lauantai 23. syyskuuta 2017

Lämmin viikonloppu

Ihan intiaanikesäksi en herkeäsi hetkellistä lämmönnousua nimittämään, mutta kyllä viikonloppuna on ollut vallan mainio puutarhakeli. Villapaita on silti kyllä oikeampi varuste kuin shortsit. 


Meillä syksyn puutarha on täynnä vahvoja violetin ja purppuran sävyjä ripauksella keltaista mukana. Kesän vaiheiden värivaihtelu on syntynyt osittain tarkoituskella ja osittain vahingossa. Kai sitä tiettyyn hetkeen kaipaa erilaisia sävyjä ja hommaa niitä alitajunnan ohjaamanakin. Violetti ja purppura ovat ihanan vahvoja sävyjä ruskan rinnalla.


Villiviini on pukenut viininpunaisen syystakin ylleen. Pergolan säleikköä kiipeävä köynnös on mahtava väripilkku, joka tuntuu näkyvän puutarhan joka kolkkaan. Se on yksi niitä kasveja, joka mielestäni kuuluu jokaiseen puutarhaan.


Päräyttävin istutus on tietysti daaliapenkki puutarhan keskipisteessä. Kukat ovat yhä täydessä vedossa, vaikka muu puutarha pukee syysväritystä ylleen.


Näihin tunnelmiin. Nyt on jo kiire ulos!

Ihanaa sunnuntaita!


SHARE:

13 kommenttia

 1. Sama juttu, nut äkkiä nauttimaan hyvästä ulkoilu- ja puutarhailmasta! Eilen jaksoin auringossa jopa pestä taimiruukkuja ensi talven iloksi. Tämä on usein jäänyt viime tinkaan! 😄

  Kaunista on kyllä teidän pihalla! Ihana tuo kellomainen violetti kukka toisessa kuvassa... 👌😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Melkoinen armon viikonloppu viime kesän jäljiltä. Tuli niin tarpeeseen.

   Poista
 2. Jep, nyt ulos puutarhaan ja nauttimaan "Intiaani lämmöstä" :D Ha en skön söndag! /Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi riitti vielä eilisellekin. Saldon kahden tunnin suolenkki koiran kanssa :)

   Poista
 3. Tänään on ollutkin kaunis päivä, täynnä lämpöä ja aurinkoa. Ihanaa kukintaa sinulla on vielä puutarhassasi, vaikka on jo syyskuun loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensioilla, kärhöillä ja loppukesän perennelloilla tekee ihmeitä :)

   Poista
 4. Oi miten kauniit nuo daaliat!! Ja ryhdikäs ihana punahattu. Hyvä värimaailma. Meikäläinen vaan naputteli opparia, enkä juuri ehtinyt ulos. Inspiraation hetki oli vain pakko käyttää hyväkseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pari erilaista daaliapenkkiä. Keltaisen kirjava, mutta meidän puutarhan ydin on aina violetin ja vaaleanpunaisen sävyille pyhitetty.

   Poista
 5. No, todellakin oli kesäinen sää viikonvaihteessa! Tällaista ei kesän aikana paljoa ollut. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään syksyt on parempia kuin kesät. Näin pari viime vuotta :)

   Poista
 6. Kaunista! Ihanat ilmat on kyllä ollut, sitä osaa arvostaa viime kesän jälkeen. :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Syksyn värit on jännä juttu. Joskus ajattelin, että ei ikinä keltaisia syyskukkijoita (koska lapsuudenkodissa oli niitä - tummanvihreää metsää vasten), mutta nyt olen ihan sitä mieltä, että vaaleanpunaiset/pinkit pois ja lisää räiskettä (koska ympärillä on ruskan värejä JA vihreää). Ja valkoinen on yhtenä hetkenä ihan pliisu siinä vieressä, toisena mukavan rauhoittava. Tuo sinun valkoinen kuorikatteen peittämää maata vasten on ihan huippu!

  Hyvää loppuviikkoa!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig