lauantai 12. maaliskuuta 2016

KEVÄTTALVEN KAUNOTAR


Jaloleinikki on mitä ihanin alkuvuoden kukka. Tämä kerrattu pallero on samalla tavalla romanttinen ja näyttävä kuin pionit ja daaliat. Pidän myös sen englanninkielisestä nimestä buttercup. Ranskaksi kaunottarren voit ostaa, kun huikkaat kukkakauppiaalle bouton d´or


Jos olisin aikoinaan tajunnut, olisin valinnut näitä hääkimppuuni helmikuisena hääpäivänä. Kesämorsiammille notkuvat kukkakaupat vaikka mitä ihanuuksia, joten on ihan paikallaan, että talvimorsiammillekin on varattu oma erikoisuutensa, joka saa sukat pyörimään jaloissa. Jaloleinikkiä on saatavilla suurinpiirtein lokakuulta toukokuulle.


Jos istutuspuuhissa kukinnon varsi sattuu katkeamaan, niin älä missään nimessä heitä sitä menemään. Napsaise varsi kokonaan pois, niin saat siitä kelluvan kukan vaasiin, jossa se on yllättävän pitkäikäinen. Viileässä / haaleassa vedessä leinikit ovat oivia leikkoja. Kukkakauppiailla on monessti tarjolla myös hieman erikoisemman värisiä ja kokoisia leinikkejä. Herään näihin aina viimeistään, kun kevään puutarhamessukausi alkaa. Silloin viimeistään näitä on saatava!


 Tänä vuonna törmäsin näihin onneksi jo aiemmin.

SHARE:

19 kommenttia

 1. Olen tuollaista kukkaa ihastellutkin jossain tietämättä mikä se on. Ehdottomasti kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus miettinytkin sitä, että tämä ei taida olla niin tunnettu kukka. Moni tunnistaa ulkonäöltä, muttei nimeltä.

   Poista
 2. Jaloleinikit ovat kyllä ihania, olen joskus kokeillut maassakin kasvattaa, mutta eivät kukkineet .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole käynyt mielessäkään. Leikkona pitäisi käyttää enemmän.

   Poista
 3. Niin kaunista! Juuri ostin perjantaina viikonloppukimpun, missä on erivärisiä leinikkejä.
  Ihanaa sunnuntaita sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan! Haluaisin sellaisen missä on niitä isoja lajikkeita!

   Poista
 4. Suloinen kaunotar! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Todellinen kaunotar näyttääkin olevan. Ihana.

  VastaaPoista
 6. Hieno juttu, että leinikki on päässyt näin jalostumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kieltämättä erikoista, että monella on leinikkiä tienpientareet ja tontin reunat täynnä. Ja sitten on tämä kerrattu röyhelö, joka ei näytä yhtään tienpientareen sisareltaan.

   Poista
 7. Minäkin olen yrittänyt kasvattaa maassa, mutta en ole vielä onnistunut. Onko sinulla vinkkejä mukula kasvattamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta jos kokeilisin, niin hommaisin mukuloita, en taimia. Ehkä esikasvattaisin hieman. Muiden mukuloiden tapaan liottaisin mukuloita ennen istutusta tunnin pari. En istuttaisi näitä paahteeseen vaan hajavaloon, puolivarjoon tai hieman aurinkoiseen paikkaan. Nämä ei talvehdi. Joten syksyllä ulos vaan ja talvetus viileässä kuten daalioilla tai tuoksumiekkaliljoilla.

   Poista
 8. Minulle jaloleinikki on ihan uusi tuttavuus, eilen näin hänet ensimmäistä kertaa kukkakaupassa. Enpä silti ostanut...

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig