torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukuun ensimmäinen

Lasten riemua on ihana seurata aina kun joulukalenteri kaivetaan esiin. Ompelin sen lasten ollessa ihan pieniä ja heillä on aina ollut tämä sama käytössä. Näiden vuosien aikana siihen on kertynyt muistoja. Lapset ovat jo kouluikäisiä, joten heille tämä on jo hieman nostalginen. Itsetehdyssä joulukalenterissa on se ihana puoli, että sinne voi piilottaa myös perheelle yhteistä tekemistä. Leffailta kotona tai teatterissa, leivontatuokio uusilla muoteilla tai yhteinen peli-ilta. Joulukalenteri on ensimmäistä kertaa keittiössä ja on ihanaa miten joulunpunaisen tunnelman se köökkin tuo.


Kaverikseen kalenteri sai joulutähden ja ikkunaan kuivatut laventelitupsut. 


Joulukuu on täällä! Tervetuloa nietokset, joulunpunaiset posket, tonttulakit ja leivontahetket! 

Yhtä mukavaa joka vuosi!

SHARE:

20 kommenttia

 1. Aivan ihana joulukalenteri sulla ja jolulutähtikin. Mukavat laventelitupsut. Antaa varmaan kivaa tuoksua. Tätä blogia selasin ja huomasin tuon suloisen Nessakoiran. Pitkään sitä ikävissäni katsoin menetettyäni hiljattain oman koiruusemme. Se oli labbis ja eli yli 17v. Suru on nyt kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Eläimiin kiintyy kuten ihmisiin. Ikävä on varmasti kova. Vanha koirani käy usein mielessäni ja sen kuolemasta on kuitenkin jo 15-vuotta. Lemmikeistä jää ihanat muistot. Suosittelen lämpimästi rescue-koiraa. Voimia <3

   Poista
 2. Onpa laventelitupsut kauniita!

  VastaaPoista
 3. Joulukuu on aivan ihana ja keittiö niin tunnelmallinen paikka 🍎🎄
  Meillä vielä edessä joulukukan osto. (Tai kukkien :)
  Kivaa joulukuuta !

  VastaaPoista
 4. Joku aika sitten luin jutun siitä, kuinka lapset kaipaavat usein aikuista enemmän perinteitä ja perheen vakiintuneita traditioita. Meilläkin sama joulukalenteri nostetaan vuodesta toiseen esille ja vaikka lapset eivät enää kotona asukaan, taatusti huomauttavat, jos kalenteri ei ajallaan ole esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä tavoittelin, kun ompelin tämän kalenterin. Silloin kyllä manasin, kun oli niin isotöinen, vaikka ei näyttänyt siltä. Lapset ovat mieltyneet tähän ihan uudella tavalla parin vikan joulun aikana. Juuri noin kuin kuvasitkin.

   Poista
 5. Ihanat nuo laventelitupsut punavalkoisine nauhoineen! Kiitos ideasta. :)

  Nuo itse tehdyt kalenterit on ihan huippuja! Kun olin lapsi äitini ompeli minulle myös taskukalenterin, jonne sujahti joka aamu karkkeja. Olin niin mielissäni, kun namit oli isompia kun suklaakalenterin suklaat. :D

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lapset ovat hoksanneet, että saalis on kyllä parempi kuin kavereilla :D Luukuista voi tulla vaikka aku ankan pokkari :)

   Poista
 6. Olipa ihanan jouluinen postaus! Kaunis tuo asetelma ja nuo ihanat laventelit! Itsetehty joulukalenteri on parasta! Perinteet - ne tuovat turvallisuuden tunnettakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin tämä perinteinen punainen iski nyt ensimmäistä kertaa ikinä :)

   Poista
 7. Red & lovely...
  Have a beautiful friday!
  Titti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Red felt like a good idea this year. Tradiotional and pretty :)

   Poista
 8. Näyttää jo vähän joululta:)

  VastaaPoista
 9. Mukavaa joulutunnelmaa. Miten kivat nuo laventelinoksat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aiemmin kuivannut laventelia. Nämä hoksasin pihalla, missä ne olivat jääneet keittiöpuutarhaan ruukkuun ja kuivaneet pystyyn. Niin simppeli älynväläys, että toteutan taatusti toistekin. Ja en ollut tajunnut, että tuo laventelin harmaan kanssa käy tosi kivasti kylmä punainen :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig