lauantai 5. toukokuuta 2018

Vastusta ilmastonmuutosta

 Yhteistyö: GreenCare

Pyrin noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita omalla pihallani. Kierrätän, kompostoin ja käytän muovia harkiten. Huollan työkaluja, jotta ne pysyvät pitkäikäisenä. Olen toivonut pitkään, että myös lannoitevalikoima muuttuisi ympäristöystävälliseksi. Olin tosi iloinen, kun kuulin, että GreenCarelta on tullut kiertotalouslannoite, joka on valmistettu juuri näitä keken periaatteita vaalien. Tuotteella voi tehdä kevät- ja kesälannoituksen puutarha koriste- ja ruokakasveille. Tärkeää on katsoa  määrät oikein. Ne vaihtelevat kohteesta riippuen. Myös kevät- ja kesälannoituksessa on eri mitoitus.


Pihan kevätsiivous on edennyt tänä keväänä ennätyshitaasti. Siksi loppukiri on ollut melkoinen. Kalkituskin jotenkin unohtui kaikkien takatalvien tiimellyksessä, kun murjotin takkatulen ääressä. Koska nyt on juuri oikea aika lannoitukselle, päätin ryhtyä toimeen, kun penkit ovat vihdoin siistit. Lannoituksen ja kalkituksen välillä on hyvä pitää tauko, mieluiten pari viikkoa. Harva tietää, että kalkituksen voi hoitaa milloin vaan. Oikeasti! Ihan milloin vaan. Kalkki liukenee ja imeytyy hitaasti, joten ajalla ei ole niin väliä. Siksi päätin hoitaa lannoituksen ajallaan. Kalkituksen ehtii kyllä. 


Ympäristön ystävä-lannoite on valmistettu 80% maataloudesta jäävistä ylijäämistä, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Loput 20% ovat uusia lisättyjä mineraaleja. GreenCare kantaa huolta esimerkiksi Itämeren tilasta. Siksi tuote on suunniteltu siten, että ainesosat eivät päädy merta rehevöittämään. Jos raaskii ostaa vain yhden lannoitteen, niin se on ehdottomasti tämä. 


Puutarhasta huolehtiminen on jo itsessään ekoteko. Vähintä mitä voi tehdä on yhden puun istuttaminen. Mitä isompi, sen parempi. Hyvinvoiva puutarha tarjoaa monelle pienelle eläimelle oivat elinolosuhteet. Mitä enemmän kasveja, sitä enemmän puutarha sitoo hiilidioksia. Sen vuoksi on tärkeää pitää kasvuolosuhteista ja maaperästä hyvä huoli. Hyvässä pohjassa kasvaa elinvoimainen kasvi. Se on helppo tapa osallistua ilmastonmuutoksen vastaisiin talkoisiin. 


Loppuun vielä kevennyt säästä. Joukkoane selvästi tuotti tulosta. Nyt paistaa aurinko ja puutarha alkaa vihertää. Kyllä tätä odotettiinkin hartaasti. 

Ihanaa sunnuntaita!

SHARE:

11 kommenttia

 1. On hyvä että puutarhan lannoitteissa ja muissa tuotteissa kuten mullassa on alettu kiinnittää huomiota ympäristöön, ilolla olen ottanut esim. luomutuotteet käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Mun mielestä jokaisesta yritykseltä pitäisi löytyä kestävän kehityksen ja ympristöystävällisyyden suunnitelma ja strategia. Jokainen voi kantaa vastuuta jotenkin. Tämäkin tuote päätyy niin monelle kuluttajalle, että vaikutus on jo tosi iso. Hyvä niin :)

   Poista
 2. Hyvä että lannoitteetkin sentään kehittyvät! Mikä on tuo alakuvan ihanan rehevä pensas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muotoon leikattu idänvirpiangervo. Meikäläisen erikoisuus. Se on tosi upea koko kesän. Siitä on tullut vuosien saatossa tosi tiivis pallero. 2 kertaa kesässä pitää leikata. Kukinta kärsii, mutta ehdottomasti leikkauksen väärti.

   Poista
 3. Täälläkin vastustetaan ilmaston muutosta samoin keinoin. 🌿

  VastaaPoista
 4. Kalkittu ja lannoitettu on ja seuraavaksi suunnistan hakemaan lisää kasveja parantamaan sekä maaperää, että ilmastoa ja antamaan ötököille ja pikkulinnuille suojaa, turvaa ja ravinteita <3
  Ja sitten viedään vielä muoviset lannoitesäkit ja kukkapurkit muovinkeräykseen, eikä jätetä ansoiksi luontoon.
  Ihanan aurinkoista päivää sinulle Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muovin kierrätys on niin totta. Mä kierrätän kans niin kuin kaiken muunkin. Kun siihen hommaan on kerran ryhtynyt, ja näkee kierrätettävien määrät, ei voi enää heittää tavan roskikseen.

   Poista
 5. On kyllä ihan älyttömän hyvä juttu, että kiertotaloushommat ovat nyt nosteessa ja puutarhureillekin tarjotaan valinnanvaraa. :)

  VastaaPoista
 6. Tykkään kierrättää, mutta eipä ole tullut mieleen, että ympäristöystävällisyys on huomioitu lannoitteissakin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä luin otsikon monta kertaa väärin, ennen kuin tajusin, mitä siinä todella lukee. "Vastuullista ilmastonmuutosta" kuulostikin aika järjettömältä. :D Tuo on selvästi minun lannoitteeni. Jahka aiemmat lannoitteet on loppuunkäytetty, hankin taatusti tuota. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig