keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Oi kevät, jarruta hieman!

En muista tällaista kevättä, joka oikeastaan on kesä. Niin voimalla se on vyörynyt päälle. En tahdo uskoa säätiedotteita vaan joka aamu kurkistan ulos. Kyllä, hyvä päivä on tulossa tänäänkin. Kun kesää on saanut odottaa noin pari kolme vuotta, on ymmärrettävää, että pää on hieman pyörällä. Näin paljon aurinkoa, näin paljon kesää. Ja keskellä kevättä vieläpä!


Joka kesä ja kevät haluaisin viipyillä hieman pidempään jokaisessa kukka-aallossa. Nautiskella väreistä ja tutuista kukinnoista, joita näkee tasan kerran vuodessa. Tänä vuonna halu pitää kiinni on vielä kovempi. Lämpö on saanut pihan kukoistamaan ennätysmäisessä ajassa. Samalla helle nopeuttaa kukintojen hiipumista. Erityisesti tulppaaneista haluaisin pitää kiinni vielä pienen hetken. 


Olen tiedostanut, että sipulikukkavaihe on tänä vuonna nopea. Siksi olen kuljeksinut kameran kanssa puutarhassa joka ilta. Tulppaaneja löytyy useammasta isosta penkistä. Olen perso pitkille näkymille, ja joka syksy istutan kevät mielessä sipuleita isot määrät. Pitkäikäisiä näistä on vain harva.


Suosikkini on tämä pikkupenkki pystypergolan edessä. Tyylikäs valko-violetti istutus jaksaa sykähdyttää vuodesta toiseen. Vaikka muuten tykkään hullutella väreillä keväisin, olen säästänyt tämän yhden penkin hieman hillitymmälle menolle. Joskus myös luonto yllättää. Jostain syystä isojen penkkien monet valkoiset, vaaleanpunaiset ja oranssit tulput katosivat parempiin suihin. Nautimme harvinaisen violetista keväästä. Kaunis toki näinkin. Tulppaaneilla ei voi mennä vikaan. 


Aurinkoista torstaita! Hyvä päivä tämäkin.

SHARE:

11 kommenttia

 1. Siis hillitön toi särkynyt sydän!�� Onko toiveita, että valkoinen versio kasvaa ikinä koskaan noin muhkeaksi...? Ja ihanat on tulputkin!
  t.Tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aina ihmettelee niitä meillä. Mulla on niitä useassa eri ryhmässä. Satsaa hyvään ja paksuun kasvualustaan. Laitan aina 3-5 taimea yhteen ryhmään niin sitten se näyttää yhdeltä valtavalta pensaalta. Valkoinen kasvaa mielestäni hieman hitaammin. Se on myös pystympi eikä noin leveän rento. Mutta on mulla valkoinenkin tosi iso. Kyllä se sullakin kasvaa :)

   Poista
 2. On kyllä ihana puutarha sulla siellä. Ja niin totta toi, että ei meinaa vieläkään uskoa, että aurinko sen kun vaan jaksaa paistaa. Justiin katselin 10 vrk ennustetta, eikä näytä olevan muutosta tiedossa.

  Kiitos tuoksuhernevinkistä muuten. Laitoin pari tainta Kekkilään kiipeilemään ja vaikka ne onkin vielä pienet ja hennot, niin näyttää mun mielestä kivalle, kun on tukiseinälläkin jotain vihreää laatikon yrttien lisäksi (blogissa on pari kuvaa).

  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että vinkistä oli apua. Se Kekkilän laatikko on tosi kaunis. Ja niin on tuoksuhernekin! Pitää käydä katsomassa :)

   Poista
 3. Nyt ei tosiaan uskoisi, että ollaan vasta toukokuussa

  VastaaPoista
 4. Parsta tulppaaniloistoa! Särkynyt sydän näyttää valloittavalta. Oma valkoinen on varjopaikassa vielä pieni, muta kukkii sekin jo! Näpyttelin postauksen köynnöstuesta sinun postauksen innoittamana ;)

  VastaaPoista
 5. Kesä toukokuussa, voi niitä onnellisia jotka ovat nyt olleet kesälomalla. Ensi syksynä pitäisi jaksaa istuttaa uusia tulppaaneja taantuneiden tilalle. Rasittava urakka joka palkitaan keväällä.

  VastaaPoista
 6. Ihanasti kirjoitettu! Veit sanat suustani. Niin kaunista teidän puutarhassa!

  VastaaPoista
 7. Myös täällä ollaan huikean onnellisia upeasti alkaneesta kesästä! Nopea on vauhti ja kaikki ohi hetkessä, mutta onneksi tilalle tulee koko ajan uutta! Riittääkö meillä kasveja, jos tämä onkin tällaista koko kesän!!? Särkynyt sydämesi on kyllä mahtavan kokoinen!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig