maanantai 5. joulukuuta 2016

Joko on kuusen aika?

Meillä kannetaan tänään sisään joulukuusi. Tai oikeastaan toinen joulukuusi. Pieni kuvausrekvisiittana toiminut kuusi on ollut ihana tunnelman luoja muutenkin. Jopa meidän normaalistikin aikaiseen aikatauluun verrattuna olemme hyvin ajoissa tänä vuonna. 


Vietämme joulua vanhempieni luona tänä vuonna, mutta haluan lasten saavan kokea myös heille tärkeän kodin joulutunnelman. Pienin kyseli jo aamulla milloin sen kuusen voisi tuoda. Ja mikäpä meitä estää. Senhän saa laittaa milloin haluaa. 


Pidän nykyisesti trendistä hyödyntää luonnonläheisiä materiaaleja koristeluun. Pikkukuuset ovat ihana lisä sisäänkäyntiin. Maljakkoa koristaa pieni männyntaimi juurineen. Lehtikuusen okset ne vasta koristeellisia ovatkin!


Olen todennut puutarhaan istutetut katajat mahtavaksi lisäksi asetelmiin. Hieman niistä kärsii napata aina. Tuija puolestaan on ihana ja pehmoinen materiaali käsitellä.


Ihanaa ja aurinkoista viikonalkua!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Juu, ei ole yhtään aikaista tuoda kuusta sisään. Ja niitähän voi olla monia, pieniä ja suuria. Nyt on aika nauttia! <3

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Niin mun makuun. Haaveilen tuollaisesta elämää nähneestä vanhasta lipastosta. *huoks*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käynyt mäihä näiden lipastojen sun muiden suhteen. Tämäkin oli menossa purkutalon mukana alas. Ostin sen 15 eurolla talteen. Ja se on aivan ihana. Lähellä on myös aivan huippukirppis missä olisi vaikka joka kerta kannettavaksi joku ihana huonekalu. Aika usein sieltä jotain raahaankin.

   Poista
 3. Kyllä näyttää niin kauniilta. Kyllä joulusta nauttimisen voi aloittaa jo nyt. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 4. Parempi minusta tuoda kuusi sisään reilusti ennen joulua niin sitten sen voi heivata ulos viimeistään uutena vuotena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just samaa mieltä. Mä oon niin jouluihminen ettei tosikaan, mutta tontun tonttua en halua enää uutena vuotena nähdä :D

   Poista
 5. Sinulla on kyllä aina niin ihastuttavia ja ennenkaikkea tyylikkäitä asetelmia.
  Toissa päivänä kävin (kiivasta) keskustelua iäkkään äitini kanssa siitä, milloin joulukuusen voi tuoda sisään. Monet vanhat ihmiset ovat hyvin sidoksissa iänikuisiin määritelmiin siitä, miten ja milloin asioita voi ja pitää tehdä. Äidin mielestä joulukuusi kuuluu tuoda sisälle vasta aattona. En jaksanut aiheesta kinastella, mutta ajattelin monien vanhojen tapojen olevan aika hölmöjä. Miten siitä kuusesta ehtii laisinkaan nauttia, jos se tuodaan sisälle vasta aattona. Ennen vanhaan tietenkin kuusta myös pidettiin sisällä nykyistä pidempään. Mutta silti. Ihanaa, kun aikuisena saa tehdä juuri niin, kuin itse tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3

   Mä en kans tajua miksi pitää jämähtää johonkin mitä joskus oli. Muuten tässä jyystettäisiin edelleen porukalla pettuleipää. Ja vapaus ennen kaikkea. Kuusi on niin ihana ja tunnellinen, että siitä pitää saada nauttia pitkään (ennen joulua) :D

   Poista
 6. Meillä kuusi tuodaan hyvissä ajoin sisään, mutta saa lähtöpassit heti uuden vuoden jälkeen. Sitten on jo kiva siivota kevättä kotiin. Mutta ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä siivoan aina just ennen uutta vuotta. Sitä on ihana sitten juhlistaa raikkaassa kodissa. Ja esikasvatuskamat kaivellaan esiin jo tammikuussa :D

   Poista
 7. Kyllä kuusia voi uusia :) useammassakin erässä. Täällä aloitetaan pienestä maljakkokuusesta ja siitä se sitten suurenee jouluun mennessä :D
  Ihania tunnelmakuvia.

  VastaaPoista
 8. Iik, ihanaa! Onnea uudelle kuuselle! :)

  -Ruut

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig