torstai 23. maaliskuuta 2017

Kevätilme keittiöön

Keittiö muuttui kertaheitolla keväiseksi parketin uudella maali- ja tapettipinnalla. Tumma parketti sai väistyä valkoisella maalikerroksella, ja tuntuu, että koko keittiö tulvii nyt valoa. Pesussa olleet valkoiset verhotkin saivat jäädä kaappiin lepäilemään kesän ajaksi. Niin ihanalta valon määrä tuntuu.


Tarkkasilmäisimmät lukijat ehtivät jo kysellä pari postausta sitten taustalla pilkottavan lehtitapetin perään. Isot viherkasvien lehdet valkoisella pohjalla tuntui saman tien omalta. Ja niin minä vuosikaudet vannoin, että vihreä kuuluu vain puutarhaan. 


Kaksi isoa Ikean juuttimattoa sekä iso valkoinen vitriini olivat meillä jo aiemmin keittiössä. Pientä rymsteerausta sekä tuolien vaihto muutti ilmettä aikalailla. Olen jo pitkään haaveillut valkoisesta lattiasta ja se mielessä oli ajatus kerätä kirppikseltä eripari tuoleja. Neljä vanhaa venäläistä tuolia löytyivät sen sijaan Facen roskalavaryhmästä. Ja ne ovat ihanat! Pinnatuolit löytyivät pilkkahintaan kirppikseltä. Myös aiemmin näkynyt ruskea lipasto on löytö pikkurahalla. Kuten myös vitivalkoinen pöytäliina sekä rottinkinen nojatuoli. Joten edulliseksi tuli tämä uudistus. 


Siedän keskeneräisyyttä hyvin. Minulle riittää, että on puhdasta. Maltan odottaa, että löytö tulee kohdalle, kun kierrän kirppiksiä tietty kaluste mielessä. Pöytää tässä vielä odottelen. Tuolit odottivat autotallissa vuoden ennen kuin ehdin parketin maalata. 


Jos nyt saisin myös uuden keittiön, tekisin taatusti toisenlaisen valinnan. Oli kuitenkin yllätys miten paljon ympärillä olevat uudet pinnat raikastivat myös 10 vuotta vanhan keittiön. Pesen kaapin ovet kerran viikossa mikä tietysti osaltaan pidentää keittiön ikää. Pinnoista huolehtiminen on peruja äidiltä, jolta olen oppinut mikä merkitys nimenomaan pesemisellä on talon pintojen iässä.


Ja mitä olisi keittiö ilman viherkasveja? Osa esikasvatuksistakin majailee keittiössä, mutta tänä keväänä en halua täyttää keittiötä pikkutaimilla vaan nauttia uudesta ilmeestä ihan tällaisenaan. 


Aurinkoista torstaita!


SHARE:

27 kommenttia

 1. Kyllä on raikas ja kutsuva. Ihana tuo tapetti, valkoinen pohja on tosi hyvä, pitää sen jotenkin selkeänä. Ihana tuo piilean ruukku<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko maalata myös listat ja valkoiseksi jäävät seinät samalla paperinvalkoisella. Mutta kyllä kannatti. Lopputulos on nyt tosi rauhallinen ja raikas.

   Poista
 2. Ihana keittiö <3 Kunpa olisikin parketti, mitä maalata, mutta kun on laminaatti. Haluaisin niin vaalean lattian. Ja nuo ruokapöydän tuolit, aah ja ooh, mäkin haluun!!! SIIS MÄ HALUUN!!! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaaa... Noin mäkin kelasin. Ja aina tuntuu, että muut löytää kaikkea. Mä aloin systemaattisesti seurata noita ryhmiä ja käyn kerran viikossa tai kahdessa kirpparilla niin kyllä on löytynyt vaikka ja mitä kivaa :)

   Poista
 3. Niin ihastuttava tuo tapetti :). Teidän keittiö on ihanan raikkaan näköinen, tuollaisen minäkin haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkäsin vanhastakin tummasta parketista, mutta jotenkin alkoi mieli tehdä raikasta ja valkoista :)

   Poista
 4. Aivan ihana tuo valkoinen lattia ja tapetti sopii kuin nenä päähän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon kyllä aika iloinen lattiasta. Helposti se menee likaiseksi, mutta meillä siivotaan aika ahkerasti niin en ole huolissani :)

   Poista
 5. Ihanan raikas! Minä tykkään että suuret pinnat on valkeita tai vähintäänkin vaaleita, tekstiileillä voi vaihtaa ilmettä hyvinkin paljon.
  Kaunis lehtitapetti! Itse olen tykännyt vihreästä myös sisällä, meillä osa huonekaluista, liinaa ehkä verhoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä kysymäni että eikös tuossa yhdessä kuvassa ole laakeripuu? Niin, mitä multaa olet sillä käyttänyt? Minulla on se vielä talven jälkeen hengissä, uutta lehteä pukkaa ja multa pitäisi vaihtaa. Minulla oli myös suurempi oliivipuu, joka sai kilpikirvoja, yritin niitä mäntysaippualiuoksella sumutella, jopa Raidia löysin kaapista (en oikeastaan tykkää siitä) mutta viheliäiset kirvat voittivat ja oliivipuu piti heittää pois. Suuri Harmi. Laakeripuu näyttää olevan ilman tartuntaa, sitä neuroottisena seurailin :D Toivon että se selviäisi :)

   Poista
  2. Laakeripuut varsinkin isommat talvehtii tosi helposti. Mäkin seurailen ötökkätilannetta ja eristän välittömästi sairastuneet yksilöt.

   Mä aikoinaan istutin laakeripuun kesäkukkamultaan, mutta olen jatkossa vaihtanut sille viherkasvimullan. En välttämättä vaihda koko multaa vaan kaavin pinnalta ison pois ja sitten vaan uutta tilalle. Lisäksi olen antanut viherkasvilannoitetta helmikuusta eteenpäin.

   Nämä isot tuppaavat lämpöisessä kodissa vähän kuivahtamaan sisällä, mutta tosi komeasti ne silti voivat. Mulla on vielä pari kappaletta vierasmökissä, joka pidetään kasveille sopivan viileänä. Siellä talvehtivat myös oliivit, viikuna ja kalamondiini. Näiden isojen menetys kyllä kirpaisisi ihan kamalasti.

   Poista
  3. Joo, mäkin siis teen noin ton laakeripuuni kanssa. Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 6. Raikas, ihanan valoisa keittiö! Viihtyisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iso keittiö oli kyllä ihan extraa mitä en osannut edes kaivata. Ja lapsiperheessä olen kyllä helpottunut, että ei ole avokeittiö, vaikka muuten sellaisesta tykkäisin.

   Poista
 7. Tuo tapetti sai minutkin haluamaan yhden keittiön seinän tapetoitavaksi jollain saman tyylisellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein myös makkariin saman päätöksen. Niin kiva tämä on! Se on jo maalattu lattioita ja seiniä myöten. Tapettikin on jo valittu, mutta ei seinässä. Kukilla mennään sielläkin :)

   Poista
 8. Raikas uudistunut ilme ja ihanan avaranoloinen keittiö sinulla! Kolme ikkunaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä on täydellinen esikasvatukseen, jos haluaa syödä viidakossa. Tämä on kyllä tosi iso keittiöksi.

   Poista
 9. Valoa, valoa ja valoa! Ihana keittiö, kyllä tuolla kelpaa kahvitella :)

  VastaaPoista
 10. Ihanan valoisa keittiö ja tapetti tuo kivasti piristystä!

  VastaaPoista
 11. Ihanan pirtsakkaa ja raikasta!
  Oot kyllä taitava ja tehokas. Ja tuo tapetti on kyllä piste iin päälle.
  Tunsin kyllä piston sydämessäni... ai, että kaapin ovet pyyhitään viikottain. No, syytä kyllä täälläkin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! M on kyllä kertonut, että kerran viikossa on vähän sairasta. Mutta on ainakin siistiä :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig