perjantai 2. joulukuuta 2016

Uusi rutiini

Päiviin on tullut uutta sisältöä ja rutiinia päivittäisten kävelylenkkien myötä. Nessa the rescuedog, pitää opettaa sisäsiistiksi ja jäntevä koira tarvitsee liikuntaa. Minä en niinkään. Olen enemmän talviuni-ihmisiä loka-tammikuun ajan. Nyt tähänkin seikkaan on tullut muutos. Tämäkin aamu alkoi pirteällä lenkillä lumiseen maisemaan.


Mukaan tulee välillä seuraakin. Tytär ja koira ovat melko erottamattomat. Meillä on aina juteltu paljon, nykyään valtavasti. Lenkillä ei ole myöskään ruutuja, luureja tai muuta sirkusta mikä vie huomion. Nämä rauhalliset keskustelut ovat ihania. Jokaisella lapsella on loputtomasti kysyttävää, kun sille on vain tilaa.


Meidän kylä on kuin tehty kävelylenkkejä varten. Maaseutumaista pikkupaikkaa leimaa vanha juna-asema, joka on jo poistunut käytöstä. Ohi kolistelee vain tavarajuna Hankoon pari kertaa päivässä. Kuten monelle vastaavalle vanhalle asemakylälle, antavat vanhat asemarakennukset tällekin kylälle ilmettä. Matkaa Helsinkiin on vain 40 kilometriä ja silti olemme ihan maalla. Ei voisi paremmin sopia tällaiselle kotihiirelle. 


Koko syksy ja alkutalvi on ollut siitä poikkeuksellinen, että aurinkoa on näkynyt tasaisin välein. Poissulaneen lumen tilalle on tullut hento kerros huurretta ja pölyävää pakkaslunta. On ihana napata välillä kamera matkaan lenkille.

Reipasta viikonloppua!

SHARE:

18 kommenttia

 1. Meillä täällä itärajalla on lunta vähän liikaakin jo. Mutta kivan valoisaa kylläkin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä hienoista kuvista ja tunnelmasta joka niistä välittyy. Tämä kannustaa ja piristää muitakin kaamosmasennuksesta kärsiviä. Itsekin asun maalla puolen tunnin matkan päässä Jyväskylästä. Tykkään kovasti siitä että asun täysin maalla, mutta shoppailu ym. mahdollisuudet ovat lähellä.Blogiasi on ilo lukea. Mukavia talvipäiviä koko teidän perheelle! -Katariina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan viesti! Kiitos! Mieltä lämmittävät aina ne harvat anonyymina tehdyt kommentit. Ja juuri noin minäkin sen koen. Kaikki on riittävän lähellä, mutta ei liian lähellä :)

   Poista
 3. Ihana Nessa <3
  Kuulostaa hyvältä tuo uusi sun rutiini. Mullekin tekisi hyvää... nimim. toinen talviuninen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En missään nimessä lähtisi tonne siksi, että siitä tulee hyvä olo ja se on terveellistä. Se ei vaan motivoi riittävästi. Koira sen sijaan motivoi :D

   Poista
 4. Ihania kuvia!
  Joskus mietin että ilman karvakorvaa moni ulkoilulenkki olisi jäänyt tekemättä :)
  Tosin olen niin surkean aamu-uninen, että puoliso hoitaa aamulenkin silloin kun molempien on mentävä töihin seitsemään. Niinä päivinä minä sitten hoidan kunnon lenkit iltapäivällä. Talvisin kun teen vuorotyötä on ihanaa käydä koiran kanssa lenkillä valoisan aikaan aamupäivällä, puolison osaksi jää silloin hämärän (pimeän) iltapäivän lenkki ;)
  Pari vuotta sitten kun muutimme tänne, vähän kaupungin ulkopuolelle, jossa ei ole kevyenliikenteenväylää tai katuvaloja, täytyy myöntää että alussa talvisin iski primitiivinen pimeänpelko noilla metsälenkeillä. Onneksi kaikkeen tottuu, jos metsässä ei kauheasti "risahtele" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin se on mullakin. Jäisi kyllä lenkkeilemättä. Mä olen kans hieman pimeänpelkoinen. Koira on kyllä niin säikky, että toistaiseksi me sahataan tota 200 metriä edestakaisin kodin edessä. Pihalla se sitten juoksee vapaana.

   Poista
 5. Mukavalta kuulostaa! meillä Riku on aamu-uninen ja sitä on tosi vaikea saada varhain aamulla ulos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että koirillakin on omat rytmit ja persoonat :D

   Poista
 6. Nella on kyllä suloinen luppakorva. meille on tulossa huomenna tyttären koira taas määrittelemättömäksi ajaksi hoitoon. Se on sitten uudet rutiinit edessä täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänellä on ihanat luppakorvat. Toivottavasti ne pysyisivät alhaalla, kun ovat niin söpöt.

   Poista
 7. Onnea vielä uudesta perheen jäsenestä! Ilman koiraa olisi jäänyt näkemättä ihanat kesäaamut sekä upeat auringonlaskut iltasella. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä Nessan kouluttamiseen 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koira on kyllä jännä pakkaus. Se otti ennätysnopeasti haltuun käskyt: istu, maahan, kieri ja tänne. Ja samaan aikaan se pelkää kaikkea mahdollista ulkona. Mutta omalla pihalla ja kotona se on NIIn onnellinen.

   Poista
 8. Onpa suloinen luppakorva! Tämä rutiini on koukuttava, vaikka joskus tuntuu siltä kuin ei jaksaisikaan. Ja palkkio on aina paras, varsinkin silloin kun pieni ihminen seuraa lenkille myös mukana. ❤️

  VastaaPoista
 9. Tämä onkin koiran omistamisen yksi hyvistä puolista: tulee aina lähdettyä ulos. Koiran kanssa on kiva ulkoilla!

  VastaaPoista
 10. Voi mikä ihana lutunen teille on saapunut <3 Kummasti päivärytmit muuttuu ja nuo nuorimmaiset muuttuvat silmin nähden myös koiruuden myötä =)

  VastaaPoista
 11. Ihana<3 Home is where dog is!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig