torstai 11. elokuuta 2016

Punertavat krassit

Panostan aina keittiöpuutarhan kukkapuoleen vähintään yhtä paljon kuin satokasveihin. Tänä keväänä kaipasin jotain muuta kuin tavanomaista oranssia kehäkukka- ja krassimerta. Keittiöpuutarha näytti huomattavasti rauhallisemmalta punertavin, kerman- ja sinisävyisin kukin.


Hauskin löytö olivat nämä punertavan sävyiset köynnöskrassit. Näyttää kuin joku olisi ne vesivärein maalannut. Erityisesti vaaleampi kukinto on jännän näköinen. Nämä löytyivät keväällä Ruotsin puolelta Zetas-puutarhaliikkeestä. Onneksi krassin siemenet on helppo kerätä talteen tulevaa kesääkin varten.


Nämä eivät sietäneet vilpoisaa kesää yhtä hyvin kuin oranssit sisarensa, mutta ovat ehdottomasti kasvattamisen arvoisia! Kasvusto jäi hieman pienemmäksi ja lehdet kellastuvat kylmässä herkemmin.


Rentoa viikonloppua! Onneksi on kesää riittää vielä!

SHARE:

22 kommenttia

 1. Tietenkin kesää riittää, elokuu on kesäkuukausi ja syyskuukin melkein! Upeita krasseja kerrassaan ja jos ne ovat noin arkoja niin aivan ihanteellsia siis kasvariin kirvantorjuntaan! Tuo vaaleanpunainen on uskomattoman kaunis! Oliko siemen Impectan vai minkä siementuottajan vai Zetasin omaa tuotantoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Elokuu on ihan paras kesäkuukausi. Valo on kaunis, aurinko paistaa ja ei ole kuuma :)

   Siemenet ovat Impectan.

   Poista
 2. Liityn myös kesän kannattajiin - kesää vielä riittää! Ikuisena krassin kasvattajana nuo värit ovat todella vaihtelua, täytyypä selata siemenvalikoimia!

  VastaaPoista
 3. Elokuu onkin ehkä mukavin kuukausi puutarhurin kannalta. Kevään kiireet ovat ohi, puutarha tuottaa satoa ja kesäkukat ovat parhaimmillaan. Ihanaa, että krassia löytyy minun lemppari väreissä. Tämä olikin mahtava uutuus minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla on vihdoin vapaata töistä, joten todellakin paras kesäkuu :D

   Poista
 4. Todella kauniit! <3
  Minäkin kaipaisin jotakin muuta väriä krasseihin kuin oranssia. Vaalean keltaiset ovat kuitenkin minun makuuni myös. Niitä olenkin kylvänyt monena kesänä. Mutta nämä sinun ihanan punertavat krassit ovat kyllä niin herkkuja. Osa omista vaaleankeltaisen krassin siemenpussin taimista tupsahti kukkaan oransseina. Ehkä luonto vähän kiusottelee vaan rajoittuneen värimaailmani kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkän niistä. Ne on oikeastaan vähän kuin kermanvärisiä musta. Nuo molemmat punaiset oli samasta pussista. Melkoinen sävyvaihtelu näissäkin.

   Poista
 5. Onpa ihanan väriset krassit.
  Kesässä mennään edelleen ja vahvasti. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa vapaata viikonloppua! Satakoon vaikka kissoja ja koiria. Ei haittaa :D

   Poista
 6. Upea väri toi eka, ja on noi muutkin.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan.

  VastaaPoista
 7. Tuo ensimmäisen kuvan krassi on kyllä mielestäni aivan ihanan värinen. Krassit kyllä kuuluvat loppukesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään jotenkin tuosta kulahtaneen punaisesta. Kauempaa tummempi on komeampi.

   Poista
 8. En oo koskaa krassia kylyväny. Tuallaasia färiä vois kokeellakki.

  VastaaPoista
 9. Upeita krasseja, tuon värisiä minäkin mielelläni kasvattaisin!

  VastaaPoista
 10. Hi Kati! I like these colors! Orange and yellow are not my favorites, I would prefer reds and pinks. I had a pink nasturtium once, but it didn't live long.Your pictures make me want to get it again.
  Thank you for your comment on my blog. Nice meeting you!

  VastaaPoista
 11. Kauniita krasseja, melkein kun Monetin puutarhassa =) Kiitos valkeasta vinkistä. Pistän sen ehdottomasti hankintaan =)

  VastaaPoista
 12. Nuo oli ihania! Luulin niiden olevan vaaleanpunaisia, mutta olivat tosiaan kuin ruosteensävyisiä. Alkupettymyksestä toivuttuani, ihastuin niihin ikihyviksi. Ihana saada siemenet talteen!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig