keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

ONNEA ON MÖKKI

Olen viime päivinä hilpaissut meidän mökille töitä tekemään. Ponnistus ei ole ehkä niin suuri kuin miltä se kuulostaa. Matkaa 30 metriä. Kumpparit jalkaan ja läppäri ja kalenteri kainaloon. Niin näppärää. Viime kesäksi sisältä kokonaan remontoitu mökki on pinnoiltaan valkoinen ja sisustukseltaan helppo ja rauhallinen. Lisäksi täällä on aina siistiä. Mökissä on rauha kirjoittaa piirtää ja valokuvata. Valkoinen mökki tulvii valoa. Ainoa musta pilkku on puusauna, jonne halusin mustat lauteet ja seinät. 
Talousrakennuksen nimellä kiinteistöön kuulunut mökki on herättänyt vierailijoissa joskus ihmetystä. Lähinnä siksi, että meillä on kaksi taloa. Tämä on tällaista arkipäivän luksusta. Mökki palvelee vierasmökkinä, saunamökkina ja rauhallisena tilana sille, joka sellaista sattuu kaipaamaan. Täällä talvehtivat myös laakeripuut. Esikasvatukseen tarvittavasta lisätilasta puhumattakaan.

Juuri nytkin istun täällä takan lämmössä ja aloittelen hommia. 

Mukavaa loppuviikkoa!

SHARE:

40 kommenttia

 1. Onpa ihana juttu tuollainen oma mökki omassa pihapiirissä. Joskus sitä vaan tarvitsee rauhaa ja aikaa omaan rauhoittumiseen ja keskittymiseen ja mikäs silloin on parempaa kuin oma mökki. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja plussaa matkasta. Lapsetkin tyykkävät käydä mökillä saunomassa, vaikka talossamme on omakin sauna. Ihan vaan mökin fiilis :)

   Poista
 2. Julkaisenkohan nyt kaksi kommenttia, sillä ensimmäinen katosi, ainakin hetkellisesti. :) Sitä vain että oi mitä onnea on omistaa kaltainen pikku mökki jota voi aina käyttää kun tarve vaatii. Minäkin tarvitsisin. Ellei omaan pihaan niin ainakin hyvin lähelle. Kivaa loppuviikkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger sekoilee....Niin ärsyttävää. Mullakin joskus katoaa pitkä viesti ja sitten joutuu aloittamaan alusta.

   Mökki on vieraiden kannalta ideaali. Täällä on oma rauha,vaikka jäisi yöksi. Ja sängyt :D

   Poista
 3. Tuo on onnea! Joskus sitä kaipaa tai tarvitsee omaa rauhaa. Ja inspiraatiota ja keskittymiskykyäkin on varmasti enemmän, kun ei ole kaikkia kotihommia vieressä häiritsemässä. Kotona työskentely on joskus haastavaa, kun pitäisi tiskikone tyhjentää, pesukonekin piippaa, ruokaakin pitäisi laittaa... Mutta tykkään silti kotona työskentelystä, välillä se vaatii vaan vähän enemmän itsekuria. Sanoo hän, joka lukee nytkin blogeja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kotona (ja mökissä työskentelystä). Sitäpaitsi tauko on just hyvä käyttää blogeihin ja tiskikoneeseen :D Tehokasta ja viihdyttävää :D

   Poista
 4. Kuulostaa mukavalta! Ja miten ihanan lyhyt mökkimatka, ilman pakkaamis-ja purkamisrumbaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pakkaamisen puuttuminen ei tosiaan haittaa ollenkaan! :D

   Poista
 5. On luksusta päästä noin helposti irtautumaan kotiympyröistä :) Kuvistakin aivan huokuu rauha ja inspiroivan viihtyisä tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökissä parasta on just se, että ei ole nurkat pyöreänä tavarasta. On vaan kaikki tarpeellinen :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Pitää kuvata se joskus kokonaan :) Odotan jo innolla kesää. Silloin se on vielä enemmän käytössä. Tänä kesänä ajattelin laittaa myös omat ruukkuistutukset myös mökin sisäänkäyntiin.

   Poista
 7. Mahtavaa omistaa tuollainen tila. Meilläkin on pihasauna, mutta sen tuvan puoli ei ole talvilämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidetään mökissä lämmöt tosi alhaisina koko talven. Tarvittaessa sen saa onneksi nopeasti lämpimäksi ilmalämpöpumpulla ja takalla. Mulle riittää kyllä monesti takka, villasukat ja viltti. Se on jotenkin rentouttavaa :)

   Poista
 8. Onpa kätevää kun mökki on vieressä, ei tarvitse pakata, purkaa ja ajella autolla. Ajan, rahan ja hermojen säästämistä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestävä kehitys ja ajankäytön prioriosointi ennen kaikkea :D En edes tiennyt miten hyvä keksintö tämä on, jos se ei olisi tullut kaupan mukana.

   Poista
 9. Mikäs sen parempi kuin mökki ja talo samalla tontilla! Meillä periaatteessa sama tilanne, mutta ei lämmintä tilaa.

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Mikäs sen parempi kuin mökki ja talo samalla tontilla! Meillä periaatteessa sama tilanne, mutta ei lämmintä tilaa.

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös, kun näihin rakennuksiin saa ihan oman ilmeensä molempiin. Esimerkiksi räsymatto mökissä on tosi kiva, vaikka taloomme se ei sovikaan :)

   Poista
 11. Kuulostaa juuri sopivalta mökkimatkalta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sopiva. En usko, että olisin muuten mökki-ihminen. Ihan jo puutarhankin takia. Mä tykkään myös mukavuuksista. Suihku, sisävessa ja keittiö on oltava, vaikka muuten en mitenkään high maintenance-tyyppi olekaan.

   Poista
 12. Kuulostaa ihanan rennolta paikalta. Mikä on viiniköynnöksen (Zilga) paras leikkuuajankohta? Voiko leikata vielä Etelä-Suomessa ettei vuoda kuiviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras aika on kevättalvella, kun Zilga on vielä lepotilassa ja silmut eivät ole puhjenneet. Mä ajattelin näillä main leikata omani. Katso mitkä osat ovat kuivahtaneita ja rupsahtaneita ja saksi ne. Olen jossain nähnyt ohjeita leikkuusta sadon jälkeen (kuten etelämmässä tavataan tehdä). Kokeneemmat puutarhurit ovat kertoneet sen verottavan liikaa ravinteita kasvilta. Ja ne kaikki ovat tarpeen Suomessa missä talvi on ankara.

   Poista
 13. Oi mitä arjen luksusta! Hienoa!

  VastaaPoista
 14. Todellakin arjen luksusta! Ja niin kauniita kuvia myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mökki on sisustettu melkoisella keräilyerällä, mutta jotenkin se toimii kuitenkin :)

   Poista
 15. Kuulostaa viihtyisältä rauhoittumispaikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla käytiin myös miehen kanssa vuorotellen nukkumassa, kun lapset olivat pieniä ja supervalvottavia. Silloin se tuntui taivaalta :D

   Poista
 16. Yhdyn edellisiin arjen luksuksen hypettäjiin ihan kympillä :)

  VastaaPoista
 17. Juu ja vielä lisään, että tuollainen "mökötupa" pitäisi kyllä kaikilla olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökötupa on tosi hyvä ilmaisu. Inhoan, kun jotkut käyttävät puolisoiden yhteydessä sanaa ulkoruokinta. Mökötupa on selkeästi itsestä lähtevä, ihana ja hassu sana :D

   Poista
  2. Täällä meilläpäin lähipitäjässä on "kautta aikain" tehty ulkorakennuksiin ns mökötupa. Minustakin se on kerrassaan ihana nimi :)

   Poista
 18. Erillinen pihamökki on aivan loistava, täällä se kulkee saunamökin nimellä. Upea paikka talvettaa kasveja, ja kesällä se toimii vierasmajana. Jostain pitäisi repiä aikaa remontoida se juuri tuollaiseksi valkoiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tohtinut täyteen räjäyttää talvetettavia kasveja, kun se on vierasmökkikäytössä talvellakin. Saa nähdä... Nyt siellä talvehti 3 pientä puuta ja itseni tuntia määrä lisääntyy aina pikkuhiljaa.

   Poista
 19. Ymmärrään hyvin ilosi mökistänne:) Meillä on pihalla saunarakennus, jota olemme nyt remppaamassa niin, että kamarista tulee mökkimäinen monitoimihuone. Olen jo pitkään haaveillut että käyn sitten siellä omassa rauhassa tekemässä juttuja :) Pihasaunassa käymisessä on aivan erilainen fiilis kuin sisäsaunalla <3 Olisin varmaan tahtonut täältä pois ilman sitä, niin ihana se minusta on :)

  VastaaPoista
 20. Kuulostaa ihanalta paikalta ja matka on just passeli :)

  VastaaPoista
 21. Kuulostaa luksukselta <3 Meilläkin on mökki naapurissa, mutta remppa tulevana kesänä edessä. Sen aloittaminen tuntuu suurelta ponnistukselta, mutta postauksesi sai laittamaan uutta virtaa. Kiitos ja ihanaa huhtikuuta sinulle <3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig