maanantai 13. helmikuuta 2017

Viherkasveilla ilmettä kotiin


Vielä hetki sitten niin mummomaiselta tuntuneet viherkasvit ovat nyt niin tätä päivää. Hortonomina en voisi olla asiasta iloisempi. Kasvit antavat kodille ihan eri tavalla kotoisan tunnelman. En voisi kuvitella kotia ilman.Viherkasveilla saa myös tosi kivan ilmeen kesäiselle parvekkeelle tai katetulle terassille. Kasvit rakastavat olla ulkona. Jos toivoo kasvua esim. jukkapalmulle, se kannattaa kiikuttaa ulos kesäksi. Kasvuvauhti on aivan toinen raikkaassa ilmassa auringon helliessä. En tuo viherkasveja sisälle ollenkaan kesällä, vaikka sää olisi välillä huonompikin. Kasvit pärjäävät kyllä.Käy katsomassa vinkkini viherkasvien hoitoon, jos tuntuu ettet omaa viherpeukaloa. Viherkasvit ovat lopulta helppoja, kun taitaa muutaman perusasasian. Reipasta viikonalkua!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Täytyypäs käydä vilkaisemassa, en nimittäin ole valitettavasti perinyt äitini ja mummujeni viherpeukaloa luonnostaan, vaan kaikki kasvit tuppaavat kuolemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että mitä vaan oppii jos vähän keskittyy. En ole oikein ikinä ymmärtänyt ajatusta siitä, että viherpeukalo olisi jotenkin luonnostaan. Eihän kukaan osaa lukeakaan luonnostaan. Helppojahan nämä oikeastaan sitten lopulta ovat :)

   Poista
 2. Viherkasvit on kyllä ihania, vaikka olenkin enemmän puutarhakasvi-ihminen. Täytyypä käydä kurkkaamassa vinkit parempaan viherkasvien pitoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mäkin. Mutta tykkään mä näistäkin ihan hirveästi!

   Poista
 3. Tosi kiva, että sisäkasvitkin on nyt muotia:)

  VastaaPoista
 4. Saisko käyttää tilaisuutta hyväksi ja kysyä sellasta vinkkiä viisaammalta, että mitä mun kannattais tehdä Aloe Veralle, joka on kasvanut ulos ruukustaan ja on jo niin painava, että retkottaa vinossa? Voiko sen vaan vaihtaa isompaan ruukkuun ja lisätä multaa vai pitäiskö mun jotenkin pilkkoa sitä pienempiin osiin?

  Ja joko viherkasveille voi/pitää tähän aikaan vuodesta ruveta antamaan lannoitetta kasteluveden mukana?

  Epätietoinen kiittää etukäteen ja toivottaa hyvää blogiystävänpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtaisin Aloen isompaan ruukkuun. Musta se on hankala siirtää. Yritän tiivistää multa huolellisesti niin, että se tukee kasvia vähän. Siirtäessä se helposti levahtaa koko kasvi. Istuttaisin sen myös tavallaan hieman alemmas, että ruukun reunoista on sille myös tukea. Viherkasveja kannattaa lannoittaa koko kasvukausi. Noin tammikuusta lokaakuulle :) Aloita vähemmällä ja lisää märää kevättä kohden :)

   Poista
  2. Kiitos paljon näistä Kati <3

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig