torstai 5. huhtikuuta 2018

Pistokkaita pelargonista

Parhaat pistokashetket ovat juuri käsillä. Kun pelargonit kannetaan sisälle kasvuun, on hyvä vaihtaa tuore kesäkukkamulta. Samalla isoista yksilöistä voi hyvin napsia päitä uusiin ruukkuihin. Hyvä leikkuukohta on viistosti ja  siististi terävällä veitsellä leikattu. Pistokas on sopiva, kun saat siihen muutaman lehden. Kasvi juurtuu parhaiten, kun leikkaa nivelkohdan alta. 


Minulta kysytään usein myös blogin kautta, miksi vanha ja talvetettu pelakuu ei kuki. Todennäköisin syy on kasvualustan ravinneköyhyys ja lannoittamisen puute. Veden vähyys näkyy nuupottavana kasvina, ravinteiden puute kukattomuutena. Kasvilla on vain rajattu määrä multaa pienessä ruukussaan. Siksi uusi kesäkukkamulta kauden alussa on niin tärkeä. Hyvä lannoitustahti on kerran viikossa. Kesäkukkalannoite on helppo antaa kasteleveden mukana. Pelakuu tarvitsee myös reilusti aurinkoa. 


Omat vihreäni ovat talvehtineet vierasmökissä 10 asteen lämmössä. Mikään supervaloisa mökkimme ei ole. Siksi eteen ikkunan on tunkua. 


Viikonloppu on hyvää aikaa mullanvaihtoon, jos et vielä ole ehtinyt. 

Ihanaa perjantaita!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Minä ajattelin vaihtaa pelargonieni mullan vasta toukokuun alussa, kun pääsen siirtämään ne varaston ikkunalta valoisalle ja pakkassilta suojassa olevalle lasiterassille. Sisällä kun tilat täyttyvät jo kovaa vauhtia taimikasvatuksista. :)

    VastaaPoista
  2. Pelargonit ovat niin ihania ja monipuolisia :) Minä en vaihda multaa joka vuosi, olisi liian iso urakka. Mutta lannoittaminen on ehdottoman tärkeää. Nyt keväällä annan typpeä lehtimassaa lisäämään ja myöhemmin kaliumpitoista kukittamaan...

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig