkkejä nimittäin riittää. 



Suunnitelmissa oli jatkaa siivousta, mutta luulen että tämä päivä on omistettu puutarhalle. Lapsiakaan ei tarvinnut parin tympeän sisäpäivän jälkeen pakottaa ulkosalle. Omat ja naapurin muksut ovat löytäneet perinneleikit piilosen ja kirkonrotan minkä parissa vierähtää moni tovi. Tulee ihan oma lapsuus mieleen. 


Se olisi aurinkoinen keskiviikko tiedossa ainakin etelässä. Toivottavasti paistaa muuallakin. Nautitaan!

SHARE:

12 kommenttia

  1. Nautinnollisia päiviä säästä huolimatta! <3
    Tosi kauniit ja levolliset kuvat.

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat! Ja niin mahtavat hopeat. Mukavaa päivää sinulle, itse hulluttelen koko päivän työmaalla ja pääsen puutarhahommiin vasta huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvassa on tuossa anopin hopeat. Ja itseasiassa anopin ja appiukon häälahjaksi saama riisiposliinisetti, joka nyt on meidän. Kyllä vanhat astiat on i-ha-ni-a!

      Poista
  3. Kyllä vaan, aurinkoa on täälläkin pitkästä aikaa. Ihania kuvia tosiaankin, no ainahan ne sun kuvat on:)Haleja pikku sylikoiralle<3 Ootko jo ilmoittanut sen sirkukseen??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käyn kiinnittämässä Nepun karavaanin perään heti kun sirkuskulkue ajaa seuraavan kerran ohi :D

      Poista
  4. Niittykukkien herkimmät kaunottaret ja suloinen Suomen suvi...sateen jälkeen
    on onneksi poutasää!
    Kauniita kesän hetkiä sinun päiviisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä taitaa olla siellä niin eri meininki kelien suhteen. Lähetä sitä aurinkoa vähän tähänkin suuntaan :D

      Poista
  5. Oli kyllä aika masentavaa, kun loma alkoi, niin vettä tuli taivaan täydeltä. Mutta sainpa tehtyä kotihommia: tiskausta, lakanapyykkiä ja siivoilua. Tänään paistoi vihdoin koko päivän aurinko ja käväisin Maskussa Rosariossa ja Ruissalossa kasvitieteellisessä. Ihana päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko munkin myöntää, että viime viikon aikana ei hirveästi kesältä tuntunut. Mua ei kovin helpolla kesäkeleillä vaatehuonetta siivoamaan saa. Se kertoi jotain mun kesäfiiliksestä. Mutta nyt paistaa. Nautitaan!

      Poista
  6. Heissan Kati pitkästä aikaa! Oli pakko tulla kommentoimaan, tulin niin hyvälle tuulelle äskeisestä Piha ja Parveke -jaksosta. Sannan puutarha on ollut minun suosikki aina ja oli niin kiva katsella teidän luontevaa touhuilua aitojen puutarhatöiden parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä merkkaa mulle tosi paljon, kun palaute tulee jonkun sellaisen suusta jota itsekin on fanittanut pitkään. Ja samaa mieltä siitä, että Sannan piha on ihan mieletön. Ja se koti... En tajua miten jollain riittää paukut molempiin niin isoihin kokonaisuuksiin. Olin myös superiloinen, että ajatus puutarhan perushommista meni läpi. Itseäni jaksaa ihmetyttää miten se on niin monelle uudelle pihanomistajalle täysin vieras juttu, että työ vasta alkaa kun piha on perustettu. Ja se on loppumaton tarina se :D

      Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig