keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Puhdas parveke ja vehreä viidakko

Olen tänä keväänä tehnyt hommia rauhassa ja sitten kun oikeasti tuntuu sopiva sauma löytyvän. En ole stressanut siitä, että kylvöt, siivoukset ja talkoot tulee tehtyä prikulleen silloin kuin aiempina vuosina. Valmista tulee aina jossain vaiheessa. Viime viikonloppuna oli aika pestä parveke. Se on melkoinen urakka se (30 metriä). Miten nautikaan puhtaasta mäntysuovalta tuoksuvat ulkotilasta.

Lisäksi vaihdoin multia talvetetuille kasveille ja kantelin niitä sitä mukaan parvekkeelle. Sinne menivät myös esikasvatetut köynnökset sen kummemmin karaisematta. Kasvit tokeentuvat yllättävän ripeästi, vaikka lehdet ottaisivat pientä iskua auringonpaisteesta tai vilpoisemmasta yöstä.

Vaikka parvekkeelta uupuu vielä kalusteita, amppelit ja parvekelaatikot, jaksoin iloita jo tästä vaiheesta. On mahtava huomata miten iso määrä kasveja tulee kodin viherkasveista ja talvetetuista puista ja pelakuista. Aurinkoista loppuviikkoa!
SHARE:

3 kommenttia

 1. Näyttää tosi viihtyisältä!

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi kivalta! Mahtava määrä kasveja. Mitä kaikkia puita sulla on ja missä talvetat niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laakeripuita on eniten. Lisäksi oliiveja, viikuna, kalamondiini, joku toinen sitruspuu ja verivaahtera. Kaikki talvehtivat vierasmökissä 10 asteessa. Ei ole kovin valoisa mökki, mutta hyvin ovat selvinneet. Kaverina menevät pelakuut ja verenpisarat.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig