sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Pelargonit - talvetuskimppu

Pelargonit on kannettu sisään ja oli aika kerätä jokavuotinen talvetuskimppu. Pelagoni on ihana leikko. Sisäänkannon yhteydessä voin hyvällä mielellä saksia kaikki kukinnot pois. Niistä syntyy helposti parikin suurta kimppua. 


Erikoisemmat pelargonilajikkeet ovat keräilykohteita. Toivon juuri niiden talvehtivan. Hauskat ruusunnuppu- ja tulppaanipelargonit tekevät erikoisia kukintoja. Toisaalta, nämä kaikki ovat ihan yhtä ihastuttavia. 


Pelargonin kukinnot ovat sen muotoiset, että niistä syntyy luonnostaan tiivis ja pyöreä kimppu. Pelargoniin törmää silti äärimmäisen harvain leikkona. Kimppu säilyy hyvänä muutaman päivän. 


Jos talvetus mietityttää, kuuntele minun ja Hernepensaskujanne-blogin Johannan podcast pelargoneista ja talvetuksesta. Puheohjelma rönsyilee myös erikoisiin lajikkeisiin ja pelargonien asemaan suomalaisessa puutarhahistoriassa. Tiesitkö, että pelargoni oli aikoinaan suosittu viherkasvi? Tämän ja monta muuta hauskaa seikkaa kuulet Versoilevan podcastissa. Talvetusvinkit voit lukea Versoilevan artikkelista.


SHARE:

3 kommenttia

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig