keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Alkukauden puutarhasuosikit

Kokosin teille omia alkukauden suosikkejani. Eilinen vesisade ei houkuttanut ulos, joten päätin lohduttautua viime kevään kuvilla. Raikkaita kuvia katsellessa tuntuu ihan utopistiselta, että ihan just. Nyt kun maltan vielä hetken niin tämä kaikki kukkiva on pian täällä. Siivotut perennapenkit pullistelevat perennojen alkuja ja tulppaneilla on jo hyvän verran mittaa. Särkynytsydän aloittaa kasvunsa aikaisin, koska mahtava kukkapuska pitää kasvattaa vauhdilla. Kukintaan ei enää ole pitkälti matkaa. 


Särkynytsydän on ehdoton alkukesän suosikki. Pidän lisäksi kaikesta pienestä, herkästä ja suloisesta. Niille on alkukaudesta tilaa paremmin, eivätkä kukat jää isompien varjoon. Päinvastoin! Pikkukukat ovat puunalusten pelastajia ja värintuojia. Suloisin niistä on kiurunkannus. Luonnossakin kasvava kukka on usein puutarhakarkulainen. Olen tehnyt lehtomaisen istutuksen, jossa puunalusilla kasvaa kevätkaihonkukkaa, kiurunkannusta, skilloja ja narsisseja. 


Mitä olisi kevät ilman tulppaaneja? Tähtään joka kevät varsinaiseen tulppaanimereen, missä koko piha hukkuu kaiken värisiin tulppaaneihin. Ihan joka kevät temppu ei onnistu. Kukintaa on siitä huolimatta aina runsaasti. Erityisen ihastunut olen näihin pieniin luonnonlajeihin. Kääpiötulppaanien lisäksi kreetantulppanit ja kurdintulppaanit ovat hauskoja kulkuväylien varsilla. 

 

Kesäkuussa vihreää on jo paljon, kun perennat ovat päässeet vauhtiin. Joka puolelta nousee tulppaaneja kasvustojen yläpuolelle. Tulppaaneissakin kannattaa satsata monipuolisuuteen niin kukinta on hieman porrastettu. Viileässä keväässä ja alkukesässä on puolensakin. Tulppaanien kukinta on silloin poikkeuksellisen pitkä. 


Kevätkullero on ihana! Edes keltainen väri ei haittaa. Pyöreät kukinnot ovat juuri sopivan sävyisiä. Erityisen hyvä pari se on tulppaanien kanssa. Toivoisin vielä saavani valkoisen tarhakullero 'New Moonin' puutarhaani. Vielä ei ole tullut kaupoilla vastaan.  Mitkä ovat teidän suosikkejanne? Ja lopuksi voisimme pistää joukkoanomuksen sääherralle, että laittaa aurinkoa tulemaan. 

Ihanaa torstaita!SHARE:

8 kommenttia

 1. Voi, kevään aluksi kaikki kasvit ovat suosikkeja, kun uutta kasvua odottaa niin paljon.
  Mutta kyllä ne sipulikukat, jouluruusu ja kesäpikkusydän taitavat olla ne lempparit. Ja luonnonkukat tietysti siinä rinnalla.
  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat ja kasvit! Mun suosikit on valkoinen särkynyt sydän ja sitä myös maljakkoon sisälle! Sitten valkoinen palloesikko ja persikan väriset narsissit! Aah! Ehkä mun pitäisi lähteä puutarhatöihin. :) Ja hei kevätkullero oli mulle uusi kasvi. Jos löydät sitä valkoisena, huikkaa mullekin. :)

  VastaaPoista
 3. Aurinko havaittu kurkistamassa hetken ajan pilven raosta Pohjois-Savossa! Olisin sitä mielelläni pitempäänkin ihmetellyt. Kevätkukkijoista suosikkejani ovat skillat, krookukset ja valkovuokot. Tänä keväänä odotan erityisesti viime syksynä istutettuja kevätkurjenmiekkoja. Talven jälkeen kyllä odottaa ihan minkä tahansa kukintaa ja senpä vuoksi niitä syksyllä maahan hautaankin. Auringonpilkahduksia sinnekin :)

  VastaaPoista
 4. Voi, miten kauniita kuvia. Ihana, kun kesä tulee ja värit palaavat taas maailmaan.
  Omat suosikkini kevään kukkijoista ovat ehdottomasti tulppaanit - kaikissa kokoluokissa ja kaikissa väreissä. Minulle ne ovat aina olleet merkki siitä, että kesä on jo ihan nurkan takana. Ja ovathan ne tavattoman kauniitakin :)

  VastaaPoista
 5. Allekirjoitan joukkoanomuksesi! Aurinko kiitos peliin <3
  Suosikkini...no ekä tuo särkynytsydän, koska juurakko on ikivanha peruja mammalta eli kukkaan liittyy myös muistoja ja paljon tunnetta...
  Keväisen aurinkoista viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Voihan kukkien ihanuus! Näyttää niin täydelliseltä just nyt!!

  VastaaPoista
 7. Hurmaava kevät kaikkineen on ihana!! <3
  Ehkä ne Muscarit ja idänsinililjat sykähdyttävät eniten...tai koreanonnenpensas...tai....kaikki!

  VastaaPoista
 8. Kukkakuviani selailin saadakseni lämpöä mieleeni. Vappuiloa! Tuija

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig