maanantai 26. joulukuuta 2016

Herkät lasihimmelit

Ensimmäiset lasihimmelit ovat jo valmiita. Pienet ja modernit mallit syntyivät lennossa. Ohjeita en osaa näihin tehdä, koska himmelit on tehty sitä mukaan miten työ sattui etenemään. Joku käsitys meillä äitini kanssa oli millaista jälkeä halutaan, mutta pikku hulluttelulle on hyvä jättää tilaa.


Koristeena kärjissä on pienen pienen hopeiset kulkuset ja himmeli pitää hienostunutta ja hiljaista kilinää liikkuessaan. Alhaalla roikkuu kristalli. Toivoin, että himmeli olisi enemmän talvi- kuin joulukoriste, ja sellainen siitä mielestäni tuli. 


Toisen himmelin sisällä on pikkutahokas, joka heiluu hauskasti isomman himmelin sisällä. 


Olemme ehtineet siirtyä näiden jälkeen jo seuraavaan himmeliin. Nämä on melkoisia aivopähkinöitä, kun saa miettiä mistä lanka kannattaa milloinkin vetää. Hyvää aivojumppaa johon jää helposti koukkuun. Ihan parasta joululomatekemistä.


Missä tunnelmissa joulu teillä on edennyt?
SHARE:

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Oon aina tykännyt himmeleistä, mutta nämä lasiset on kyllä kauneimpia!

   Poista
 2. Tosi kauniita ja kivat mallit! Mäkin purin vanhan vuosia sitten tekemäni lasihimmelin ja aloittelin siitä ennen joulua uutta kranssimallia, mutta ei tuo vielä valmistunut. Täällä on vain herkuteltu ja liukasteltu koiran kanssa jäisillä teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on hyvin rajallista tämä yhteinen aika äidin kanssa, kun välimatkaa on monta sataa kilometria niin näihin muutamiin päiviin satsataan aina käsitöiden osalta. Käsityöt suunnitellaan aina hyvissä ajoin. Laatuaikaa :D

   Poista
 3. Samoissa hommissa! Täällä vaan materiaalina olki, ihan superhankalaa kun halkeilee... Ehkä saan joskus vinkkuran valmiiksi! Pillejäkin on nykymeiningillä, josko niistä saisi lähivuoden koristeita omille ja kummilapsille 😄 Tuo lasi on superkaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on mun mieli! Just valmistui musta puolimetrinen iso häkkyrä. Se on komea se! Ihan parasta puuhaa :D

   Poista
 4. Kauniit himmelit. Meillä roikkuu läpi vuoden salin katossa himmeli. On kooltaan niin suuri etten viitsi siirtää vintille turvaan ja toisaalta pelkään että hiiret syövät himmelin säilytyksen aikana. Ainakin tällaiseen hirsitaloon himmeli sopii läpi vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsitalossa olkihimmeli on kaunis aina! Meidän ysäritalon henkeen tällaiset on paremmat. Mäkin ajattelin, että ois ihana, jos näitä voisi pitää pidempään, vaikka jopa vuoden ympäri.

   Poista
 5. Mielessäni kuulen sellaisen hienon helinän, kun tuollainen himmeli helisee hiljaa tuulessa - puutarhassa. Tosi kaunis, riippuipa missä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke ja kesä mullakin kävi jo mielessä :D Helinä on ihanan pieni :D

   Poista
 6. Tällaisen pienen tekoon meni pari tuntia.Teimme eilen tosi isot pillihimmelit ja niiden tekoon taisi mennä kolmisen tuntia. Onneksi voi myös ostaa. Ei kaikkea tarvitse tehdä itse :D

  VastaaPoista
 7. Ihania himmeleitä! Minä tein pikkutyttönä äitini kanssa olkihimmeleitä, mutta nyt ei ole mukamas aika riittänyt. Metallihimmelit toki katosta riippuvat, mutta tuota voisi yrittää joskus itsekin. Sinulla on muutenkin kaunis ja mielenkiintoinen blogi! Tulin lukijaksesi! Sirkku Kukkia&haaveita blogista

  VastaaPoista
 8. Onpa kivan näköisiä, todellakin talvikoristeita!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig