torstai 20. syyskuuta 2018

Syksyllä istutettavat sipulikukat

Syksyllä istutettavien sipulikukkien aika on taas täällä. Leuto syyskeli lykännyt on istutusajankohtaa rutkasti viime vuoden tapaan. En hötkyillyt asian kanssa ollenkaan vaan odotin hyvän tovin. Sipulit ehtivät hyvin juurtua vielä, mutta ne eivät kuitenkaan lähde kasvuun. Täydellinen ajankohta.


Istutan joka vuosi valtavat määrät tulppaaneja. Hyväksyn sen tosiseikan, että jos haluan erikoisempia lajikkeita, niitä saa olla istuttamassa joka vuosi. Onneksi joukossa on myös niitä sitkeämpiä kukkijoita. Kerrytän joka vuosi myös pitkäikäisten sipulikukkien määrää puutarhassani. 


Erilaiset laukat, idänsinililjat, helmililjat, kevättähdet, krookukset, lumikellot, pikarililjat ja narsissit kukkivat uskollisesti vuodesta toiseen. Kun niitä istuttaa lisää vuosittain, kertyy muutamassa vuodessa jo melkoinen määrä kasveja, jotka nousevat joka vuosi. Näissä kasveissa on myös se puoli, että viihtyessään ne lisääntyvät. 


Erityisen ihastunut olen NelsonGardenin sipulirautaan, joka nopeuttaa hommaa kummasti. Teräväreunainen ja järeä työkalu on tarpeen, kun myrää perennojen joukossa. 


Kukkasipulit, hanskat ja sipulirauta saatu NelsonGardenilta

Maailman paras merinovillapaita North Outdoor. Kätevä työhame Klöver Blå
SHARE:

3 kommenttia

  1. istutusrauta on minustakin kätevä

    VastaaPoista
  2. Täällä on vielä kukkasipulit laittamatta maahan. Täytyykin ottaa nyt viikonloppuna työn alle! Se kevään kukkaloisto on niin ilahduttava pitkän talven jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat, ja niin iloinen puutarhuri! <3 Minä istutin muutama päivä sitten uusimman kukkapenkin kukkasipulit. Pariin vanhaan penkkiin laittelen vielä lisää kukkasipuleita, kunhan kitken niistä ensin rikkaruohot pois. Mukavaa istutella sipuleita ja haaveilla tulevasta keväästä.. :)

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig